LinkedIn Şirket Sayfası Açmadan Önce Bilmen Gerekenler

LinkedIn Şirket Sayfası Açmadan Önce Bilmen Gerekenler

562 milyondan fazla kullanıcı ile birlikte, LinkedIn genel sosyal medyadan çok daha farklı olmasıyla biliniyor. Bu sosyal medyada görsel paylaşabilirsin, mesaj atabilirsin ve hatta arkadaş olarak ekleyebilirsin. Ama farklılık bu sosyal ağda eğer yan komşu teyzen profesyonel bir alanda çalışmıyorsa büyük olasılıkla eklemeyeceğin bir ağ. LinkedIn, tamamen bir ağ oluşturmak ve bağlantılar elde etmek için kullanılan bir sosyal mecradır. Yani burası senin kimleri tanıdığın ile alakalı değil, fakat bağlantılarının kimleri tanıdığı ile alakalıdır.

LinkedIn şirket sayfası mecrasının asıl gücü ise; sahip olunan bağlantılara ulaşarak ve insanların markanızı duymalarını sağlayarak büyümektir. LinkedIn aynı zamanda başı çeken jenerasyon için en beğenilmiş olan sosyal ağdır.

Eğer LinkedIn pazarlama stratejin sadece kişisel profiller ile limitli ise, ki özellikle güncel olmayan birileri ile ise, oyununu, stratejini yenilemenin, değiştirmenin zamanı gelmiş demektir. Eğer kitleni büyütmek ve bir iş yürütmek istiyorsan, o zaman detaylı bir şirket sayfasına ihtiyacın var demektir. Bu mecranın en ince noktalarını yakından bilmen ve oyuna tam anlamıyla girmen lazım.

Peki bunu nasıl mı yapacaksın?

Neyse ki ben buradayım! 😉

LinkedIn Şirket Sayfası :  Nasıl Şirket Sayfası Oluşturulur?

LinkedIn şirket sayfası açtığında bu sana bazı avantajlarını beraberinde getirir. Üyelerine şirket hakkında daha fazla bilgi edinme imkanı, markayı daha iyi tanıma imkanı sunar ve şirketin ile yapılabilecek işlerin görülmesine imkan sağlar. Şirket sayfaları aynı zamanda sektör uzmanlığı oluşturmanın harika bir yoludur.

LinkedIn şirket sayfaları eskiden markalar için İK açılış sayfaları olarak görülüyordu. Tabii bu hala LinkedIn’i kullanmanın başka bir yolu olarak devam etmekte, ağ aynı zamanda iş sonuçlarını arttırmak, marka bilinirliğini arttırmak, kariyer fırsatlarını teşvik etmek ve potansiyel müşterileri ürünlerin ile hizmetlerin hakkında eğitmek, bilgilendirmek için mükemmel bir yer haline geliyor. Zengin içerik ve ilgi çekici durum güncellemeleri markanı sektöründe lider olarak belirlemene yardımcı olabilir.

İşte tam da burada doğru adımları atarak LinkedIn şirket sayfası hizmeti üzerinde şirketin için en doğru şirket sayfasını nasıl kurman gerektiğini anlatacağım.

LinkedIn şirket sayfası

Ancak unutma ki eğer kişisel bir LinkedIn profiline sahip değilsen, o zaman şirket sayfanı oluşturmadan önce kesinlikle kişisel bir LinkedIn sayfası oluşturman gerekir.

LinkedIn’de şirket sayfası oluşturmak için kişisel hesabını o şirket sayfasına kurucu olarak eklemen gerekir. Şirket kurucusu sen olmasan dahi, LinkedIn sayfası ile ilgilenen kişi sensen şirketin kurucusunun üstüne bir şirket sayfası açıp sayfa yöneticilerinden biri olarak kendi kişisel profilini eklemen daha mantıklı olacaktır.

Tam böyle söyleyince kafa biraz karışıyor olabilir. Hele ki daha önce LinkedIn şirket sayfası kullanmadıysan. İşte bu yüzden adım adım nelere ihtiyacın var ve neler yapman gerekir bakmaya ne dersin?

Adım 1 : LinkedIn Şirket Sayfası Oluştur

linkedin şirket sayfası oluşturma

Bir şirket sayfası açmak için LinkedIn Pazarlama Çözümleri Portalı’na git ve Bir Şirket Sayfası Oluştur yazan büyük mavi butona tıkla.

linkedin sayfa oluştur

Resmi şirket ismini gir ve insanların senin şirketini LinkedIn’de bulabilmesi için bir URL seç. Bu URL’yi sonrasında değiştiremeyeceksin, yani URL’ni akıllıca seç. Şirketin adına işlem yapma hakkın olduğunu gösteren kutuya, ardından Sayfa oluştur’a tıkla. Senden bazı şeyleri isteyecek. Burada şirketinle ilgili bilgileri temelden ekleyebilirsin. Sonrasında daha ayrıntılı bir şekilde bilgilerini ekleyebileceğin yerler olacak.

