Google Ads Display Planner Kullanarak Erişimini Artır

Google Display Reklamları: Uzmanı Olmak İsteyenlere Altın Değerinde 7 Tüyo

Çok ama çok uzun bir zaman boyunca Google Ads Display Planner kendi başına bir araçtı.

Yani Google Ads Display Planner; işletmelerin Görüntülü Reklam Kampanyalarının erişimini genişletmesine ve alakalı kullanıcıları hedeflemesine yardımcı olmak için tasarlanmış bağımsız bir araçtı.

Ama günümüzde Google Ads Display Planner artık aramızda değil.

En azından kendi başına.

Google bu planlayıcı aracın tüm temel özelliklerini Google Ads arayüzünün içine yerleştirdi.

Google Ads Display Planner, artık Google görüntülü reklam Kampanyaları oluştururken sunulan tahminler lehine kullanımdan kaldırılmıştır

Artık bu aracı kullanmak istiyorsan yani Google’ın öngörme özelliklerini kullanmak için aktif olarak bir kampanya oluşturmanız gerekiyor.

Google’a göre bu yeni versiyon reklam verenler için çok daha kolay bir hale geldi. Google Ads üzerinden artık önce bu araca sonra Google Ads arayüzüne girmene gerek kalmadı.

Üstelik (ki bence oldukça önemli bir üstelik) Google bize bu birleşimin sonucunda bu aracın öncekinden çok daha iyi olduğunu söylüyor.

Arama ağı reklamlarıyla, anahtar kelimelerinizin altında aktif olarak arama yapan kişileri yakalarsınız, o kadar doğal bir şekilde, dönüşüm şansı yüksektir.

Reklam verenler artık daha fazla hedef kitle seçeneğine ve formatına sahip. Hem de aynı yerde.

Bu da demektir ki Google bu güncellemeden şunu söyleyerek üste çıkabiliyor:

Display reklamlar artık çok daha kesin sonuç veriyor olacak.

Bu kesinlikle kulağınıza çok güzel geliyor farkındayım. O zaman Google’ın bu iddiasını destekleyen ve öngörü gücünü daha da arttıran tüm bu özelliklere yakından bakalım ve Google Display Ads kampanyaların için sana tüyolar verelim.

Ama tüm bu noktalara atlamadan önce bir noktaya değinmek istiyorum. Display Ads gerçekten denildiği kadar önemli mi? Neden Google Display Ads, reklamlarının yer alması için en iyi yer olarak anılıyor?

Görüntülü reklamlar, adlarını potansiyel olarak milyonlarca yeni insanın önüne hızla duyurması gereken şirketler için idealdir. Bu kadar yüksek bir TBM oranına sahip olmasalar da, makul fiyatlı bir BGBM fiyatlandırma modeliyle gelirler, yani test edilmeleri nispeten kolaydır.

Görüntülü reklamların hem masaüstü hem de mobil cihazlarda arama reklamlarından çok daha düşük tıklama oranları elde ettiği “evrensel olarak kabul edilen bir gerçektir”. Ayrıca, “banner körlüğünde” iyi belgelenmiş bir artışı da var. Ve tüm bunların yanında reklam engelleyicilerden bahsetmeme gerek bile yok.

Öyleyse neden aklı başında bir kişi Görüntülü Kampanyalara (Google Display Ads) dahil olmak ister?

Görüntülü Reklamcılık (Display Ads) Zamana Neden Değer Verebilir?

Arama ağı reklamlarıyla, anahtar kelimelerinizin altında aktif olarak arama yapan kişileri yakalama fırsatınız olur.

Öte yandan, görüntülü reklamlar, anahtar kelimelerinizi aktif olarak aramayan kişilere reklamlarınızın gösterilmesine olanak tanır. Web sitelerine, bloglara, uygulamalara göz atarken veya video izlerken reklamlara yanıt veriyorlar. Satın almak için özel olarak aceleleri de yok. Bununla birlikte, doğrudan yanıtlı bir görüntülü reklam kampanyasının etkinliğini ölçerken PPC trafik sıcaklığını dikkate almak önemlidir.

