Twitter Reklamları: 2019'da Neler Değişti?

Twitter Reklamları: 2019'da Neler Değişti

Twitter, etkinliği artıracak ve hangi markaların ne zaman yayınlayabileceğini değiştirebilecek bazı büyük değişiklikler yapmaya devam ediyor.

Yeni Twitter Ads çağına hazır mısınız peki?

Yanlış anlamayın, biz sadece güncellenen ya da eklenen yeni özelliklerden bahsetmiyoruz.

Bahsettiğimiz platformu nasıl kullanabileceğinizi değiştirebilecek büyük değişiklikler ve uygulamalar.

Bu büyük olasılıkla birçok insanı şok etmeyecek; son zamanlarda pek çok sosyal medya platformu, kullanıcılara ve pazarlamacılara neler sunabileceklerini yeniden değerlendiriyor ve geçen yıl Facebook skandalları herkesin sırada ne olduğunu merak etmesine neden oldu.

Facebook şaşırtıcı olmayan bir şekilde platformda büyük değişiklikler yaptı ve hatta LinkedIn gibi eski özellikleri tekrar izleyicileri için daha değerli hale getirmek için yeni yöntemler bulmanın yeni yollarını bulduğunu gördük.

Tüm bunlar arasında Twitter’ın değişiklikleri en sert değişimler olarak görünenler olabilir ve markalar bu değişiklikleri kaçırırlarsa oyunun çok gerisinde kalabilirler.

İşte bu yüzden sizi de bu oyuna sokmak için bu yazıyı oluşturduk.

Eğer sizde Twitter’da gerçekleşen tüm değişikliklerle ilgili her şeyi bilmek istiyorsanız, okumaya devam etmenizi öneririz.
2019'un Twitter Değişiklikleri

2019’un Twitter Değişiklikleri

Genel olarak sosyal medya haberlerini güncel bir şekilde takip ediyorsanız, büyük olasılıkla yeni Twitter kuralları ve düzenlemeleri hakkında bir çok fazla haberin, raporu ve makalelerin yayınlandığını görmüşsünüzdür.

Twitter, Facebook ve Instagram gibi, iddialı bir şekilde platformda gerçek bir etkileşim yaratmanın yeni yollarını bulmaya çalışıyor.

Sosyal medya, herkesin içeriğini diğer herkesle etkileşime girmekten daha çok içeriğe odaklandığı ve son yıllarda özellikle bu durumun Twitter için ana durum olduğunu düşünüyorum.

Doğal olarak buna bir son vermek istiyorlar.

Tartışacağımız değişikliklerden bazıları geçen yılın sonunda açıklandı, ancak önemli olduklarından onları da buraya dahil etmeye karar verdik.

Neyin değiştiğini ve sizin için ne anlama geldiğine hadi bakmaya başlayalım.

Aynı Tweet’i Birden Fazla Hesapta Yayınlayamazsınız

Bir şeylerin değiştiğini ortaya koyan haberlerden bazıları, Twitter’ın gerçekten kitle tweetleme otomasyonu üzerinde çalıştığını bize gösterdi.

Kullanıcıların ve pazarlamacıların aynı tweetleri birden fazla hesapta zamanlayamadıklarını belirten yeni kurallar oluşturdular (bu, süreci kolaylaştırmak için genellikle üçüncü taraf sosyal yönetim yazılımı aracılığıyla sunulan bir özelliktir).

Bunun yerine, her hesap için benzersiz tweetler oluşturmanız gerekir ve ayrı ayrı programlanmaları gerekir.

Kuralın “esasen benzer tweet’lere” uygulandığına dikkat edin, bu nedenle sadece bir kelimeyi veya hashtag’i veya ikisini değiştirmeyin ve bunun yeterli olacağını ummayın; bir üniversite makalesinin kopyalanıp kopyalanmadığını araştırır gibi inceleyin.

Twitter ve kullanıcıları, nelerin yapışacağını görmeyi umarak aynı içeriği tekrar tekrar spam yaparak sistemi aldatmaya çalışan markalardan bıktı.

Bunun yerine, buradaki amaç her seferinde benzersiz içerik oluşturmak, sadece beyaz gürültüye eklemek yerine Twitterverse’e katkıda bulunmak olmalı.

Aynı harika içeriği paylaşmak ister misiniz?

Retweetleyin, sakın yeniden bu tweeti siz arıyormuş gibi yapmayın.

Retweetlemek, mesajı yaymak için birden fazla hesap kullanmanıza izin verir.

Bu yol spam olmayan ve Twitter onaylı bir şekilde bunu yapmış olmanızı sağlar.

Aynı Tweet’leri Geri Dönüştüremezsiniz

Twitter’ın aynı tweet’i birden fazla hesapta yayınlamanızı istemediği gibi, aynı tweet’i tek bir hesapta birden fazla kez yayınlamak için planlamamanız gerektiğine dair bir karar da verdiler.

Yine bu karar aslında değer yaratmak ve kullanıcı deneyimini geliştirmek istedikleri için atılmış bir adımdı.