şirket kurulumu

LinkedIn otomatik olarak senin sayfanın kabuğunu yaratıp seni o kabuğa yönlendirecektir. Bu da demektir ki ilk adımı attın. Şirketinin bir LinkedIn sayfası oluştu bile.

Bundan sonra ise ince detaylara geçmenin zamanı geldi demektir. İkinci adımda sadece sayfayı şirketin ile ilgili detaylarla doldurmaya başlaman gerekecek. Bu kısma geçmek içinde yapman gereken tek şey seni selamlayan pop-up’ı kapatarak sayfana ilerlemek olacaktır.

Adım 2: LinkedIn Şirket Sayfasına Bir Kapak Resmi Ve Logo Ekle

Hangi sosyal medya mecrasında olursan ol, bazı bölümler ilk kez giren kişinin direk olarak dikkatini çekecektir. Aynı Facebook ve Twitter’da olduğu gibi LinkedIn’de kendisine ait bir kapak görsel yerine sahiptir ve bu bölüm şirket sayfana ilk defa giren kişinin ilk göreceği yerdir. İşte bu yüzden onun dikkatini çekecek bir görseli bulmak gerekir. Aynı zamanda şirketinin hizmetlerini, vizyonunu ve misyonunu iletecek bir görsel olmalı.

Buraya koyacağın görsel 1,128px x 191 pixel olmalı!

linkedin cover

LinkedIn’in profesyonel bir internet ağı olduğundan, şirket logon sosyal ağlarda profil fotoğrafının yerini almalıdır. Logon aynı zamanda senin çalışanlarının LinkedIn profillerinde de gözükecektir ve insanlar senin şirket hesabına girmese bile markanı çalışanların üzerinden görebilecektir. İşte bu nedenle logon oldukça önemlidir.

Buraya koyacağın görsel 300 x 300 pixel olmalı!

Bu adımı sakın atlama! LinkedIn algoritması, elde ettiği verileri bizlere logolarını ayarlamış olan firmaların, logolarını ayarlamamış olanlara nazaran altı kat daha çok trafiği sayfalarına çektiklerini göstermektedir. Bu nedenlerle profil görselinize logonu koymanız oldukça önemlidir.

Adım 3: LinkedIn Şirket Sayfası Bilgilerine Bir Firma Açıklaması Ekle

Firma açıklamalarında yaklaşık 2.000 karakterlik bir sınır ile firmanın neler yaptığını ve potansiyel takipçilerin bu firmayı neden incelemeleri gerektiğini açıklaman gerekir. Bu önemli bir bölümdür, yani pazarlama ve içerik takımlarınızın da yardım etmelerini isteyerek kendi mesajını buraya eklemen gerekir.

Özellikle ilk 156 karaktere önem vermelisin, çünkü bu 156 karakter Google’da seni arattıklarında sitene tıklamadan site açıklamaları bölümünde gözükecek olanlardır. Yani burası ilk ulaştıracağın noktadır.

LinkedIn Şirket Sayfası Açmadan Önce Bilmen Gerekenler 2

Örnek olarak kendi LinkedIn Şirket sayfamızı ekleyelim dedik. (Hayır canım reklam yapmıyoruz. 😀 )

Genel bakış ve uzmanlık alanlarında hizmet verdiğimiz alanları ve insanların bizim gibi hizmet verene şirketleri ararken kullandığı anahtar kelimeleri kullandık. Böylece çok daha fazla trafik çekebilme olasılığımızı arttırmış olduk.

Şirket açıklamanın altında, şirketinin 20 farklı Uzmanlık Alanı ekleyebilme şansın bulunuyor.

Biz de bu alanda LinkedIn sayfamızda firmamızın uzmanlık alanlarını düzgün bir şekilde belirtmiş bulunmaktayız.

Firmamın sayfasına giren ve bilgi almak isteyen herkes hakkında bölümünü açıp firmamın neler üstüne çalıştığı konusunu rahatlıkla kavrayabilir. Bunlar, kullanıcıların işletmeni LinkedIn’de bulmasına yardımcı olacak etiketler veya anahtar gelimeler olarak işlev görür, bu nedenle bu ayrıntıyı atlamadan doldurmanı öneririm.

Şirketinin çeşitli ürünlerinin, hizmetlerinin ve güçlü yönlerinin burada iyi temsil edildiğinden emin ol.