Hangi anahtar kelimeleri hedeflediğiniz ve kitlenizin satın alma dönüşüm hunisinin neresinde olduğuna bağlı olarak, görüntüleme yalnızca dönüşüm tetikleme noktanız olabilir.

Görüntülü reklamlar, adlarını potansiyel olarak milyonlarca yeni insanın önüne hızla duyurması gereken şirketler için idealdir. Bu kadar yüksek bir TBM oranına sahip olmasalar da, makul fiyatlı bir BGBM fiyatlandırma modeliyle gelirler, yani test edilmeleri nispeten kolaydır.

Display Ads (Görüntülü Reklamlar) Şöyle Görebilirler

Görüntülü reklamlar, metin, resim, etkileşimli ve video gibi çok çeşitli biçimlerde gelir.

İşte bu reklamlara güzel bir örnek:

Google Görüntülü Reklamlar, üç milyondan fazla web sitesinde, 650.000’den fazla uygulamada ve Gmail ile YouTube gibi Google mülklerinde gösterilmektedir. Bu kılavuz, duyarlı görüntülü reklamlara odaklanarak görüntülü reklamlar için öğeler oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Görüntülü reklamların göreceli yararları hakkında daha fazla bilgi için burayı tıklayabilirsin.

Neden Google Görüntülü Reklam Ağı’nı Seçmelisin?

Reklamlarını gösterebileceğin bir çok görüntülü reklam ağı platformu vardır.

Örneğin; Facebook veya Instagram ama görüntülü reklamcılık denildiğinde en iyi seçeneklerden bir diğeri de kesinlikle Google’dır.

Google, en geniş erişime sahip olan ve reklamlarını Google’ın kendi mülklerine yerleştirmene olanak tanır. YouTube, Gmail ve milyonlarca iş ortağı web sitesi ve uygulamasından söz ediyorum.

Google’a göre, bu sahip olduğu siteleri dünya çapındaki internet kullanıcılarının % 90’ına ulaşıyor.

Reklamlarını, en sevdikleri haber sitelerini, blogları veya uygulamaları okurken insanlara gösterebilirsin.

Veya web sitenden ayrılan ve başka bir yere göz atan kullanıcılarla yeniden bağlantı kurabilirsin.

Google sana Facebook beğenilerinin yapamayacağı bazı gerçek “derinlemesine inceleme” hedefleme seçenekleri sunar. İdeal kitlelerini demografik ve ilgi alanlarından amaca kadar her şeye dayanarak tespit etmene olanak tanır.

Metrikler ve izleme performansı söz konusu olduğunda platform da rekabette kilometrelerce ileride. Doğrudan Google Analytics hesabından ölçülebilir tıklamalar, gösterimler ve dönüşümler elde edebilirsin.

Google Görüntülü Reklamlar Artık “Duyarlı”

Google, Görüntülü Reklamları “duyarlı” hale getirdi.

Şimdi açıkçası bu söylediğim şey tüm görüntülü reklamların artık duyarlı olduğu anlamına gelmiyor. Ancak, statik, videolardan bahsediyorum. Listesinden “duyarlı reklamlar” ı seçme seçeneğin vardır.

Bu, farklı sitelere uyacak sonsuz biçimleri test etmen gerekmediğinden, özellikle zamanı az olan KOBİ’ler için hayatı çok daha kolaylaştırır.

Google’ın yapay zekası farklı resim, logo, açıklama ve başlık kombinasyonlarını  test ederek reklamları otomatik olarak ayarlar ve en iyi performans gösteren kombinasyonları görüntüler.

Görüntülü reklamlar, kullanıcılar çevrimiçi göz atarken, YouTube videolarını izlerken, Gmail’i kontrol ederken veya mobil cihazlar ve uygulamaları kullanırken işletmeni tanıtmana yardımcı olabilir.

Peki Google Display Ads Avantajları Nelerdir?

Görüntülü reklamlar, kullanıcılar çevrimiçi göz atarken, YouTube videolarını izlerken, Gmail’i kontrol ederken veya mobil cihazlar ve uygulamaları kullanırken işletmeni tanıtmana yardımcı olabilir.