Çünkü Twitter başladığı günden bu yana kullanıcı deneyimini en yüksek seviyeye çıkararak çok daha fazla trafiğin olduğu bir sosyal medya olmayı kafasına takmış durumdadır.

İşte yine de iyi haber verelim:

Twitter aslında bize bu yılın başlarında inanılmaz bir hediye verdi. Kullanmamız için mükemmel bir araç.Artık kendi hesabımızdan daha önce paylaştığımız bir içeriği yeniden tweetleyebiliriz. Yani kendi kendimize retweet yapabiliyoruz.

Üstelik bu bize sunulan herhangi bir kuralı da ihlal etmememize yardımcı oluyor ve harika içerikleri sürekli olarak canlı tutmanıza yardımcı oluyor. Bu inanılmaz aracı eğer birden fazla zamanda daha önce tweetlediğiniz bir şeyi yayınlamak için kullanmak istiyorsanız kullanmanız gerekiyor.

Twitter, teşekkür ederiz. 🙂

Üçüncü Profil Takibe Takip Yazılımları Yasaklandı

Birkaç hafta önce Twitter, bir hesabın takipçisi durumunu hızlı bir şekilde şişirmeyi deneyen, birini takip ederek, sizi izleyene kadar bekleyip ardından takip etmekten çıkartan tüm üçüncü taraf takibe-takip etme yazılımlarını askıya aldığını açıkladı.

Şok mu oldunuz?

Bence hiç olmayın.

Bu tip yazılımlar neden tüm sosyal medya ağlarında tamamen yasaklanmıyor hiç bilmiyoruz bile.

Bu durum açıkçası hiçte şok edici değildi, çünkü bu tip yazılımlar zaten platformun hizmet şartlarına aykırı.

Ancak Twitter şimdi bu konuda ciddi bir tavır almaya başladı.

Duyuru yaparken bu tip 3 yazılımı da kapattılar: ManageFlitter, Statusbrew ve Crowdfire.

Bu tür bir yazılım, aslında hiç kimseyi takipten çıkarmasa da kullanıcıları yanlış bir şekilde oyalayacaktır.

Ayrıca bu uygulamalar şeffaf değiller ve platformun önceliklendirdiği özgünlüğe de karşılar.

Açıkçası hiç işe yaramıyor bu yollar.

Üstelik sosyal ağlar o kadar akıllı oldular ki böyle bir işlem yapan hesaplar çok kolay bir şekilde bazı yaptırımlar altında kalabiliyor bile.

Belki de bu nedenle Twitter bu konuda kökten bir çözüm aradı ve kurallarının ne olduğunu fark ederek bu şekilde yasaklamalara başladı.

Yeni Twitter takipçileri kazanmak biraz, kimi kandırıyoruz, çok çaba gerektiriyor, ancak herhangi bir hizmet şartını ihlal etmeden bu amacı gerçekleştirmek için kullanabileceğiniz birçok ücretsiz strateji de elinizin altında duruyor.

Size de sadece en doğru yolu tercih etmek kalıyor.

Diğer yollara hiç başvurmadan istediğiniz hedefe bu stratejiler ile çok rahat ulaşabilirsiniz. 

Yeni Özellikler 

Twitter sadece kuralları ortaya koymuyor; ayrıca, kullanıcıların platformda daha anlamlı deneyimler yaşamalarına yardımcı olabilecek yolları bulmak için yeni özellikler de ekliyor ve testler yapıyorlar.

Ve elbette, diğer sosyal platformlarla rekabet edebilmek de akıllarının bir köşesinde yerini çoktan aldı.

İşte sahip olduğumuz veya yakında ortaya çıkacak yeni özelliklerden birkaçı:

  • Birden Çok Fotoğraflı Tweet

twitter çoklu görsel

Bu yenilik kullanıcıların daha fazla görsel bilgi paylaşmasına ve zaman tünellerinde daha fazla dikkat çekmesine olanak sağlıyor.

Bu yenilik Tweet Grids için desteği kaldırdıklarını duyurmanın yanında yapılmıştır.

Görsel içerik, Twitter’da (ve daha fazla katılımda) daha fazla dikkat çekiyor, bu da bu yeniliğin neden yapıldığını açıklamak için daha mantıklı geliyor.

  • Gelişmiş, Hikayeler Benzeri Bir Kamera

twitter yenilik

Instagram ve Snapchat için sahip olduklarımıza benzer bir kamera özelliğinden bahsediyoruz.

Kullanıcılar, yerel uygulama aracılığıyla canlı ve kaydedilmiş içerikleri yeni yollarla paylaşabilecek ve metin yerleşimi aracılığıyla etiketler, yazılar ve daha fazlasını ekleyebiliyorlar.

Hikayeler özellikleri diğer platformlarda çok popüler oldu. Özellikle Facebook altında yer alan Instagram’ın bu özelliğini her yerde uygulamaya taktı diyebiliriz.

