PPC Anahtar Kelime Eşleme Türleri Nelerdir?

PPC Anahtar Kelime Eşleme Türleri Nelerdir? 1

Dijital işletmelerin bilmesi gereken en yaygın ve önemli kısaltmalardan biri PPC eşleştirme sözcükleridir. Yani Tıklama başına ödeme anlamına gelen PPC, bize ihtiyacımız olan birçok konuda yardımcı olur.

Bu yazımızda da aslında PPC anahtar kelime eşleme türlerinden bahsetmeye karar verdik.

Ancak önce PPC nedir, ne değildir ona bakmak daha yararlı olacak gibi.

Anahtar Kelime Eşleme Türleri Nelerdir?

Anahtar kelime eşleme türleri, anahtar kelimelerde ayarlanabilen parametrelerdir. Bu sınırlar, reklamlarınızın bir arama motoru sonuç sayfasında (SERP) görünmesini tetikleyen arama terimlerini kontrol eder.

Farklı eşleme türleri kullanmak, anahtar kelimenizle alakalı görünebilecek ancak gerçekte dönüşüme hazır kitleler olmayan gereksiz işlev kelimelerini ve arama terimlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.

Anahtar Kelime Stratejisi İşine Ne Tür Bir Katkı Sağlar?

Hiç Tinder’da bir kişiyi sağa kaydırmak isterken yanlışlıkla sola kaydırdığınız oldu mu?

Anahtar kelime uyumunu Tinderdaki kaydırma özelliği gibi düşünün, fakat bu Google reklamları için olanı. Evet çok daha heyecan verici değil mi?

PPC anahtar kelimesi seçerek aslında Google’a hangi aramaları yapan kullanıcılara nasıl ulaşması gerektiğini söylüyorsunuz. Örneğin, genel (temel) eşleme sizin ilginizi çekmeyen bir sürü kullanıcıyı sağa kaydıracak, fakat tam eşleme (ppc anahtarkelime) daha seçici olacak ve gerçekten ilginizi çekenleri sağa kaydıracak.

PPC anahtar kelime eşleştirmeleri, bu öngörü ile siz uygun ve değerlendirebileceğiniz çok daha fazla opsiyon sağlayacak.Bu ise sizin tıklama-başı-ödeme kampanyalarınıza daha yüksek bir yatırım geliri sağlayacaktır.

Yeterince basit, değil mi?

Bu Tür Eşleştirmelerin Yatırım Gelirim İle İlgisi Nedir?

Artık PPC anahtar kelimelerinin ne işe yaradığını bildiğinize göre, bunun sizin yatırım gelirinizle ilişkisi nedir?

PPC Anahtar Kelime eşleme türleri, başarısız bir kampanyanın olasılıklarını azaltmanıza ve hedef kitleniz hakkında önemli bilgileri keşfetmenize yardımcı olur, bu da zaman içinde daha iyi kampanyalar oluşturmanıza olanak tanır. Başarılı bir PPC kampanyası oluşturmanın bir kısmı, hedef anahtar kelimelerinizin nerede olduğunuzla korelasyonuna dayanır. potansiyel müşteri satın alma döngüleri içindedir. Bu iki bilgi birbiriyle eşleşmezse, kampanyanızdaki dönüşüm oranı muhtemelen düşük olacaktır.

Mat Bojerski, Hotleads.

Bu, PPC reklam bütçenizden en yüksek değeri almanızı sağlayacaktır.

Kendi Google Ads pazarlama kampanyanızı oluşturmayı denediyseniz, büyük olasılıkla dört PPC anahtar kelime eşleme türüne rastlamışsınızdır: Geniş Eşleme, Geniş Eşleme Düzenleyici, Sıralı Eşleme ve Tam Eşleme.

Eşleme türü, bir arama sorgusunun Google Ads hesabınızdaki bir anahtar kelimeyle ne kadar dar veya geniş eşleşeceğini belirler.

Artık neden bu kadar önemli olduğunu anladığımıza göre, dört PPC anahtar kelime eşleme türlerine bir göz atmaya ne dersiniz?

PPC Eşleme Türü # 1: Geniş Eşleme

Geniş eşleme, tüm anahtar kelimelerinizin eklendiği varsayılan eşleme türüdür.