Milyonlarca uygulama ve web sitesinde küresel internet kullanıcılarının %90’ından fazlasına ulaşabilirsin.

Bu tür bir erişim, tüketici davranışları hakkında bilgi edinmene, değerli kitleleri belirlemene ve bu kitlelerle hızla ve sık sık etkileşim kurmana olanak tanır.

Dijital pazarlama sürekli gelişiyor ve bu da senin gibi işletmelerin daha fazla müşteriyle bağlantı kurmasına yardımcı oluyor.

Google Ads bütçelerini aylık olarak önceden planlayarak,  kullanıcıların ürünlere veya bilgilere ihtiyaç duyduklarında, reklamlarının bunları doğru zamanda karşılayarak dönüşümleri en üst düzeye çıkarmasına ve temel performans göstergelerine (TPG’ler) ulaşmasına yardımcı olabilirsin.

Görüntülü reklamlar, kullanıcılar çevrimiçi göz atarken, YouTube videolarını izlerken, Gmail’i kontrol ederken veya mobil cihazlar ve uygulamaları kullanırken işletmeni tanıtmana yardımcı olabilir.

Google Ads bütçelerini önceden planlayarak şunları yapabilirsin:

  • Bütçe kararlarının alınmasına yardımcı olması için mevcut Google Ads kampanyalarının gelecekteki harcama potansiyelini anla
  • Artımlı fırsatları yakalamak için mevsimsellikten yararlan
  • YG performansının en üst düzeye çıkarılmasına yardımcı olmak için kampanyalarında en uygun teklifleri ve bütçeleri belirle
  • Google Ads ile satış hacimlerini büyütmek için yeni fırsatlar bul

Google Ads kampanyaların için büyüme fırsatlarını vurgulamak için gelişmiş Performans Planlama araçlarını kullanıyoruz.

Optimum bütçelere ve tekliflere sahip olmak, pazarlama bütçenden en iyi şekilde yararlanmak ve Google Ads ile işletmeni büyütmek için çok önemlidir.

İnsanlar reklamlarını binlerce kez görebilir ve sen bunun için ödeme yapmazsın (yani bir kuruş ödemezsin), ancak bir dahaki sefere satın almaya hazır olduklarında markan artık akılda kalmaya başlar.

Maliyet Etkili

Google görüntülü reklamlar kadar uygun maliyetli bir reklam ağı neredeyse yok, doğru hedef kitleye reklam verildiğinde bir kaç kuruşa yüzlerce kişiye ulaşabilirsiniz.

Marka Farkındalığını Arttır

İnsanlar reklamlarını binlerce kez görebilir ve sen bunun için ödeme yapmazsın (yani bir kuruş ödemezsin), ancak bir dahaki sefere satın almaya hazır olduklarında markan artık akıllarda kalmaya başlar.

Hassas Hedefleme

Coğrafyaya, demografiye, gelire, hatta belirli web sitelerine ve çok daha fazlasına göre hedefleyebilirsin.

Görsel Olarak Çekici

Göz alıcı çekicilikten bahsediyorum. Arama Ağı’ndaki metin reklamların aksine, görüntülü reklamlar sınırsız yaratıcı kontrol sunar. Bir resim bin kelime değerinde ve çok daha fazla kitlenin dikkatini çekebilirsin.

Yardımcı Dönüşümler

Görüntülü Reklamlar, marka aramalarında, arama motoru tıklama oranlarında, doğrudan ziyaretlerde ve çevrimiçi/çevrimdışı satın almada artış sağlayarak dönüşüme yardımcı olur.

Düşük Başlangıç ​​Maliyeti

Görüntülü Reklamların erişim ve TBM açısından ne kadar uygun maliyetli olduğuna paralel olarak, reklamcılıkta en düşük başlangıç ​​maliyetlerinden birini de sunarlar. Arama Ağı Reklamlarını kullanmaya başlamak için bütçeniz sınırlı olsa da, düşük bir bütçe Görüntülü Reklamlarda uzun bir yol kat edebilir.

Görünürlüğü Artır

Reklamların tüm internet kullanıcılarının % 90’ından fazlası tarafından görülebildiğinden, web’de sık sık görüneceğinden eminiz.