Ne eklemen gerektiğinden emin değil misin? İnsanların seni ve bulunduğun endüstride hizmet veren diğer şirketleri bulmak için kullandığı kelimeleri ve kelime gruplarını düşün. Hatta bu konuda yardım alman gerekirse Google Anahtar Kelime aracından da yardım alabilirsin. Eğer bu da yeterli değilse rakiplerinin sayfalarına bak ve neler kullandıklarını gör. Bunların arama hacmini yine SEO Kelime araçlarında ya da Google’un anahtar kelime aracında bak. Böylece en doğru kelime ve kelime gruplarına ulaşabilirsin.

Adım 4: LinkedIn Şirket Sayfası Açıklamalarına Şirket Bilgilerini Gir

İşletmenin web sitesinin URL’sini LinkedIn şirket sayfası oluştururken eklemen gereken en önemli noktalarından biridir.

Ardından şirket ayrıntılarını, sektörünü, şirket boyutunu ve şirket türünü birkaç açılır pencere, menü kullanarak gösterin (genel olarak, kar amacı gütmeye, eğitim amaçlı vs gibi) ve şirketinin kurulduğu yılı belirt.

bilgiler

Bir de en azından bir tane şirket lokasyonu göster ki insanlar seni güvenilir bir şirket olarak görebilsin. İnsanlar lokasyonu eklenmiş olan şirketleri güvenilir olarak görmesinin sebebi, bir sorun ile karşılaşılması durumunda çalışanlara ulaşabilmek için elinde bir bilginin olmasıdır.

Eğer zaten senin şirketini önce çıkarmana uygun bir LinkedIn grubuna üye isen, bunun hakkında olan bölümlere bu üyelikleri yazabilirsin. Ya da bu yeri şimdilik boş bırakabilirsin.

Adım 5 : Oluşturulan LinkedIn Şirket Sayfasını Yayına Al

Yayınla butonuna bas, ve ardından firma sayfan artık internette online olmaya başlayacaktır. Bu kadar basit bir adım bu. Neden bunun için ekstra bir başlık açtığımı merak ediyorsan da şunu söyleyebilirim.

Bundan daha ileri gitmeden, sayfayı yayınlamadan hemen öncesinde sayfanın sağ üst köşesindeki ‘üye görünümüne git’ butonuna tıkla, butona tıkladıktan sonrasında senin şirket sayfana girenlerin, sayfayı ne şekilde gördüklerine bakabilirsin.

Eğer yaptığın sayfadan memnunsan bu iyi bir şey! Eğer sayfanın görüntüsünden memnun kalmadıysan Sayfayı Yönet’e tıkla ve doğru görünmesi için gerekli tüm ince ayarları yap.

Adım 6: LinkedIn Şirket Sayfası Yönetiminden Adminleri Belirle

Şirket sayfanı yönetme konusunda yalnız olmana gerek yok. LinkedIn sana hangi şirket çalışanının sayfanda admin olarak görünebileceğini seçme imkanı sunuyor.

Admin olarak üyeleri eklemek için, LinkedIn sayfanın üzerinde bulunan Ben simgesine tıkla, ardından ‘Yönet’ sekmesinin altından kendi şirket sayfanı seç.

sayfa adminleri

Sağ üstte bulunan ‘Admin araçları’ butonuna bas, ardından ‘Sayfa Adminleri’ne tıkla. Takım arkadaşlarını isimleri ile ekle. Zaten öncesinden onlarla LinkedIn’de onları admin olarak ayalamak için bağlantı kurmuş olmanız gerekir.

‘Değişikleri Kaydet’ seçeneğine tıkla ve takımını ayarlama işini bitir.

Adım 7: LinkedIn Şirket Sayfasını Optimize Et, Optimize Et, Optimize Et!

Artık LinkedIn şirket sayfanı oluşturduğuna göre belki de en önemli noktaya geldik demektir.

Ne mi?

Tüm gücüyle çalışmasını sağlamak. Yani her zaman birkaç kere söylediğimiz şey: OPTİMİZE ETMEK!

Optimize etmeyi ne kadar önemsediğimi eğer daha önceki rehberleri okuduysan zaten biliyorsun.

LinkedIn Şirket Sayfası Pazarlama Stratejisi Nasıl Oluşturulur?

Bir şirket sayfası oluşturmak basittir; ancak sayfanın avantajlarını en üst düzeye çıkarmak için LinkedIn şirket sayfası stratejisi olmadan bir şeyleri bir araya getirmen konusunda kendine pek de güvenme! Takipçileri ve bağlantıları tıklatmak yerine, büyümek için yeni fırsatları ortaya çıkarmak için LinkedIn pazarlama araçlarını nasıl kullanabileceğini düşün!

İlk olarak zekice hedefler geliştirerek işe başlamalısın.