Tüm o rekabetin içinde ise Twitter’ın kendi versiyonunu istemesi şaşırtıcı değil.

Şu anda herkes bu şekilde görselleri uygulamanın içinde çekerek paylaşımı yapabiliyor.

Tek yapmanız gereken sola kaydırmak.

Sonrasında kamera sizin için açılıyor ve o anda bir fotoğraf çekip anında özelleştirerek paylaşabiliyorsunuz.

  • Olay Takip

Bu yenilik sadece diğer kullanıcılar yerine olayları takip etmenizi sağlayacak bir yenilik.

Buradaki amaç, kullanıcıları haberdar olmak istedikleri kişilerin yanı sıra, kullanıcılara yeni bir bilgi paylaşımı katmanı ekleyerek, sevdikleri olaylarla ilgili ve güncel tutmalarını sağlamaktadır.

Instagramda nasıl hashtag takip edebiliyorsunuz, işte bu da Twitter’ın kendine özel hashtag takibi.

  • Girintili Arayüz Tasarımlı Konuşma Balonları

girintili yerleşim

Hangi Instagram ve Facebook’un birbirine yapılan yorumları şekil alır, işte Twitter’da böyle bir ara yüz tasarımını özellik olarak istiyor.

Yanıtlar, neredeyse takip edilmesi neredeyse imkansız olan biçim yerine, ele aldıkları yorumun altına gidiyor.

Bu yeni özellik sadece konuşmayı daha kolay takip etmeyi kolaylaştırmakla kalmayacak, aynı zamanda daha fazla konuşmaya itecektir.

Ancak bu durum halen gerçekleşmedi.

Bunun yerine başka güncellemeleri yanıtlarda yapan Twitter, bu ara yüz değişimine gelen tepkiler yüzünden tamamen vazgeçmiş bile olabilir. Kim bilir?

Bu Twitter Değişiklikleri Ne Anlama Geliyor

Bu Twitter Değişiklikleri Ne Anlama Geliyor

Twitter’ın platformunu yeniden ayarladığı, ancak bu ayarlamaları da çok dikkatli bir biçimde yaptıkları açık.

Yapabildikleri için yeni özellikleri ortaya atmıyorlar; hatta o herkesin istediği tweetleri düzenleme seçeneğini yapıp yapmayacaklarına emin olmadıklarını bile söylediler, çünkü bu transparanlığın önüne geçerek retweetler yayıldıktan sonra kontrolden çıkabilirler.

Bunun yerine, gürültünün bir kısmını azaltmak, gerçek etkileşim oluşturmak ve kullanıcı deneyimini büyük ölçüde iyileştirmek için özel olarak değişiklikler yapıyorlar.

Markaların bir süredir kuralları aşmaktan kurtulabildiklerini düşündüğüm tek platform olan Twitter’da pazarladıklarında markaların dikkat etmesi gerekiyor.

Facebook, Instagram ve hatta Google’ın algoritmaları, anakartın üstünde olmayan her şeyi kapatmakta çok daha hızlıydı.

Eğer harika içerik oluşturmaya ve takipçileriniz için anlamlı deneyimler oluşturmaya odaklanıyorsanız bu durum her zaman daha iydir;

bu sizi daima en son takipçi kazandıran programlardan çok daha öne geçirecek ve doğru bir etkileşim sağlamanıza yardımcı olacaktır.

Yeni özelliklerin hepsine baktıysak artık Twitter Ads dünyasına girmeye hazır mıyız? Hadi başlayalım.

Twitter Ads: Yüksek Performanslı Twitter Reklamları Oluşturmak için Gerekenler

Twitter Ads: Yüksek Performanslı Twitter Reklamları Oluşturmak için Gerekenler

Facebook, Instagram, Pinterest, Google…

Bloktaki tüm bu harika çocuklarla Twitter, uzun zamandır değerini kaybetmiş bir reklam kanalı gibi görünebilir.

Ama bu tamamen doğru değil.

Twitter reklamları hala bir sosyal medya platformunun güç kaynaklarından biridir ve bu platformdan kazanacağınız çok fazla şey var.

Birçok marka hala Twitter reklamcılığında büyük bir değer görüyor ve daha fazla marka diğer kanallara aktığından burada inanılmaz bir potansiyel açığa çıkıyor.

Markalar Twitter’ı terk ettikçe rekabet de o kadar düşük olmaya başlıyor.

Dahası, bu sosyal medya ağı aylık 328 milyon küresel aktif kullanıcıya sahip (ABD’de şüpheli bir şekilde aktif bir kullanıcı tabanına sahip olsalar da) ve bu kullanıcıların% 67’sinden fazlasının Twitter’da takip ettikleri bir markadan satın alma olasılığı oldukça yüksektir.

Yani dememiz o ki henüz Twitter’dan vazgeçmeyin, çünkü bu 2019 güncellemeleri ile geri dönüş için vitesi 4’e takabilirler.

Ki 2020’de de markaların Twitter’ı aynı bu yıl kullandığı gibi aktif bir şekilde kullanacağından eminiz.