Veri Madenciliği ve Öngörüler

Gerçek zamanlı analitik ve kampanya performansına ek olarak, bir kullanıcı verileri hazinesine sahibiz.

Yeniden Hedeflemenin Gücü

Siteni ziyaret eden kullanıcıları, belirli sayfaları veya hatta sitende istenen belirli eylemleri gerçekleştiren kullanıcıları yeniden hedefleme yeteneği, reklam harcamalarının geri dönüşü açısından çok önemlidir.
Google Görsel Reklamlarına Örnek ve Anlatıcı Metin

Şimdi temel bilgileri ele aldık, şimdi bu yazının gerçekten neyle ilgili olduğuna geçelim yani: Google Ads Display Planner

Google’ın yeni entegre edilen tahmin özellikleri, reklamlarını Görüntülü Reklam Ağı’nda nerede göstereceğini seçmene yardımcı olur.

Bu, şunları yapmalıdır:

  • Reklam grupları için yeni fikirler üretebilir ve gerçek zamanlı tahminleri görebilirsin.
  • Fikirler, gösterimler ve erişim tahminlerinin yanı sıra geçmiş maliyetlerle birlikte gelir, böylece etkili kampanyalar oluşturabilirsin.

Yeni Google Ads Deneyimiyle Görüntülü Hedefleme Seçeneklerin

Yeni Google Ads Display Planner’daki güncellenmiş hedefleme seçeneklerine göz atmaya ne dersin?

  • Yeni Google Ads deneyimi; kelime, kelime öbeği veya URL ile hedefleme yapmana olanak tanır
  • Reklamların belirli içeriğin ‘bağlamında’ veya belirli web sitelerinde görülmesini sağlamak için kitleler, konular, yerleşimler ve anahtar kelimeler ekle
  • Reklamlarının siteni ziyaret etmiş (yeniden pazarlama) veya ürünün için pazarda bulunma olasılığı yüksek kişiler tarafından görülmesini sağla
  • İlgi alanlarına veya niyetlerine göre bireysel kullanıcılara ulaş
  • Demografik verilerle hedefle – yaş, cinsiyet, ebeveynlik durumu vb. (Ör. Genç anneler)

Bu ekran görüntüsü, kampanyalarında hedefleme için kullanabileceğin farklı kitle türlerine ilişkin yararlı bir genel bakış sunar:

google konumlandırma

Google Ads Display Planner’da Önce Audience Insights’ı Kullanmaya Başla

Google Ads Display Planner aracını ilk keşfetmene, nerede görüntülü reklamcılık fırsatlarına sahip olabileceğini görmek için Kitle Yöneticisi’ni kullanarak başlayabilirsin.

Kitle Yöneticini, üst gezinme menüsündeki ‘araçlar’ anahtarının altında bulabilirsin:

google ads üst menü

Kitle Yöneticine tıkla ve aşağıdaki ekran görüntüsüne benzeyen bir ekran ile karşılaşacaksın.

kitle yöneticisi google ads

Burada, hangi reklamlarının demografiye, yere ve daha fazlasına göre en iyi performansı gösterdiğini görebilirsin.

Bu, görüntülü reklam kampanyası geliştirmene nasıl öncelik vereceğine karar vermene yardımcı olabilir.

Planlarına öncelik vermekten bahsetmişken, performans tahminlerine bakmak, bir sonraki harika adımdır.

Performans Tahminlerini Al

Kampanya oluşturma süreci boyunca, fikirler geliştirirken, kampanyanın nasıl performans göstereceğini belirlemek için performans tahminlerine erişebilirsin.

Daha sonra, Google Ads Display Planner’a nasıl başladığın göstererek bunun pratikte nasıl çalıştığını anlamaya başlayacağız.

Ardından sana bazı hedefleme seçenekleri ve ilgili tahminleri tanıtacaktır.

Yakın zamana kadar planlayıcıya erişmek için araçlara tıkladın ve Planlama altında çok rahat bir şekilde bulabilirdin.