Bundan sonra hedeflerini belirlemeye yeteri kadar zaman ayırmazsan hedeflerine ulaşıp ulaşmayacağını veya ne zaman ulaşacağın konusunu asla bilemez, asla kestiremezsin. LinkedIn’in algoritması firmaları bir çok yönden destekleyebilme özelliğine sahiptir, bu nedenle LinkedIn firma eforlarından neye ihtiyaç duyduğunu kesinlikle belirlemen çok daha iyi olacaktır.

  • Acaba sosyal satış yapma amacıyla bir ağ mı kurmaya çalışıyorsun? Kendini bir düşünce lideri olarak mı görüyorsun? Yanına en iyi, en yetenekli insanları mı almak istiyorsun?

Tüm bu yönleri ele almak veya sadece bir konuya odaklanmak istiyorsan, bir hedefe yönelik çalışmana yardımcı olacak amaçlar oluşturman ve ardından çabalarının nasıl karşılık verdiğini veya vereceğini anlaman, görmen gerekir. AKILLI hedefler spesifik, ölçülebilir, ulaşılabilir, alakalı ve zaman sınırlıdır. Bunları takip etmen şirket sayfan için çok daha yararlı olacaktır.

LinkedIn şirket sayfası kullanmaya yeni başlamış olsan bile, diğer sosyal kanallarında seninle kimin nasıl bağlantı kurduğunu inceleyerek hedef belirleme ve stratejik planlama hakkında çok yararlı bilgiler elde edebileceğini de unutma.

Henüz izleyici kitlesi elde edemediysen dahi, hangi kitleyi hedeflemeye çalıştığını bilmek o kitleye ulaşması gereken doğru mesajları oluşturabilmek için bir anahtar görevi görür. Eğer LinkedIn’i iş alım yapmak için kullanıyorsan, bu konuda çalışanlarını ve başvurmuş  adaylarını düşündüğünden emin olmalısın.

LinkedIn şirket sayfası : Tavsiyeler Ve Fikirler

Şirketinin sayfasını oluşturman demek hemen yeni takipçiler kazanman demek olmadığını unutmamalısın. Kendi başarı şansını arttırman için aşağıda verdiğimiz LinkedIn şirket sayfası tavsiyeleri ve stratejileri ile ilgili örneklere ve bilgilere bakmayı düşünmelisin.

Eğer dalmaya hazırsan sıkı dur çünkü önerilerimiz oldukça dikkat istiyor.

  1. Çalışanlarını LinkedIn’de Bulunan Şirket Sayfasına Bağlanmaları İçin Teşvik Et

Meslektaşların ve çalışanların kitleni büyütmen için elinde bulunan en iyi kaynaklardır.

LinkedIn’e göre, çalışanların bir şirketin takipçilerine göre ortalama 10 kat daha fazla birinci derece bağlantısı var ve çalışanları için güçlü bir savunma politikasına sahip olan şirketlerin en yetenekli insanları çekme olasılığı %58’den daha fazla olarak görünüyor, ayrıca onları tutma olasılıklar %20’den daha fazla oluyor.

Çalışanların senin en büyük avukatlarınızdır, savunucularınızdır. Ve onları takipçi olarak ekleyerek bağlantılarının her birine de dokunarak erişiminizi muazzam şekilde genişletmiş olursun. Çalışanlarını, çalıştıkları pozisyonları LinkedIn profillerine eklemeleri konusunda teşvik etmen işte bunun için oldukça önemlidir. Bunun sonucunda şirket sayfan onların profillerinde gözükecektir, ve onların profilleri senin şirket sayfanda gözükmeye başlayacaktır.

  1. Değerli İçerikler Yayınla

Kitleni büyütmenin ve takipçilerini tutmanın en iyi yolu, düzenli olarak makale veya şirket güncellemeleri göndererek onlara değer sağlamaktır: LinkedIn haftada en az bir kez paylaşım yapmayı önerir. Şirket sayfanda görünmeye ek olarak, yayınların takipçilerinin her bir haber akışında gözükecektir çünkü LinkedIn’in algoritması bu şekilde çalışmaktadır.

Eğer takipçilerine yarar sağlayacağını düşündüğün bir blog gönderisi veya yeni bir konu, makale biliyorsan veya bulmuşsan bunları da sayfanda paylaşabilirsin (ki bence paylaşman gerekir).

İçerik ekibinden gelmese bile, takipçilerine endüstrinde iyi bir kulağa sahip olduğunu gösterecektir. Bu aynı zamanda önemli bağlantılarını diğer fikir liderleri ile olan ilişkilerinin geliştirilmesine de yardımcı olacaktır.

içerik yayını

Gönderilerini paylaşırken değer ve bağlamı bulundurması konusunda emin ol, lütfen sadece URL’yi kopyala yapıştır yapmamalısın! Bu paylaşımlarda önemli olan başka bir şey daha vardır.