Geniş eşleme, arama motorlarının hesabınızdaki anahtar kelimelerin varyasyonları olan terimler için reklamlarınızı görüntülemesine olanak tanır. Reklamlarınız yanlış yazımlar, eş anlamlılar, tekil / çoğul formlar, ilgili aramalar ve diğer alakalı varyasyonları içeren aramalarda gösterilebilir.

Tanım olarak, geniş eşleme, seçtiğiniz anahtar kelimelerinizi mümkün olan en geniş aramalarla eşleştirecektir. Geniş eşlemenin, reklamınızı anahtar kelimenizin alakasız varyasyonları üzerinde göstererek değerli ppc anahtar kelime eşleme bütçesini boşa harcayabileceğini unutmamak önemlidir.

Mesela diyelimki, Ankara ilinde muazzam kot pantolonlar satan bir butiğiniz var. Anahtar kelimenizi ‘‘kot pantolon Ankara’’ Google arama sonuçlarını karıştırıp aşağıdaki gibi sonuçlar gösterebilir:

  • ‘’Ankara yırtık pantolon’’
  • ‘’Ankara koton yırtık pantolon’’
  • ‘’İstanbul kot pantolon’’
  • ‘’ankarada kot pantolon giysem dalga geçerler mi?’’

Buzdağı Etkisi

Geniş eşleme türü uygulamak, Buzdağı Etkisi olarak adlandırılan olguyu tetikleyebilir.

Bu, teklif verdiğiniz anahtar kelimelerin ödediğiniz şeyin (arama terimlerinin) sonucu olmadığı zamandır. Alakasız arama konularında görüntülenen reklamlar için yüksek ödeme riski vardır ve reklamınızın hangi arama terimlerine karşı görüntülendiği üzerinde sınırlı kontrole sahiptir.

Diğer bir deyişle, büyük bir ağ ile çok fazla balık yakalayabilirsiniz.

Ancak Marmara kıyılarında çok özel bir balığı yakalamaya çalışıyorsanız bu büyük ihtimalle işe yaramaz. (Bu durumda elinizle balık avlamanız bile daha iyi olacaktır.)

Yalnızca çok spesifik bir balığı avlıyorsanız, geniş eşlemeye kıyasla tam eşleme türünü kullanmak isteyebilirsiniz. Tam eşleme türü hakkında konuşurken bu saçma karşılaştırmaya geri döneceğim.
Diğer bir deyişle, kampanyanın amacı açılış sayfanıza en yüksek miktarda tıklama getirmekse, geniş eşlemeden yararlanmak faydalı olabilir.

Ancak, arama terimi raporunuzda çok sayıda alakasız terim çıkmasıyla karşılaşabilirsiniz ve unutmayınki alakasız arama sonucu ile çıkan kullanıcılara reklam vermek için para ödemiyorsunuz, potansiyel müşterilerle etkileşim kurmak için para ödüyorsunuz.

Geniş eşleme, web siteniz için büyük olasılıkla çok sayıda tıklama oluşturacak, doğrudur. Ancak, izleyici hedeflendiği gibi olmayacak ve dönüşüm sağlama şansı önemli ölçüde azalacaktır. Bu, düşük yatırım getirisi ile yüksek reklam maliyetlerine yol açabilir.

Geniş Eşleme Türlerinin Avantajları

Google’ın her gün aldığı aramaların yaklaşık yüzde 20’sinin en az 90 gün içinde görünmeyenler olduğu göz önünde bulundurulduğunda, geniş eşleme stratejisi, alakalı anahtar kelimeleri araştırırken de büyük bir zaman tasarrufu sağlayabilir.

Dönüşüm Bilimleri bloguna katkıda bulunan Derek Hooker ilginç bir noktaya dikkat çekiyor: Daha fazla alanı kapsamak için farklı eşleme türlerinde anahtar kelime varyasyonları oluşturmak önemlidir.

Kapsamlı anahtar kelime listeleri oluşturmaya ayıracak vaktiniz yoksa, geniş eşleme, kampanyanız için doğru seçenek olabilir. Bir reklam belirli bir anahtar kelime varyasyonunda tıklama almazsa, Google’ın sistemi reklamınızı o belirli arama terimi için göstermeyi durdurur.