Şimdi ise eski Google Ads Display Planner’ın yok olduğunu görebilirsin.

google display ads

Bugünlerde tahminlere erişmek için yeni bir boş kampanya oluşturman gerekir.

kampanya oluştur

Başlamak için Mavi + işaretini tıkla ve çıkan drop menüden “Yeni kampanya” yı tıkla:

kampanya oluşturma

Tamam, şimdiye kadar kolaydı değil mi?

Şimdi sana uygun hedefi seçelim.

Örneğin, satışları artırmak bir öncelikse, bunu hedefin olarak seç.

Google Ads Display Planner İle Başlarken

Ardından, bir Görüntülü Reklam oluşturacağımız için “Görüntülü Reklam Ağı”nı seçmemiz gerekiyor.

görüntülü reklam kampanyaası

Şimdi kampanyan için bir alt tür girmen istenecek. Bu adım adım açıklamalı kılavuzun amaçları doğrultusunda, “Standart görüntülü reklam kampanyası“nı seçeceğiz.

Standart Reklam Ağı

Bu seçeneği seçtikten sonra, hedefine nasıl ulaşmak istediğin sorulacak.

Amacın web sitende daha fazla trafik dönüştürerek satışları artırmaksa, web sitenin URL’sini buraya girmemiz gerekiyor.

Benzer şekilde, kullanıcıların reklamını tıkladıktan sonra ulaşması için özel bir açılış sayfası oluşturabilirsin. Sonra bu URL’yi burada listeleyebilirsin.

Reklam Yerleri

Ardından, reklamının sunulmasını istediğin yeri seçmen lazım. Seçtiğin yer için gösterim olarak tahmini erişimi sayfanın sağ tarafında görürsün.

Hariç tutulacak bir yer de girebilirsin.

konumlandırma

Dil ve Teklif Tercihleri

Dil ve teklif verme tercihlerini ayarlamanın zamanı geldi. Örneğin, kampanya hedefine göre dönüşümlere odaklanmak ve TBM temelinde ödeme yapmak istiyorsan, bunları tercihlerin olarak belirle.

dil ayarları

Bütçe

Ardından bütçeni belirle. Şimdi sağda, buna dayalı ortalama bir TBM oranı ile birlikte haftalık tıklamalar tahminlerini göreceksin. Erişiminin neye dayandığını da görebilirsin. Şimdiye kadar, seçtiğin yer ve dildir.

dil

Tamam mı?

Bundan Sonra Reklamlarının Kime Ulaşmasını (Hedeflemesini) İstediğine Karar Verme Zamanı

hedefleme

1) Kitleleri Kullanma

Bunu yapmanın birçok yolu var.

O zaman bir örneğe bakalım ne dersin?

hedefleme

‘Ara’yı tıkla ve fikirler için anahtar kelimeleri veya URL’leri gir. Örneğin, ‘İş Hizmetleri’ anahtar kelimesini girersem, bana iki tür kitle getiriyor. Aktif olarak araştırma yapanlar (Pazardaki kitleler) ve bu anahtar kelimeyle ilgili ilgi alanları ve alışkanlıkları olanlar (Yakın ilgi alanı kitleleri).

Bu, “kitleler” için Google Ads Display Planner‘ı kullanmaya ilişkin kısa bir giriştir.

Gerçek bir kampanya oluştururken, tüm çeşitli seçenekleri denemek ve TBM tahminleri üzerindeki etkisini görmek için zaman ayırdığından emin ol.

Örneğin, yeniden pazarlamayı kullanmak dönüşüm oranlarınızı gerçekten artırabilir.

Şimdilik, yine de neden olduğuna bakalım.

2) İçerik Hedefleme

İçerik Hedeflemeye tıkla:

içerik hedefleme

Anahtar Kelimeler‘i seç, ardından web siteni veya ürününü veya hizmetini yaz. Erişim ve TBM tahminlerinin yanı sıra işletmenle en alakalı olanlar da dahil olmak üzere anahtar kelime fikirleri alacaksın.

anahtar kelime hedefleme

Tüm fikirlerini sola ekleyebilir ve seçimlerin için tahmini gösterimler elde edebilirsin.