Neden siz de bu markalardan biri olmayasınız?

İşte tam da bu noktadan çıkarak oluşturduğumuz rehberde, yüksek performanslı Twitter Ads oluşturmayı ve geçmişte yayınlanan güçlü kampanyalardan ilham almayı öğreneceksiniz.

Twitter Ads İle Sonuç Alabileceğinizi Kanıtlayan Örnekler

Twitter Ads İle Sonuç Alabileceğinizi Kanıtlayan Örnekler

Birkaç yıl önce bir Twitter Ads kampanyası başlattıysanız ve kötü sonuçlar yüzünden vazgeçtiyseniz, şimdi yeniden düşünmek için iyi bir zaman olabilir.

Veya en azından Twitter reklamlarına bir şans daha vermek için küçük bir kampanya oluşturmanın zamanıdır.

Aslında bilmiyor olabilirsiniz ama birkaç marka geçmişte Twitter Ads ile inanılmaz başarılara ulaştılar.

Bu yüksek performanslı kampanyalara ve onları bu kadar büyük başarılara dönüştüren şeylere bir göz atalım.

Twitter Ads Kampanyası Örneği # 1: Coca-Cola

Her sene dünya markası olan Coca Cola, #HolidaysAreComing (Bayramlar Geliyor) hashtagi ve ikonik Coca Cola kamyonunu barındıran reklam videosu ile hayranlarını heyecanlandırıyor.

(Eğer bilmiyorsanız bu reklam tam tamına 21 sene önce ilk kez yayınlandı.)

2016’da, İngiltere’deki Coca-Cola (@CocaCola_GB) hesabı, hayranlarının TV’de reklam yayınlamaya devam etmelerine yardımcı olacak bir tatil dönemi Twitter kampanyası düzenledi.

Bunu yapmak için Coca-Cola, Twitter ads aracılığıyla bu reklama ait oluşturduğu GİFleri yayınlamaya başladı.

coca cola twitter ads

Daha da şaşırtıcı olan, bu yıl Coca-Cola bu kampanya için özel bir emoji bile üretti. Birisi kampanya etiketini tweet attığında, hashtag’in yanında kamyonun emojisi yerini aldı.

coca cola twitter ads

Bu emojiler artık hemen hemen her kampanyada yerini almaya başlıyor.

Özelleştirilen bu emojiler sayesinde hem hashtaglerinizi trendlere sokabiliyorsunuz hem de kullanıcılara kişiselleştirilmiş bir eğlence unsuru sunarak sizinle daha çok etkileşime girmelerine destek veriyorsunuz.

Önemli Noktalar ve Tüyolar: 

  • İlgi çekici kampanyalar oluşturun – Bir Twitter ads kampanyası oluştururken, tüm reklamlarınızı oldukça ilgi çekici hale getirin ve hayranlarınızı kampanyanıza paylaşmaya ve katılmaya davet edin.
  • Yüksek kaliteli görseller oluşturun – Twitter ads tweetlerinizi paylaşmaya değer hale getirmek için GIF’ler ve unutulmaz görseller kullanın.
  • Kontrast renkler kullanın – UsabilityTools tarafından yapılan bir araştırmaya göre yüksek kontrastlı arama çağrısının düşük kontrastlı CTA’lara kıyasla % 75 daha yüksek bir tıklama oranına sahip olduğunu gösterdi. Aynı kural, reklam görselleriniz için de geçerlidir.
  • Reklamlarınızı eğlenceli hale getirin – Coca-Cola, aşırı satış mesajlarından ziyade ilgi çekici reklamları kullanmayı seçti. Bu da insanları o reklam tweetleri ile etkileşime girmeye itti.
  • Organik ve ücretli erişimi bir araya getirin – Bazı Twitter gönderilerini organik olarak paylaşarak başlayın ve bazı gönderiler diğerlerinden daha fazla ilgi gördüğünü takip edin. Sonrasında bu ilgi gören tweetleri ücretli bir şekilde Twitter Ads kampanyanız için kullanın.

Twitter Reklam Kampanyası Örneği # 2: The New York Times

New York Times, sınırlı süreli tekliflerini tanıtmak ve daha fazla yeni abone edinmek için Twitter ads kampanyalarını kullanıyor.

Twitter’da yürüttükleri bu kampanyaları oldukça basit ve anlaşılır.

İşte bu sayede kalabalık olan Twitter zaman tünellerinde kendilerini gösteriyorlar.

nytimes

Coca-Cola reklam kampanyasının aksine The New York Times, Facebook reklamlarının etrafında büyük bir reklam kampanyası yaratmadı. Aksine, Twitter’ı sürekli bir reklam kanalı olarak kullanıyorlar.

Bu da açıkçası Twitter’ın hedef kitlesinin onlar için çok daha olmasından kaynaklanmaktadır.

Bazen, The New York Times, Twitter reklamlarına zamanında bir adım atmak için ilgili durumlarında kullanıyor.