Bu, düşük performanslı anahtar kelime varyasyonları için tıklama masraflarınızı azaltır ve harcamalarınızı işe yarayan anahtar kelimelere odaklamanıza olanak tanır.

Negatif Anahtar Kelimeleri Geniş Eşlemeli Olarak Kullanma

Negatif anahtar kelimeler, geniş ve sıralı eşlemeli anahtar kelimelerle birlikte kullanılabilir. Negatif anahtar kelimeler eklemek, hedeflemenizi iyileştirmeye yardımcı olur ve bu da geniş eşlemeyi kullanırken Yatırım Gelirinizi yüksek oranda artırabilir.

Negatif bir anahtar kelime belirlemek, Google’ın reklamınızı o anahtar kelimeye yanıt olarak göstermesini engeller. Herhangi bir terimin önüne bir eksi işareti koyarak kolayca bir negatif anahtar kelime oluşturabilirsiniz.

Kayrooya bloguna göre, Google Ads ve Bing reklamları için bir negatif anahtar kelime aracı olan geniş eşlemeli negatif anahtar kelimeler, büyük miktarda alakasız trafiği engellemenin harika bir yoludur.

Bununla birlikte, geniş eşlemeli negatif anahtar kelimeler eklemenin erişiminizi sınırlayacağı konusunda uyarırlar: “geniş eşlemeli bir negatif anahtar kelime, erişiminizi sıralı veya tam eşlemeden daha fazla kısıtlar. Bu nedenle, bir anahtar kelimeyi geniş eşlemeli olarak eklemeden önce, arama sorgusu verilerinizden, farklı bir eşleme türü atamanın bir fark yaratıp yaratmayacağını yeniden teyit etmek isteyebilirsiniz. ”

PPC Anahtar Kelime Eşleme Türü 2: + Geniş + Eşleme + Değiştiriciler

Geniş eşleme düzenleyici, geniş eşlemenin daha sorumlu ve ihtiyatlı bir versiyonu olan geniş eşleme türünün ablasıdır.

Ve bizim durumumuzda, bir ablanıza Google Ads bütçenizle geniş eşlemeden biraz daha fazla güvenebilirsiniz.

Adın öngördüğü gibi, bir geniş eşleme düzenleyici, geniş eşleme ile diğer daha kısıtlayıcı eşleme türleri arasında bir orta yol olarak görülebilir.

Bu eşleme türü, Google Ads için nispeten yeni ve size geniş eşlemeli hedeflemeden daha fazla kontrol sağlıyor, ancak sıralı eşlemeli tekliften daha fazla özgürlük de sunuyor. Geniş eşleme değiştiriciler, reklamınızın görüntülenmesi için dahil edilmesi gereken belirli arama terimlerini belirtmenize olanak tanıyor.

Geniş eşlemeli anahtar kelimelerinizi değiştirmek için bir veya daha fazla kelimenin önüne “+” işaretini eklemeniz yeterlidir. Yalnızca ürününüzü en yakından tanımlayan kelimelerin önüne “+” işaretini koymanızı öneririz. Anahtar kelimeleriniz bir kullanıcının aramasında belirli bir sıra olmadan görünecektir.

ÖRNEK: Eşleşme TürüSembolAnahtar KelimeÖrnek Aramalar
Geniş Eşleme Düzenleyici+anahtarkelimeKot +Pantolon +AnkaraAnkara kot pantolonları, Ankarada kot pantolon nereden alabilirim

Geniş eşleme düzenleyicileri geniş eşlemeye benzese de, aslında geniş eşleme düzenleyicileri size reklam bütçenizin nasıl harcandığı konusunda daha fazla görünürlük ve kontrol sağlayabilir. Geniş eşleme düzenleyicileri, geniş eşlemelerden çok daha güvenli bir seçenek olabilir ve hatta daha yüksek bir tıklama oranı (TO) sağlayabilir. Bunun nedeni, reklamınızın anahtar kelimenizle veya ilgili aramalarla eşanlamlı olarak tetiklenmeyecek olmasıdır.

Değiştirilmiş Geniş Eşlemenin Artıları ve Eksileri

Değiştirilmiş geniş eşleme çok çeşitli aramalar sunar ve size daha önce düşünmemiş olabileceğiniz değerli anahtar kelimeler sağlayabilir ve buna rağmen reklamınızı tetikler. Geniş eşlemeli anahtar kelimelerinize düzenleyiciyi (+) eklerseniz, değiştirilmiş geniş eşleme daha iyi hedeflenmiş ilgi oluşturduğundan reklam trafiğinizin alaka düzeyi artar.