En altta hangi anahtar kelime ayarını tercih ettiğin sorulacak:

içerik hedefleme anahtar kelime

Reklamlarını anahtar kelimelerine ilgi gösteren kişilere göstermek istiyorsan Hedef Kitle Ayarını kullan.

Bunlar, anahtar kelimelerinizle ilgili içeriği kullanmaktan büyük olasılıkla daha nitelikli olacaktır; bu, alanınla ilgili web sitelerine göz attıkları anlamına gelebilir, ancak özel teklifinle ilgilenmeyebilirler.

Kitleleri seçersen, alakasız web sitelerinde geziniyor olabilecek anahtar kelimelerinizle ilgilenen kişileri hedeflersin.

3) Tahminler İçin ‘Konuları’ Hedefleme

Basitçe bir anahtar kelime gir, örneğin ‘grafik tasarım’ ve alanınla ilgili geniş konuların bir listesini göreceksin:

konular

Konular, Arama Ağı’nda “geniş eşlemeli” anahtar kelimeleri hedeflemeye benzer. Her şeyi yoruma açık bırakıyorsun.

Örneğin, yukarıdaki örneğimizde ‘masaüstü yayıncılığı’ seçersen, internetin herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir. Ve hedeflemeye çalıştığın insanlarla doğrudan ilgili olmayabilir.

Bu göz önüne alındığında, konular bu kadar yararlı bulacağın bir şey olmayabilir.

4) “Yerleşimler” ve Ekran Tahmini Nedir?

Yerleşimler eskiden Google Ads Display Planner’ın bel kemiğiydi ve web siteleri, uygulamalar ve YouTube kanalları gibi reklamları yayınlayacak alakalı yerleri bulmak için çok yararlı olarak kabul edildi.

yerleşim

Yakın zamanda şunu öğrendik:

“En iyi yerleşimler / önerilen yönetilen yerleşimler, Görüntülü Reklam Ağı kampanyaları için bir en iyi uygulama olarak kabul edilmediğinden artık yeni Google Ads deneyiminde mevcut değil.”

Bunu yararlı bulup bulmadığın önemli değil. Görüntülü reklam tahmini, girdiğin yerleşimlere bağlı olarak yine de değerli erişim ve TBM tahminleri getirebilir.

URL’ni gir ve reklamını yayınlayabileceğin farklı web siteleri, YouTube kanalları, YouTube videoları uygulamaları ve uygulama kategorileriyle karşılaşacaksın.

hedefleme yerleşimi

Alakalı öneriler ve tahminler için en ilgi çekici olan ‘web sitelerine’ tıkla ve sonrasında söz konusu siteyle ulaşabileceğin erişimi görmek için en alakalı olabileceğini düşündüğün bir web sitesini tıkla:

olabilecek websiteleri

Benzer şekilde, potansiyeli olan YouTube kanallarını seçebilirsin. Reklamlarını YouTube’a yerleştirmek, reklam vermenin etkili bir yolu olabilir, çünkü insanlar izledikleri şeyle yüksek oranda ilgilenme eğilimindedir. YouTube videolarına kazara gelme eğiliminde değiller.

Ayrıca, reklamlarının gösterileceği belirli videoları da seçebilirsin ve bunlar oldukça alakalı olabilir:

seo

Daha sonra geri dönüp uygulamaları ve uygulama kategorilerini seçebilir ve bunları seçilen yerleşimler listesine ekleyebilirsin.

5) Yeni ‘Hedefleme Genişletme’ Aracı

Google Ads Display Planner’ın önceki sürümünde, aşağıdaki ekran sana “otomatik hedefleme yok”, “konservatif hedefleme” veya “agresif hedefleme” kullanma seçeneği sunuyordu. Bu, hedefleme yaklaşımında daha ayrıntılı olmanızı sağlayan ‘Hedefleme Genişletme’ aracıyla değiştirildi.

Kaydırıcıyı sağa kaydırırsan, hedef kitleler ve anahtar kelimeler aracılığıyla zaten hedeflediğin kişilere benzer daha fazla kişiye ulaşabilirsin.