Örneğin, aşağıdaki örnekte olduğu gibi, Fransız seçimlerini ve Fransız Açık Tenis Turnuvasını içeren bir metni beraber yayınlamış.

nytimes 2

Önemli Noktalar ve Tüyolar: 

  • Twitter’ı düzenli kullanın – Sınırlı bir süre için Twitter ads kampanyası oluşturmak zorunda değilsiniz. Ayrıca platformda düzenli olarak reklam verebilirsiniz.
  • İndirimler teklif edin – İnsanlara, reklamı tıklayıp dönüştürme konusunda dürtmek için iyi bir teşvik sunun.
  • Sınırlı süreli teklifler verin – Bir web sitesine kıtlık ve aciliyet uygulamak bir girişimcinin satışlarını % 332 artırmasına yardımcı oldu. Twitter ads kampanyaların TO’sunu ve dönüşüm oranını artırmak için aynı stratejiyi kullanabilirsiniz.
  • Teklifinize reklam görseli ekleyin – Bu şekilde, değer öneriniz oldukça görünür ve teklifinize daha fazla kişi dönüştürebilir.
  • A / B testi farklı reklam öğeleri – Sonuçlarınızı sürekli olarak iyileştirmek için farklı reklam görselleri / izleyicileri / kopyasıyla deneme yaptığınız bir Twitter A / B testi kampanyası oluşturun.

Twitter Reklam Kampanyası Örneği # 3: Hootsuite

Twitter reklamları yalnızca tüketicilere satış yapan işletmeler için değildir.

Birçok B2B (işletmelere ürün ve hizmet satan) şirketi Twitter reklamları kullanıyor ve bu kampanyalarından oldukça büyük bir başarı topluyor.

Örneğin, Hootsuite ücretsiz e-Kitaplar ve web seminerleri hedef kitleleri olan dijital pazarlamacılara ulaştırıyor.

Bu da insanların Hootsuite reklamlarından sıkılmamalarına, hatta gördüklerinde etkileşime girmelerine neden oluyor.

İnsanların dikkatini çeken bu reklamlar ile sitelerine trafik çekiyorlar ve içeriklerini indirtiyorlar.

Bunun sonucunda da potansiyel müşterilerini kendilerine çekmiş oluyorlar.

hootsuite

Yukarıdaki örneğe bakalım. Hootsuite, ücretsiz bir web eğitim duyurusunu yapıyor.

İnsanların dikkatini konuya çekiyor, ücretsiz olduğunu vurguluyor ve onları siteye gelerek üye olmaları için teşvik ediyor. 

Yani ürünlerini satın alması için insanların önüne kocaman reklamlar çıkararak onları sıkmıyor.

Bunun yerine, yüksek değerli içerik sunuyor ve marka bilinirliği geliştiriyorlar.

Twitter’da doğrudan satış kampanyaları yürütürken sonuç göremiyorsanız, bunun yerine bu yumuşak satış stratejisini denemek isteyebilirsiniz.

hootsuite 2

Önemli Noktalar ve Tüyolar: 

  • Twitter ads kampanyaları hem B2B hem de B2C markaları tarafından kullanılabilir – Müşteri odaklı mı yoksa kurumsal odaklı ürünler mi sattığınız önemli değil. Twitter reklamları her iki şekilde de iyi bir çözüm olabilir.
  • Hemen satmayı denemeyin – Daha önce web sitenize gitmemiş kişilere reklam verirken, hemen bir alım yapmalarını istemek yerine, yumuşak bir satışla başlayın ve yüksek kaliteli içeriği paylaşın.
  • Yüksek kaliteli içeriği tanıtın – e-Kitapları ve web seminerlerini tanıtmak için Twitter reklamlarını kullanın ve karşılığında insanların e-posta adreslerini sorarak satış huninize yeni müşteri adayları alın.
  • Basit tutun – Twitter’ın 280 karakterlik bir sınırı var ve bu iyi bir sebepten dolayı – insanlar içeriği ve mesajları hızlı bir şekilde tüketmek istiyor. Bir Twitter reklamına birden fazla anahtar mesaj eklememeye çalışın.
  • Yeniden pazarlama kampanyaları oluşturun – Bir Twitter yeniden pazarlama kitlesi oluşturarak ve markalı içeriğinizi geçmişteki web sitesi ziyaretçilerine tanıtarak potansiyel müşterilerinizi beslemeye devam edin.

Twitter Ads Kampanyaları Türleri

Twitter Ads Kampanyaları Türleri

Şu anda ne yapmak istediğinize göre bir Twitter Ads oluşturduğunuzda seçebileceğiniz iki seçenek önünüze çıkacaktır.

Bu seçenekler, tweet’lerinizi otomatik olarak tanıtmak ve geleneksel bir reklam kampanyası oluşturmak içindir.

Otomatik kampanya tweetleri, günlük olarak gönderdiğiniz ilk on tweeti otomatik olarak alacak ve onları kullanıcıların yayınlarına yerleştirerek tanıtacakları yeni bir sistemdir.