Açıklama gereklidir! İnsanlar bilmedikleri bir site hangi amaç ile tıklayabilir ki? Tıklayanlar olsa dahi sayıları inanılmaz derecede az olacaktır!

Daha ayrıntılı uzmanlık alanlarını paylaşmak için LinkedIn yayıncılık platformunda makaleler yayınlamayı deneyebilirsin. Diğer ağlardan veya web sitenden içerik paylaşmak yerine, LinkedIn ekosisteminde makaleler oluşturabilir ve yayınlayabilirsin. Makaleleri doğrudan şirket sayfandan yayınlayamazsın, ancak şirketindeki liderlik ekibi veya önemli yüzleri ile, LinkedIn profillerinden makaleler yayınlayabilir ve şirketinin ağdaki varlığını, bilinirliğini arttırmaya yardımcı olabilirsin.

  1. Medya Eklerini Daha Fazla Dahil Et

Evet, LinkedIn öncelikle iş içindir, fakat yinede içinde bulunduğun kalabalığa göre daha öne çıkmak için düzgün içerik üretmek şarttır, ki sadece yazı gönderileri ile bunu yapman o kadar kolay değildir. Zaten yapılan araştırmalarda ve SEO optimizasyonlarında sadece metninin başarılı bir kaynak olmadığını her seferinde görüyoruz. LinkedIn’de tüm bunlardan farklı değil. Hatta  LinkedIn bize görsel içeren gönderilerin normalden %98 daha fazla yorum aldığına dair kanıt bile sunuyor.

Eğer bir YouTube kanalın varsa, bu kanalda yayınladığın videoları LinkedIn’de de yayınlamayı deneyebilirsin. Diğer sosyal kanallar otomatik oynatmak için yerel videolar yüklemeni gerektirirken, LinkedIn’de YouTube videoları haber akışında otomatik olarak oynatılır ve yüzde 75 daha yüksek bir paylaşım oranı oluşturabilir.

  1. LinkedIn Gruplarının Avantajlarını Kullan

ruplar

LinkedIn gruplarından aktif bir katılımcı olmak sana kendi alanındaki profesyoneller ve firmalar ile iş ağı oluşturma konusunda yardımcı olur, özellikle şimdiki meslektaşların, sınıf arkadaşların ve işverenlerin sana yakın çevren dışındaki kişiler konusunda yardımcı olacaktır.

Firmanın hedeflerine ilgi duyan grupları bulmak için LinkedIn ana sayfanda üst tarafta bulunan ara seçeneğine tıkla veya LinkedIn’in tavsiye ettiği grupları keşfetten bulabilirsin. Aynı zamanda istediğin bir başlık altında veya sevdiğin bir endüstri ile ilgili yeni bir grup da oluşturabilirsin.

Eğer bir derneğin üyesi isen, sadece üyelerin bulunduğu bir LinkedIn grubu var mı ona bakabilirsin. Bu sana değerli profesyonel ağları ve geliştirmeler yapabileceğin bir kaynak görevi görebilir.

Örneğin; Amerikan CPA Enstitüsü, örnek olarak derinlemesine profesyonel konuşmaların aylarca devam edebileceği 69.000’den fazla üyesi olan bir LinkedIn grubuna sponsorluk yapmaktadır.

Eğer bir grup yaratırsan veya bir gruba kendini tanıtmak için girecek olursan, bu grubu şirket sayfana önce çıkan bir grup olarak ekleme şansın da bulunur. Ki bunu yapmak için, LinkedIn sayfanın üst tarafında bulunan Ben ikonuna tıkla ve artından yönet bölümün altında bulunan şirket sayfanı seç.

Menüden genel bakış seçeneğini seçini ardından sayfayı aşağı kaydır ve Öne Çıkan Gruplar bölümüne gel. Öne çıkarmak istediğin grubun ismini yazmaya başla, site muhtemel olarak grubun isminin geri kalanını kendisi otomatik olarak dolduracaktır. Şirket sayfanda öne çıkan sekmesine üç farklı grup ekleme şansın bulunuyor.

linkedin grup

  1. Vitrin Sayfalarını Dene

Vitrin sayfaları, şirket sayfalarının alt alanları gibi çalışır ve belirli bir marka veya devam eden girişim gibi işletmelerinizin belirli alanlarını vurgulamanı sağlar.

LinkedIn üyeleri, şirketinin belirli bir yönüyle özellikle ilgileniyorsa vitrin sayfalarından birini veya daha fazlasını izlemeyi seçebilirler. Varsayılan olarak en fazla 10 Vitrin sayfası oluşturabilirin. Daha fazlasına ihtiyacın varsa, LinkedIn’e bir destek isteği göndermen gerekir.

Bir vitrin sayfası oluşturmak için LinkedIn sayfanın üst kısmındaki Ben ikonuna tıkla, ardından Yönet bölümünün altında şirket sayfanı seç.