Bununla birlikte, Moz.com’dan kendisine PPC bağımlısı diye hitap eden Susan Wenograd, değiştirilmiş geniş eşlemenin yine de alakasız aramalar üretebileceği konusunda uyarıyor. Arama sorgusu hala başka kelimeler içerebileceğinden, gerçekten ne için göründüğünüze hakim olmanızda fayda var.

Sektör uzmanlarından ücretli arama reklamcılığı ipuçları sunan bir blog olan PPC Hero’dan Bryan Watson, yüksek bir gösterim sayısını korumak ve aynı zamanda genel olarak geniş eşlemeden elde ettiğiniz ilgisizliği daraltmak istiyorsanız bu eşleme türlerini kullanmanız için önerilerde bulunuyor.

Bu, arama sorgusunu anahtar kelimelerin listelendiği belirli sırayla sınırlamadan sıralı eşlemeli anahtar kelimelerin ayrıcalığını sunuyor.

PPC Anahtar Kelime Eşleme Türü 3: “Sıralı Eşleme”

Sıralı eşleme, geniş eşleme ve geniş eşleme düzenleyicilerin ürettiği riskli ve potansiyel olarak gereksiz yoğunluğu ortadan kaldırmaya yardımcı olmaktadır. Sıralı eşleme türünü kullandığınızda, bir kişi anahtar kelime öbeğinizi doğru sırada aradığında reklamınız arama sonuçlarında görünür.

Ek sözcükler içeren aramalar için de görüntülenebilir.

Sıralı eşleme ile geniş eşleme (veya değiştirilmiş geniş eşleme) arasındaki önemli bir ayrım var, sıralı eşleme, kelime öbeğinizin ortasında alakasız arama terimleri içermez. Sıralı eşleme anahtar kelimenizin anlamı terimlerin sırasına göre değiştiğinde de gayet yerinde bir seçim olabilir (“Ankara kot pantolon” ve “Ankara pantolon mavi kot” gibi). Anahtar kelimeniz belirttiğiniz sırada görünmesi daha iyidir.

ÖRNEK: Eşleşme TürüSembol  Anahtar KelimeÖrnek Aramalar
Sıralı Eşleme Değiştirici“anahtarkelime” “    “kotpantolon”‘’erkek kot pantolon’’ ‘’kot pantolon fiyatları’’

Bu eşleme türü önemlidir çünkü sıralı eşleme, tam eşlemeden daha esnek olabilir ve Google’ın geniş eşleme veya geniş eşleme düzenleyicilere göre daha fazla takdir yetkisi kullanmasına olanak tanıyor. Tam eşleşmelere güvenmek zorunda olmadığınız için, sıralı eşlemenin ilgisini çeken geniş kitleden yararlanabilirsiniz. Ancak fırsat, yine de reklamınızın alakasız yoğunluğa yol açabileceğini gösterir.

PPC pazarlama blogu olan Certified Knowledge, deyimsel eşlemenin “kelime sırası önemli olduğunda inanılmaz derecede faydalı olabileceğini açıkladı. Kelime sıralaması her zaman önemli değil, ancak önemli olduğunda, sıralı eşleme, doğru arayanlara ulaşmanızı sağlamak için kullanılması gereken vazgeçilmez bir eşleme türü.”

Seçtiğiniz belirli bir anahtar kelime için yoğunlukta bir artış olacaktır, bu da reklam bütçenizin daha alakalı bir yoğunluk için ödeme yaptığı anlamına gelir. Sıralı eşleme, genellikle geniş eşlemenin sağladığı ilgi yoğunluğunu sağlamaz. Bununla birlikte, sıralı eşleme, reklam nişinize daha fazla hedeflendiğinden, daha yüksek dönüşüm şansı ile daha kaliteli bir ilgi çekebilir.

Sıralı Eşleme Türünün Artıları ve Eksileri

Artılarılar nelerdir diye merak ediyor olabilirsiniz.