Bu, retweetleri ve yanıtları içermez ve tüm tweet’ler terfi edilmeden önce Twitter’ın kalite kontrolünden geçmelidir.

Marka bilincini oluşturmak ve erişimi genişletmek için hızlı ve otomatik olarak kampanya yürütmek isteyen muazzam işletmeler için bu, potansiyel bir seçenektir.

Şahsen, neredeyse her zaman ikinci olanı seçerim.

Bunun nedeni ise her daim kendime daha çok güvendiğimdendir.

Çünkü ikinci seçenek Twitter manuel ads kampanyaları oluşturmaktır.

Bu yöntemle geçmiş tweet’leri kullanabilirsiniz, üstelik tam olarak hangisini tanıtmak istediğinizi seçersiniz.

Reklam kampanyalarınız, site tıklamalarını artırma, daha fazla takipçi edinme veya uygulama indirmelerini teşvik etme yeteneği gibi çok çeşitli hedeflerle birlikte gelir.

Reklamlarım Nerede Görünecek?

Twitter Ads kampanyalarınız nerede görüneceğini iki farklı faktör belirler:

hangi hedefi seçtiğiniz ve ardından hangi yerleşimleri seçtiğiniz.

Tüm hedefler her yerleşimi sunmaz, ancak her hedefin size sağladığı yerleşimlerin herhangi birini seçmeyi veya seçimi kaldırmayı seçebilirsiniz.

promoted tweets

Potansiyel yerleşimlerin tam listesi şunları içerir:

  • Aramalarda
  • Profilinizde ve tweet ayrıntı sayfalarında
  • Kullanıcıların yayınlarında
  • Twitter Hedef Kitle Platformu

Promoted (Öne Çıkarılmış) Tweets Nedir?

Kinetic Social tarafından yayınlanan 2015 raporuna göre, Twitter’ın reklam gelirinin % 88’i Promoted (Öne Çıkarılmış) Tweet’ten gelmektedir.

Ancak, şimdi 2018 ve sayılar bu durumun Video Reklamlar lehine daha da çarpık hale geldiğini gösteriyor.

Mevcut bir tweet kullanırken, Promoted (Öne Çıkarılmış) Tweet kampanyası şöyle görünür:

promoted tweet

Ayrıca yeni bir Twitter Kartı da oluşturabilirsiniz.

Oluşturacağınız Twitter kartları normal tweetlerden biraz daha farklı olacaktır.

İlk örnekte, görüntünün üzerinde ana metin varken, Twitter kartlarında reklam resminizin altında başlık bulunmaktadır.

Bir Twitter kartı oluşturmak için, Yeni Kart oluşturma kutusuna resim, başlık, web sitesi URL’si ve kart adını girmeniz yeterlidir.

tweet oluşturma

Twitter Ads Kampanyalarınızı Nasıl Yaratabilirsiniz?

Twitter Ads Kampanyalarınızı Nasıl Yaratabilirsiniz?

Twitter’ı bir süredir bir reklam platformu olarak kullanmadıysanız, giriş yaptığınızda şaşırmış olabilirsiniz. Yıllar boyunca büyük değişikliklere uğramış bir ara yüz sizi karşılayacaktır. Bu nedenle muhtemelen hatırladığınızdan biraz farklı görünecektir.

Başlamak için Twitter Reklam platformuna buradan erişebilirsiniz.

Öncelikle, mevcut tweet’leri (Facebook ve Instagram’da Öne Çıkarılan Paylaşım gibi çalışır) veya ayrı reklamlar oluşturmak isteyip istemediğiniz sorulur.

twitter ads

Bu örnekte, belirli bir yayına katılımı artırmak yerine, kullanıcıları saha dışında harekete geçmek için göndermeyi amaçlayan gerçek, ayrı reklamlar oluşturacağız.

Adım 1: Amaç ve Bütçe Ayarlama

Daha sonra aşağıdaki hedeflerden birini seçebileceğiniz başka bir siteye yönlendirileceksiniz:

twitter ads seçenekleri,

Özel kampanya hedeflerinize en uygun hedefi seçin (ve her bir kampanya için yalnızca bir hedefe ve istenen eyleme odaklanmayı unutmayın, yoksa kullanıcıları şaşırtabilirsiniz).

En iyi duruma getirdiğiniz şeyin, ödediğiniz tutarı etkileyeceğini unutmayın; web sitesi tıklamaları veya dönüşümleri, örneğin, birileri her tıkladığında sizi ücretlendirir. Hedefinizi tıklayarak tıklayarak bir sonraki ekrana yönlendirilirsiniz.

Burada, kampanyanızı adlandırır, günlük ve / veya toplam bütçe belirler ve kampanyanızı zamanlarsınız.

Ayrıca, seçtiğiniz amaç hakkında size ek bilgi verilecektir.

Tüm bu bilgileri girdikten sonra, sağ üst köşedeki mavi İleri düğmesine tıklayın.

twitter ads website

2. Adım: Bir Reklam Grubu Oluşturma

Ardından, Reklam Grubunuzu oluşturacaksınız.