Kaydırıcıyı sola kaydırırsan, hedeflemeyi anahtar kelimeler ve kitleler aracılığıyla hedeflediğin kişilerle sınırlarsın.

Hedefleme genişlemesi

Kaydırıcıyı ne kadar sağa doğru hareket ettirirsen, hedefleme yaklaşımın o kadar agresif olacaktır.

Umuyoruz ki, tahminlerin Görüntülü Reklam Kampanyalarını planlamana nasıl yardımcı olabileceği konusunda daha iyi bir fikrin vardır. Ama gitmeden önce, faydalı olabilecek birkaç ipucunu da topladık.

Google Ads Display Planner yeteneklerinin yüzeyini biraz önce kazandık.

Google tahminlerini en üst düzeye çıkarmak için çeşitli hedefleme seçenekleri sunar. Kaçınılmaz olarak son derece alakalı fikirler alacaksın.

hedefleme problemler,

Yeni başlıyorsan, bütçeni küçük tut. Özellikle de ilk başta küçük bir erişiminin olduğunu fark edersen.

Anahtar kelimeler, kitleler, demografik bilgiler ekleyerek en uygun dönüşüm düzeylerini bul ve ardından fazladan kitleler ekledikçe demografiyi daralt.

Kitleye Erişim Sorunlarını Giderme

İçerik hedefleme eklediğinde, erişimini daha geniş bir kitleye açmış olursun.

Yerleşimler eklediğinden emin olarak buna karşı çık.

Bunun aksine çok sayıda kitle ve demografi eklediğinde, erişimini çok fazla daraltabilirsin.

Kampanyalarını değerli kılmak için yeterli gösterime sahip olduğunuzdan emin olmak için tahminlerine göz at.

Erişimin çok düşük görünüyorsa, nasıl tanımlandığına bak. Bu örnekte, erişim gerçekten düşüktür (1K’dan az). Sağ tarafta erişimi tanımlayan şeyi görebilirsin.

Bu örnekte, muhtemelen yerleşimler düşük tutmaktadır. Yalnızca birkaç yerleşim seçtim, bu nedenle geri dönüp hedefleme erişimimi genişletmek için çok daha fazlasını ekleyebilirim.

Google Ads Display Planner Kullanırken Bunları da Düşün

Ayrıca, fikirler için sadece kendi açılış sayfalarına başvurma.

Display Planner’a analiz etmek için yeterli veri sağlamak için farklı URL’ler (ör. Wikipedia sayfaları veya rakip sayfalar) veya diğer bilgi açısından zengin kaynaklar ekle.

Hedefleme genişlemesiyle, başka türlü ulaşamayacağın kişilere ulaşacaksın.

Bu, başka türlü elde edemeyeceğin ek dönüşümler sağlayabilir.

Ancak agresif otomasyon, gerçekten reklamlarının nerede görüneceği konusunda çok değerli olmayan insanlar içindir.

Ayrıca büyük bütçeli reklamverenler için daha uygundur.

Çok büyük bir bütçen yoksa orta değere veya kaydırıcıyı sola kaydırarak kendi belirlediğin hedeflemeye bağlı kal.

Son olarak, dönüşüm izlemeyi ayarla! Eğer yapmazsan, neyin işe yarayıp neyin yaramadığını bilemezsin!

Google ads display planner Sıkça Sorulan Sorular SSS

Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Görüntülü reklam ağını hedeflemek için benzersiz fikirler üretmek için bir araçtır.

Doğrudan sayfaya inerek, hedef tabanlı müşterilere / müşterilere ilgi alanları üzerinden ulaşmak için bir formdur.

Mobil uygulama kategorileri, videolar ve web siteleri, ilgi alanları ve pazar segmentleri, yakın ilgi alanları, demografi ve yeniden pazarlama ile ilgili konular gibi yerleşimleri içerir.

Google Ads Display Planner, başlamana yardımcı olmak için bir fikir oluşturucu olarak çalışır.

İkincisi, yerleşimler, kampanyalar, pazardaki kitleler gibi hedef pazarlama yöntemlerini oluşturmana yardımcı olacak bir araçtır.