Sağ üstteki Yönetici araçları’nı tıkla ve ardından Vitrin Sayfası Oluştur’u seç.

Örneğin Adobe’nin beş ürünü için tümü farklı kitleleri hedefleyen Vitrin Sayfaları var.

Ana Adobe LinkedIn’deki şirket sayfasının 887.000 takipçisi olsa da, Vitrin sayfalarının 5.000 ila 64.000 arası takipçisi vardır. Bunlar çok daha küçük sayılardır, ancak Vitrin sayfası takipçileri Adobe portföyünün ilgilendikleri belirli öğeler hakkında güncellemeler ve bilgiler alıyorlar, bundan ötürü bunlar teşvik etmek için değerli ilişkiler sağlıyorlar.

  1. Çoklu Dil Araçları İle Küresel Çapta İlerlemeye Başla

İngilizce’nin birincil dil olmadığı ülkelerde müşterilerin varsa ya da o ülkelerde müşterilerilere sahip olmak istiyorsan, şirketinin 20 farklı dilde özel açıklamalarını oluşturabilme olanağına sahip olduğunu biliyor muydun?

LinkedIn senin için bu imkanı sunuyor. Ağını görüntülerken kullanmayı seçtikleri dil ayarlarına göre her LinkedIn üyesi için açıklaman o kişinin LinkedIn’i kullanmak için seçtiği dile uygun olarak görünüyor(eğer kişinin seçtiği dil LinkedIn’in bize sağladığı 20 dil arasında bulunuyorsa bu olabiliyor tabii). Şirketinin adını bu dillerde de görünecek şekilde ayarlayabilirsin.

İçerik ve güncellemeler yayınladığında, farklı dillerde yayın gönderebilir ve ayarları, global takipçilerinizin içeriğini seçtikleri dilde görecek şekilde yapılandırabilirsin. Bu, LinkedIn’in uluslararası üyeleriyle güvenilirlik oluşturmanın ve onlarla birlikte, onların ihtiyaçlarını ilk sıraya koyacak şekilde çalışmayı önemsediğini göstermenin harika bir yoludur.

İşte LinkedIn’in şirketlere sağladığı bu tarz fırsatlar sayesinde profesyonel bir platform olmayı bu şekilde sağlıyor. Açıkçası bir firmanın senin kendi ana dilinde bir şeyler paylaştığını görmek kesinlikle mutlu edecektir.

  1. LinkedIn Algoritmasını Anla

Diğer birçok sosyal ağ algoritma sırlarını yakından korurken LinkedIn sosyal mecrasının sahip olduğu algoritmasının nasıl çalıştığı hakkında bizlere bir miktar bilgi sağlıyor. LinkedIn algoritması içeriğini kısaca nasıl derecelendireceği ve sıralayacağına dair bilgiler veriyor.

1. Bir bot içeriğini spam olarak, düşük kaliteli veya açık olarak değerlendirebilir değil mi? Burada açık bir sıralama hedeflemek istiyorsan kaliteli içerik paylaşıyor olman önemlidir.

2. Algoritma ilk olarak kullanıcı katılımını ölçer.

Yayının beğeni ve paylaşım alıyor mu? İyi.

Kullanıcılar yaptığın paylaşımları beslemelerinden gizliyor veya spam olarak işaretliyor mu? Evet

O zaman bu durum o kadar da iyi değil. Yine bu durumda kalite önemlidir, ancak alaka düzeyi de önemlidir. Paylaştığın gönderilerin takipçilerinle konuştuğundan, onlara ulaştığından emin ol ve içeriğinizi gizlemek yerine onlara etkileşimde bulunmaya devam etmek için nedenler ver.

3. Algoritma, hesabının ve ağının kalitesine bağlı olarak spam ve güvenilirlik açısından bazı kontroller yapar. Bu aşamada katılım da çok önemlidir.

4. İnsan editörler içeriği inceler ve görüntülenmeye devam edip etmeyeceğini, hatta sayfanı inceledikten sonrasında sizin göz önüne alınmaya başlaman konusunu da onlar kararlaştırır.

Tabii ki, bu tarz durumlar her zaman o kadar basit değil. LinkedIn algoritmasından en iyi şekilde yararlanmak için daha fazla ayrıntı ve veriye de sahip olmak gerekir.

  1. LinkedIn Reklamlarına Sahip Ol

linkedin reklam

LinkedIn üyeleri ağa mesleki ilgi alanları, dernekler ve beceriler hakkında ayrıntılı bilgi sağlar. Bu, LinkedIn’in sosyal medya pazarlama stratejine LinkedIn reklamlarını dahil etme konusunda lazer odaklı stratejik kararlar vermenize izin veren olağanüstü hedefleme yeteneklerine sahip olduğu anlamına gelir.