Bu, farklı kampanyaların test edilmesini ve hatta toplam kampanya bütçenizi uygun gördüğünüz farklı reklam gruplarına bölmenizi kolaylaştırır.

Kampanyalar için de farklı başlangıç ​​ve bitiş zamanları belirleyebilirsiniz.

Burada, teklif türünüzü de seçersiniz (otomatik olarak çoğu işletme için en iyi bahis yöntemidir; manuel olarak yerine düşük bir fiyatla daha fazla sonuç elde etmek için optimize edilmiştir; bu, yerleşimlerinize mal olabilir) ve anahtar dönüşüm ölçümlerinizdir.

reklam oluşturma

3. Adım: Twitter Ads Kampanyanızı Oluşturun

Sıradaki adım ise yaratıcı kampanyayı oluşturmak olacak.

Sizden geçmiş tweet’i seçmeniz veya yeni bir tane oluşturmanız ve görüntülü reklam öğelerini seçmeniz istenecektir.

Çoğu durumda, yeni bir reklam oluştururken ve bir tweet’i teşvik etmiyorsanız, yeni bir tweet oluşturmak için daha iyi bir seçenek olacaktır.

Bulunması zor olabileceğinden, buradaki ekran görüntüsünde vurgulanmıştır:

reklam tweeti oluşturma

Promosyonun başlamasına kadar görünmeyecek Tweetler oluşturmak istiyorsanız, Tweet Oluştur aracında Yalnızca Promoted (Onaylı) onay kutusunu tıklatarak bu seçeneğe sahipsiniz.

Bu adımda, Tweet’inize uygun boyutta görüntüler ve Twitter Kartları da eklemelisiniz.

oluşturma

Bazı hedeflerin – bir web sitesine yapılan tıklamalar dahil –  Twitter Kartlarının ekli olması gerektiğini unutmayın.

Zaten en iyi seçenek budur, çünkü Twitter Kartları, eklentilerinizin öne çıkmasına yardımcı olur ve size tıklamaları sağlayacak bilgileri paylaşmak için size daha fazla yer sağlar.

Kart Kitaplığınızda Twitter Kartları oluşturabilir ve yönetebilirsiniz; bunlar site tıklamalarına ilham vermek, tweet’e video veya görüntü eklemek veya uygulama videolarına yer vermek için kullanılabilir.

website kartı

Bu aşamada, bu Reklam Grubu için tweetlerinizin nerede görüneceğine dair kesin kararlar vermek zorundasınız.

Profillerde, aramalarda ve/veya Twitter İzleyici Platformu’nda görünmelerini isteyip istemediğinizi seçebilirsiniz.

Seçili aramalarınız varsa, Tweet’inizi kategorilere eklemeniz istenir, böylece Twitter hangi aramalarda görüneceğini bilir.

Ayrıca, reklamı yayınlayan işletmenin alan adını da girmeniz gerekir.

web twitter ads

Görüntülü Reklam Öğelerinizi seçtikten sonra, hedefleme bölümüne geçeceksiniz.

Twitter Ads Kampanyaları Nasıl Hedeflenir

Twitter Ads Kampanyaları Nasıl Hedeflenir

Hedefleme çok önemli ve karmaşık olduğu için, kendi mini bölümünü alması gerektiğini düşündük.

Bir Twitter reklam kampanyası hazırlarken, şu hedefleme seçeneklerine göre bir hedef kitle oluşturabilirsiniz:

  • Yer
  • Cinsiyet
  • Dil
  • Cihazlar, Platformlar ve Taşıyıcılar
  • Anahtar kelimeler: Google’ın anahtar kelimeler gibi çalışır ve size verir, belirli aramalarda görünmesi için
  • Takip Edilen Hesaplar: Böylece sizinkine benzer veya tamamlayıcı olan belirli hesapları takip eden kullanıcılara erişebilirsiniz
    (bu, hesabınıza ekleme ekliyorsanız özellikle etkili olabilir)
  • İlgi Alanları: İş arama, bowling ve yemek yapma gibi
  • Tv Market: Belirli reklam programlarını veya filmleri izleyenleri içeren ve yine niş reklamlar oluşturmak için kullanılabilenler
  • Davranışlar: Bauhaus markasından ev bahçe malzemeleri alan herkes
  • Olaylar

kitle

Twitter’da niş izleyicileri hedefleme konusunda oldukça ayrıntılı olabilirsiniz. Facebook’un olağanüstü hedefleme sistemiyle rekabet etmek için oyunlarını büyük ölçüde hızlandırdılar.  

Ayrıca, bir sonraki bölümde Özel Kitlelere biraz daha bakacağız, ancak bundan sonra, hedeflemenizi seçip reklamınızı inceledikten sonra, gitmeye hazırsınız.

Twitter Özel Kitleleri

Google’ın yeniden pazarlama hedef kitlelerine ve Facebook’un Özel Kitlelerine ayak uydurmak için Twitter, Özel Ayarlanmış Hedefleme seçeneğini de hizmetlerine eklemiştir.