Daha yüksek dönüşüm oranı elde etmek. Sıralı Eşleme Türleri, kampanyanızın odağını daraltır ve daha nitelikli kullanıcıları çekmek için alakasız trafiği ortadan kaldırır. Bu, tıklama oranınızı (TO) artıracak ve sonunda dönüşümleri artıracaktır.

Boşa harcanan harcamaları azaltın. Trafik daha nitelikli hale geldikçe, alakasız tıklamalar için o kadar fazla para israf etmezsiniz.

Peki ya eksileri nelerdir?

Daha pahalı anahtar kelime teklifleri ile karşılaşırsınız. Daha fazla kontrol ve daha iyi bir yatırım getirisi (YG) sundukları için bu terimler için daha fazla teklif vereceksiniz.

Optimize etme daha zordur. Daha küçük, daha niş bir kullanıcı grubuna odaklanırken, maksimum etki için reklam metninizi ve açılış sayfalarınızı optimize etmek zor olacaktır.

PPC Anahtar Kelime Eşleme Türü 4: [Tam Eşleme]

Belirli bir balığı yakalamaya çalışmakla en fazla miktarda balığı elde etmek için büyük bir ağ atmakla ilgili balıkçılık benzetmemi hatırlıyor musunuz?

Pekala, şimdi tam eşleşme ile spearfish yapma zamanı!

Tam eşleme, dört ppc anahtar kelime eşleme arasında en kısıtlayıcı olanı. Reklamınızın ne zaman gösterileceğine dair katı sınırları vardır. Bu eşleme türü size en yüksek alaka düzeyini ancak en düşük erişimi verir. Reklamınızın belirli bir anahtar kelime için sunulmasını istiyorsanız tam eşleme kullanılmanızı tavsiye ederiz.

Tam eşlemeyi seçtiğinizde, reklamınız yalnızca tam olarak anahtar kelimenizi veya yakın bir varyantı arayan müşterilere gösterilecektir. Anahtar kelimenizin yakın varyasyonları, tekil veya çoğul biçimleri, yazım hatalarını, kısaltmaları, aksanları, kökten türetilmiş kelimeleri (ör. Yürümek ve yürüyerek), ek edatları ve bağlaçları ve aynı anlama sahip yeniden sıralı kelimeleri içerir. Burada dikkat edilmesi gereken önemli nokta, yakın varyasyonların eşanlamlılar içermemesidir. Tam bir eşleme türü belirlemek için yapmanız gereken tek şey, anahtar kelimenizin başına köşeli parantez koymak olacaktır.

ÖRNEK: Eşleşme TürüSembol  Anahtar KelimeÖrnek Aramalar
Tam Eşleme[anahtarkelime]  [Kot Pantolon]Kot Pantolon, Pantolon, Pantolon Kot

Bu eşleme türü, reklamınızın ürettiği yoğunluk miktarını önemli ölçüde azaltacaktır. Diğer eşleme türleri kadar çok sayıda gösterim veya tıklama oluşturması da olası değil. Ancak, kullanıcılar sunduğunuz ürün veya hizmetle ilgili tam terimi aradıklarından, tam eşlemenin ürettiği trafik son derece hedeflidir ve dönüştürme şansı en yüksektir.

Çevrimiçi pazarlama için dünya lideri rekabetçi bir araştırma hizmeti olan SEMrush, “trafik hacmini artırmak istiyorsanız, kampanyanıza daha fazla anahtar kelime eklemeniz gerekecek. Yine de, dönüşüm şansının en yüksek olduğu gerçeği, düşük ilginin bile satışlarınızı artırabileceği anlamına geliyor. ”
Tam eşleme, arama terimi-anahtar kelime oranını düşürdüğünden, yüksek amaçlı, tam eşlemeli anahtar kelimeler de dolaylı olarak Kalite Puanınızı artırmanıza yardımcı olabilir.

Dijital pazarlama firması Pyxl’den Alex Carel ekliyor: “Bu reklam grubu en yüksek tıklama oranlarını, aynı zamanda en yüksek tıklama başına maliyeti sağlıyor. Anahtar kelime geliştirmenizin bu noktasında, artık kampanya fikirleri aramıyorsunuz ve kişiliğinizle bağlantı kurmak için en özel psikolojik zemine ulaşmış oluyorsunuz. “

Tam Eşleşme Riskleri

Yalnızca en az miktarı ödediğiniz için, hedefleme tıklamaları, tam eşleme, genel maliyetlerinizi azaltmaya katkıda bulunabilir. Ancak, anahtar kelimeyle ilgili değerli trafiği kaçırma riskiyle karşı karşıya olduğunuzu ve uzun kuyruk verilerini yakalayamayacağınızı da unutmamak önemlidir.