LinkedIn birkaç farklı self – servis reklamcılık çözümü sunmaktadır.

LinkedIn Reklam Çeşitleri

  • Sponsorlu İçerik: İçeriğini organik olarak yapabileceğinden daha da geniş bir kitleye ulaşacak şekilde arttır ve şirket sayfana yeni ziyaretçiler ve potansiyel müşteriler çek.
  • Metin Reklamları: Bunlar, LinkedIn ana sayfasında, profil sayfalarında, Grup sayfalarında, arama sonuçları sayfalarında ve daha fazlasında görünen tıklama başına ödeme veya BGBM reklamlarıdır.
  • Sponsorlu InMail: E-posta pazarlamasına benzer, ancak LinkedIn ekosisteminde yer alır. Sponsorlu InMail, LinkedIn üyelerinin gelen kutularına kişiselleştirilmiş reklamlar göndermeni sağlar. Mesajlar yalnızca üyeler LinkedIn’de etkin olduğunda iletilir ve bu da fark edilmelerini sağlar.

Utah State Üniversitesi’nden Jon M. Huntsman İşletme Fakültesi, MBA programına nitelikli adayları çekmek için bir kampanya kapsamında LinkedIn Sponsorlu InMail reklamlarını kullandı. Kesin hedefleme kullanarak Utah State, Sponsorlu InMail iletilerinde yüzde 27,5 oranında açık bir bilgi ve bilgi taleplerinde yüzde 71 oranında bir dönüşüm elde etti. Oldukça başarılı öyle değil mi?

Bunlar yalnızca kendi kendine sunulan reklam seçenekleridir. LinkedIn ayrıca bir reklam platformu veya bir LinkedIn pazarlama ortağı aracılığıyla satın alabileceğin reklamcılık ürünleri de sunar.

  1. LinkedIn Analytics’ten Bilgi Al

LinkedIn’in araştırması, yayınların sabahları en fazla katılımı sağladığını ve bunu mesai saatlerinden sonra yayınlanmış olan paylaşımları izlediğini gösteriyor.

Bu, yayınlama programını planlarken iyi bir başlangıç ​​noktasıdır, ancak ortalama bir işletme için işe yarayan şey senin için en uygun olmayabilir. Firma tipine göre (b2b,b2c) araştırılmış belli başlı, kullanıcıların en aktif olduğu günler ve saatler bulunuyor. Bu saatlerde paylaşımlar yaparak deneme yanılma yolu ile kendi şirketin için özelleştirdiğin bir paylaşım planlaması yapmalısın. Denemeler yaparken hangi denemenin ne kadar işe yaradığı konusunu görmek ve buna göre ilerleme kısmına gelindiğinde ise LinkedIn Analytics devreye girecektir.

Neyse ki LinkedIn, takipçilerinizin ne tür içerikle etkileşime girme olasılığının yüksek olduğunu öğrenmenize, takipçi demografik bilgilerinizi anlamanıza ve şirket sayfanızdaki trafiği ve etkinliği izlemenize yardımcı olacak ayrıntılı analizler sunar.

LinkedIn Şirket Sayfası Analytics’e nasıl erişeceğini ise senin için açıklayacağım:

linkedin sayfa

LinkedIn Sayfanın üst kısmındaki Ben simgesini tıklayıp Yönet bölümünün altındaki şirket sayfanı seç. Analytics sekmesini tıkla ve Ziyaretçiler, Güncellemeler veya Takipçiler’i seç.
analiz

Şirket Sayfanı kimlerin ziyaret ettiğini ve içeriğine ulaştıklarında içeriğinle nasıl etkileşime girdiklerini izlemek, LinkedIn’inizi gerçek verilere dayalı iş stratejisi için düzenlemenize olanak tanıyarak bu önemli işletme sosyal ağının etkinliğini en üst düzeye çıkarmanı sağlar.
analiz1

Makaleyi beğendin mi? bu makalenin yazarına sosyal medya reklamlarını emanet edebilirsin, seni hizmet sayfamıza bekliyoruz.

Sosyal Medya Reklamları

Son Olarak Neden LinkedIn Şirket Sayfası Kullanmalısın

LinkedIn, profesyonel iş kollarında çalışan ve kalifiyeli kişiler olarak adlandırılan hedef kitlelere ulaşmak ve genel olarak profesyonellerle bağlantı kurmak için en önemli sosyal ağdır. Son birkaç senede özellikle önemi artan bu sosyal medya ağı, bazı ülkelerde halen adam akıllı kullanılmasa da birçok ülke ve sektör bu ağa tamamen ayak uydurmuş durumda.

Ve işte bu nedenle LinkedIn, B2B yani Business to Business (İş kolundan diğer iş koluna) firmalar için sosyal medyadaki (ve giderek artan bir şekilde içerik pazarlamasında) ana platformlarından biri haline gelmesi kaçınılmaz bir hal aldı.