Bu kitleler, reklam verenlerin mevcut müşterilere veya geçmiş web sitelerini ziyaret edenlere ulaşmalarını ve yüksek oranda alakalı reklamlar yayınlamalarını sağlamaktadır.

özel kitle

Geçmiş web sitesi ziyaretçilerini hedeflemek istiyorsanız, Twitter’ın izleme pikselini web sitenize yüklemeniz gerekir.

Twitter birkaç farklı dönüşüm olayını da izlemenize yardımcı olur:

özel kitle 2

Twitter’ın en iyi re-targetting uygulamaları:

  • Yeniden pazarlama web sitesi ziyaretçileri – Açılış sayfası ziyaretçilerinizi müşterilere dönüştürmek için açılış sayfasına özel Twitter reklamları oluşturun.
  • Geçmişteki dönüştürmeleri hariç tut – Teklifinizde zaten dönüşüm olan kişileri hariç tutmayı unutmayın.
  • Müşteri gelişimi için yeniden pazarlamayı kullanın – Marka bilincini artırmak ve insanların markanıza daha da güvenmesini sağlamak için ilgi çekici içeriği tanıtın.
  • E-posta abonelerinizi hedefleyin – İlgili tekliflerle hedeflemek için mevcut e-posta abonelerinin listelerini yükleyin.
  • “Benzer kullanıcıları hedefleyerek erişimi genişlet” seçeneğinin işaretini kaldırın – Bu şekilde, yalnızca web sitenize gerçekten giden kişileri hedeflemiş olursunuz.

Twitter Ads: Video Reklamları

Twitter Ads: Video Reklamları

Twitter tarafından verilen verilere göre, Twitter kullanıcılarının çoğunluğu (% 82)  Twitter üzerinde video izlemekte ve bunların %90’ını da bu videoları mobil cihazlardan izlemektedir.

Bu da bizi başka bir Twitter reklam kuralına götürmektedir:

Twitter Video Reklamları oluştururken, videolarınızın Mobil görünümler için optimize edildiğinden emin olun.

video reklamları

Bir Twitter Video Ads kampanyası oluşturmak için Tanıtılan Video Görünümleri kampanyası hedefini seçmelisiniz.

Kreatif > Medya üzerinden Twitter Kartlarında kullanılmak üzere yeni videolar yükleyebilirisin.

Ayrıca, reklamınıza bir başlık, harekete geçirme ifadesi ve URL ekleyebilirsiniz.

Videolarınız kaydırma sırasında otomatik olarak oynatılacak ve insanları dokunmaya veya tıklamaya teşvik edecektir.

İşte Twitter Video Reklam’ın Masaüstünde nasıl görüneceğine bir örnek:

twitter internet

Pro İpucu: GIF’i Twitter reklamıma yüklemeye çalışırken ilk önce neden medya kitaplığımda görünmediği konusunda kafam karışmıştı.

Çünkü Twitter GIF dosyalarını desteklemiyor.

(GIF’leri Twitter reklamlarınıza MP4’ler olarak yüklemek için ücretsiz bir GIF-MP4 dönüştürücü kullanın)

Twitter Video Ads özellikleri:

  • Dosya Türü: MP4 veya MOV
  • Maksimum Çalma Süresi: 2 dakika ve 20 saniye (belirli hesaplara 10 dakikalık erişim sağlar)
  • Dosya Boyutu: 1GB’ın altında tavsiye edilir
  • Video Codec: H264, taban çizgisi, 4: 2: 0 renk alanı ile Ana veya Yüksek profil

Makaleyi beğendin mi? bu makalenin yazarına sosyal medya reklamlarını emanet edebilirsin, seni hizmet sayfamıza bekliyoruz.

Sosyal Medya Reklamları

Sonuç

Elbette, 2018’de Twitter Ads kampanyaları, Facebook ya da Instagram Ads kadar çekici ya da popüler değildi, ancak bu Twitter Ads özelliğini ve bu platformu tamamen çöpe atmanız anlamına gelmez.

Hatta bu platformu özellikle kullanmanızı öneririm.

Hale önemli bir değer sunuyor ve çeşitlenmiş bir pazarlama stratejisi parçası olarak oldukça kullanışlı bir yer.

Hedef kitlenize yeni potansiyel müşteriler eklemek ve bu kişilerle bağlantı kurabilmeniz için oldukça sağlıklı ortamlar hazırlayacaktır.

Twitter, hem organik hem de PPC’nin tüm platformunu geliştirmek için gerçekten de çok fazla çalışıyor.

İşte bu yüzden Twitter’a bir şans daha verin ve yenilikler için 618media’yı takip etmeye devam edin.

Peki siz Twitter Ads Kampanyaları hakkında neler düşünüyorsunuz? Daha önce kullandınız mı yoksa bu yazıdan sonra markanız için denemeye mi karar verdiniz? Yorumlarınızı ve sorularınızı bekliyoruz. 

0 Yorum

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.