Baş Pazarlamacı, “farklı anahtar kelime öbekleri denemeniz, farklı PPC anahtar kelime eşleme türü seçeneklerini denemeniz ve test etmeniz gerektiğini söylüyor. Kesinlikle kampanyalarınızla uğraşın, yeni şeyler deneyin ve her zaman anahtar kelime listelerinizi geliştirmeye devam edin. ”

Anahtar Kelime Eşleme Türleri İçin Sonraki Adımlar

Şimdi, arama motoru kullanıcıları geliştikçe ve Google, algoritmalarını satın alma alışkanlıklarına uyum sağlayacak şekilde geliştirdikçe, eşleme türlerimiz de reklamverenler için aynısını yapmak zorunda. Bu nedenle, yukarıda belirtilen eşleme türlerini kullanarak yenilikçi SKAG(tek anahtar kelime reklam grubu) yapısını oluşturduktan sonra sadece şöhretimize yaslanmadık. Bunu bir sonraki seviyeye taşıdık.

Ve bir sonraki seviye, Alt Besleme Yaklaşımı ve Anahtar Kelime Daraltmanın devreye girdiği yer olarak adlandırılır.

Alt Aşılama Yaklaşımı

Alt Besleme Yaklaşımı, sıradan eşleme türü katmanlamanın (tek anahtar kelime reklam grupları) filtrelediği tüm kalan arama trafiğinden yararlanmak için Geniş Eşleme hedeflemeden ve tam kitle hedeflemeden yararlanır.

Anahtar Kelime Daraltma

Öte yandan, Anahtar Kelime Daraltma, [Tam Eşleme], “Sıralı Eşleme” ve Yakın Varyantların değişen ortamına uyum sağlamak için tek anahtar kelime reklam gruplarını bir sonraki seviyeye taşır.
Eşit bütçelerle hem + Geniş + Eşleme + Değiştirilmiş hem de [Tam Eşleme] ikiz kampanyaları oluşturarak, doğrudan ikincil [Tam Eşleme] kampanyasında hedeflemek üzere yüksek kaliteli arama terimleri için ilk kampanyaya güvenebilirsiniz.

Kazanan terimleri [Tam Eşleme] olarak değiştirdiğinizde, bütçenizi de dönüşüm olasılığı daha yüksek olan kampanyalarınıza kaydırırsınız. Daha önce belirtildiği gibi, Google’ın algoritmaları ve makine öğrenimi ne kadar gelişmiş olursa, kampanyalarımızın da o kadar karmaşık olması gerekir.

Kim bilir, Akıllı Teklif’ten ve arama yapanlarımızın kullandığı anahtar kelimeleri tam olarak hedefleyen otomatik anahtar kelime optimizasyonu istatistiklerinden önce çok uzun sürmeyebilir.
Er ya da geç hedef, en küçük, en odaklanmış arama kitlesini bulma savaşı olmayacak. En geniş kitleyi bulmak ve onları inanılmaz bir hassasiyetle hedeflemek olacaktır.

PPC Anahtar Kelime Eşleme Türlerini Düşünürken Temel Çıkarımlar

Doğru PPC anahtar kelime eşleme türünü seçmek, PPC stratejinizin önemli bir yönüdür. Artık her bir eşleme türünün artılarını ve eksilerini özetlediğinize göre, kampanya düzeyinde hangisinin en uygun olduğuna karar verebilirsiniz. Her bir eşleme türü için göz önünde bulundurulması gereken temel noktalar şunlardır:

Eşleme türü, bir arama sorgusunun Google Ads hesabınızdaki bir anahtar kelimeyle ne kadar dar veya geniş eşleşeceğini belirler.

Geniş eşleme, varsayılan eşleme türüdür ve seçili anahtar kelimelerinizi olası en geniş aramalarla eşleştirecektir.

Geniş eşleme için hedef kitle hedeflendiği gibi değildir ve önemli ölçüde azaltılmış bir dönüşüm şansı olacaktır. Ancak, kapsamlı anahtar kelime listeleri oluşturmaya yatırım yapacak zamanı olmayanlar için iyi bir seçenek olabilir.