Bu sosyal ağ, ilişkiler kurmana, düşünce liderliği kurmana, potansiyel müşteriler oluşturmana, öngörüler elde etmene, pazar araştırması yapmana, itibarını artırmana ve çevrimiçi topluluklar oluşturmana olanak tanıyor.

Peki tüm bu rehberde adım adım nasıl kurman gerektiğini anlattığım bu sosyal medya ağında neden bulunmalısın? Hadi başlıklar altında neden LinkedIn’de yer alman gerektiğini biraz daha açalım.

Marka Farkındalığı ve İtibar Oluşturma

LinkedIn, çevrimiçi varlığını artırmak için ideal bir platformdur. Her saniyede LinkedIn’den kaydolan iki profesyonelden fazlası ile işletmeler artan sayıda ilginç bağlantıyla ağ kurma olanağına sahiptir. LinkedIn’deki farklı kişisel ve grup özelliklerini kullanarak şirketler ve onları temsil eden kişiler, hem birey olarak hem de marka olarak görünürlüğünü ve güvenilirliğini artırabilir.

Kullanılmayan bir özellik olan kullanım durumu güncelleme işlevini unutmamalısın, ancak yeni tasarımla güncellemeler ana sayfada daha belirgindir.

Sektörde Otorite ve Etkili Pazarlama

Çeşitli LinkedIn özellikleri, kendinizi belirli bir alanda lider olarak konumlandırmanıza olanak tanır. Yüksek kaliteli içerik sağlamaktan, kişisel profilinizi geliştirmek ve LinkedIn topluluklarına katılmaktan soruları yanıtlamaya kadar: Ağ, güvenilir danışmanlar olmayı amaçlayan düşünce ve uygulama liderleri için verimli bir zemin oluşturur. Liderlik ve itibar etkisi ile el ele gider. LinkedIn’in temel amacı ağ oluşturmak olduğundan, diğer faktörleri tanımlamanızı ve bunlarla etkileşime geçmenizi sağlar.

Satış ve Olanaklar

LinkedIn muhtemelen olası satışlar oluşturmak için en iyi ağdır. Potansiyel müşterilerin potansiyel içeriklerden bahsetmek veya ilgili kaynaklara trafik çekmek gibi geleneksel tekniklerin yanı sıra LinkedIn potansiyel potansiyel müşterileri belirlemek, onları birleştirmek ve müşterilere dönüştürmek için çok kişisel yollar sunmaktadır. Bu, dinleme, analiz etme, katılma, paylaşma, ağ oluşturma ve yanıtlamanın iyi bir kombinasyonu ile yapılır. Potansiyel müşterilerle ağ kurma ve LinkedIn aracılığıyla dolaylı olarak pazarlama, satış yapma fırsatını artıracaktır.

Sosyal CRM

LinkedIn sosyal bir CRM bağlamında idealdir: potansiyel müşteriler ve diğer kişiler hakkında daha iyi bir görüş elde etmemizi sağlar.
Bu, basit Sosyal CRM uygulamaları kullanılarak değil, örneğin Outlook için ‘bağlayıcılar’ kullanılarak da yapılabilir.

Çoğu Social CRM çözümü LinkedIn ile entegrasyon sunsa da, LinkedIn Google Kişileri desteklediğinden kişilerinizin temel bir entegrasyonunu da ayarlayabilirsiniz. Sosyal CRM aracının bir yararı, kişilerinizin LinkedIn’de gerçek zamanlı olarak neler yaptığını görmenizi sağlayarak davranışları ve tercihleri ​​hakkında değerli ek bilgiler sunmasıdır. Bir kişiyi hedeflerken LinkedIn’in kendisi bu bilgileri kendi ortamında görmenizi sağlar.

Hedef Kitlene Ulaşma ve Soru Sorma

Son fakat kesinlikle en önemli nedenlerden biridi de kuşkusuz ki hedef kitlene ulaşma ve onlara soru sormadır.

LinkedIn dinlemek, soru sormak ve içgörü kazanmak için mükemmeldir. Aslında tüm sosyal medya kanalları için durum böyle ama LinkedIn eğer bir B2B markasıysan senin için en ideal yer olacaktır.

İşte rehberimizin sonuna geldik böylece. LinkedIn’i işiniz için kullanıyor muydunuz ya da daha önce şirket sayfanızı oluşturup öylece bırakmış mıydın?

Eğer bu sorulardan ilkine evet dediysen şirketini aşağıda yorumlarda paylaş ve bu rehbere eklemek istediklerini de.

Eğer ikinci soruya evet dediysen, şimdi geri dön ve şirket sayfanı optimize et. 🙂

0 Yorum

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.