Geniş eşleme değiştiriciler, reklamınızın görüntülenmesi için dahil edilmesi gereken belirli arama terimlerini belirtmenize olanak tanır. Bu eşleme türleri, yüksek bir gösterim sayısını korumak için kullanışlıdır, ancak aynı zamanda genellikle geniş eşlemeden elde ettiğiniz ilgisizliği de daraltır.

Sıralı eşleme türü, bir kişi anahtar kelime öbeğinizi doğru sırada aradığında reklamınızı tetikleyecektir. Ancak, ek sözcükler içeren aramalar için yine de görüntülenebilir.

Sıralı eşleme, hedeflemek veya teklif vermek istediğiniz belirli bir terimi zaten daralttıysanız, reklam bütçenizi daha alakalı trafik için kullanabilmeniz için harika bir seçenektir.

Tam eşleme, reklamınızı yalnızca tam olarak anahtar kelimenizi veya yakın bir varyantını arayan müşterilere gösterir.

Bu eşleme türü size en yüksek alaka düzeyini ancak en düşük erişimi verecektir. Bu reklam grubu, en yüksek tıklama oranlarını, ancak aynı zamanda en yüksek tıklama başı maliyeti oluşturur.

PPC anahtar kelime eşleme Sıkça Sorulan Sorular SSS

Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

PPC açılımı başına ödeme tıklama, internet pazarlama modeli içinde hangi reklamverenlerin reklamlarının her zaman biri tıklandığında bir ücret ödemek anlamına gelir.

Anahtar kelime eşleme türleri, anahtar kelimelerde ayarlanabilen parametrelerdir. Bu sınırlar, reklamlarınızın bir arama motoru sonuç sayfasında (SERP) görünmesini tetikleyen arama terimlerini kontrol eder.

PPC kampanyanızda bir metin reklam oluştururken, anahtar kelime eşleme türünüz için geniş eşleme, değiştirilmiş geniş eşleme, sıralı eşleme veya tam eşleme seçebilirsiniz.

Reklamlarınız, seçtiğiniz anahtar kelimelerin çoğulları ve varyasyonları için tetikleneceğinden, Geniş Eşleme Türü anahtar kelimeleri, reklamınızı diğer tüm eşleme türlerinden daha sık gösterir. Varsayılan ayardır ve geniş bir kitleden de olsa gösterimleri en üst düzeye çıkarmanızı sağlar.

Örneğin, “dizi izliyor” anahtar kelimesi için teklif verirseniz ve Geniş Eşleme Türünü kullanırsanız reklamınız, bir kullanıcı “izle” veya “dizi izle” gibi belirsiz bir şekilde alakalı arama sorguları girdiğinde görünecektir.

Tam Eşleme Türü anahtar kelimeleri, kullanıcı arama sorgusu kampanyanızda teklif ettiğiniz anahtar kelimeyle tam olarak eşleştiğinde veya kullanıcı yakın bir varyant girdiğinde reklamlarınızı tetikler .

Örneğin, “erkek gömleği” anahtar kelimeniz “erkek gömlek” sorgusunu tetikleyecektir.

Tam Eşleme Türü anahtar kelimeleri, kullanıcı arama sorgusu kampanyanızda teklif ettiğiniz anahtar kelimeyle tam olarak eşleştiğinde veya kullanıcı yakın bir varyant girdiğinde reklamlarınızı tetikler .

Örneğin, “erkek gömleği” anahtar kelimeniz “erkek gömlek” sorgusunu tetikleyecektir.

Web sitenizin Google gibi arama motorlarında üst sıralarda çıkmasını mı istiyorsunuz? Bu işi profesyonel SEO ajansına bırakın!

SEO Hizmeti

Peki Sizin İçin En İyi PPC Anahtar Kelime Eşleşme Türü Hangisi?

Google Ads kampanyalarınızda en başarılı olan eşleme türüne ilişkin görüşlerinizi duymak isteriz. Deneyiminiz hakkında aşağıya bir yorum bırakın. PPC anahtar kelime eşleme türleri hakkındaki düşüncelerinizi okumak için sabırsızlanıyoruz.

0 Yorum

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.