Geçmiş sonuçlara göre fikirlerinin nasıl performans gösterebileceğine dair kuşbakışı bir görünüm sağlar.

Ayrıca, bu geçmiş maliyetleri pazarlama kararlarınıza rehberlik edecek mevcut toplam envanter ve geçmiş maliyetler, bütçeniz dahilinde fikirlerle sana yardımcı olur ve benimsediğin yeni fikirler için teklifler belirler.

Performans tahminlerine ana odaklanma, teklif ve bütçenin işletmenizin performans tahminlerini nasıl etkilediğini görmene yardımcı olduğu için Google display planner kullanılarak yapılabilir.

Kampanyanın ayrıntılı grafikleri kullanılarak potansiyel performans değiştirilebilir / ayarlanabilir ve filtrelenebilir

Kolay erişimi sayesinde planlarını iş arkadaşların veya müşterilerinle paylaşmayı veya aktarmayı kolaylaştıran tek tıklamayla indirme seçeneğine sahiptir.

Google Ads Display Planner, müşterilerinin beğenileri ve ilgi alanlarıyla ilgili yalnızca temel ayrıntılarla başlamak için bir kılavuz olarak çalışır.

Görüntü planlayıcı daha sonra planın için envanter, geçmiş maliyetler, performans tahminleri gibi verilerin yanı sıra hedefleme fikirlerini oluşturur.

Hedeflerinize sertifikalı bir Google reklam ajansı ile devam etmek istiyorsanız sizi hizmet sayfamıza davet ediyoruz.

Google Ads

Sonuç Olarak

Artık Google Ads Display Planner’ı ücretsiz olarak kullanamasan da erişebileceğin yeni tahminler, birinci sınıf pazar araştırması sağlar.

Yeni Google Ads deneyimi, kampanya hedeflerine dayalı olarak sana derinlemesine, sezgisel tahminler sunar. Fikir üretmek için erkenden tahminleri kullandığınızdan emin ol.

Hedefleme seçeneklerin konusunda kendine daha fazla güvendiğinde, bir hafta ila bir ay boyunca tahminlerine dayalı bir kampanya yürüt. Ardından sonuçlarını analiz et ve bunları ileriye dönük kampanyaların için bir temel olarak kullan.

Google Ads Görüntülü Reklam Kampanyası Planlayıcı’da bol şans! Aşağıdaki yorumlarda yeni arayüzle deneyimlerini de bize bildirmeyi unutma.

15 Yorum
  • ahmet yesevi User Avatar ahmet yesevi

    Google Ads Display Planner konusunu açıkça tüm ince ayrıntılarıyla beraber
    açıklayan bir makale tek kelimeyle Muhteşem!

    • Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz

  • Serhan Alışkan User Avatar Serhan Alışkan

    Bahsedilen konudaki işlemleri yaparsam etkili olcağını düşünüyorum.
    Teşekkürler.

    • Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz.

  • Ercan Yangöz User Avatar Ercan Yangöz

    Neden google görüntülü reklam ağını seçmeliyim ? sorumun cevabını
    net bir şekilde aldım bunu sağladığınız için teşekkür ederim.

    • Değerli yorumunuz için biz teşekkür ederiz.

  • Cihan Türkmenoğlu User Avatar Cihan Türkmenoğlu

    Google ads konusunda gayet yararlı ve bilgi verici bir makale olmuş.

    • Değerli yorumunuz için teşekkürler takip etmeye devam edin.

  • Mustafa Emanetoğlu User Avatar Mustafa Emanetoğlu

    Bu konu hakkında kafamda bir çok soru vardı bu soruların hepsine birden
    bu makale cevap verdi teşekkürler.

    • Değerli yorumunuz için teşekkürler takip etmeye devam edin.

  • Google ads konusunda tek bir makale de bu kadar bilgi sahibi
    olmak mı inanılmaz!

    • Değerli yorumunuz için teşekkürler. İçeriklerimiz sürekli güncellenmektedir takipte kalın!

  • Başarılı bir makale olmuş elinize sağlık.

  • Emre User Avatar Emre

    Dijital Pazarlama ile ilginenler için harika paylaşım

    • Oğuzhan KARAHAN User Avatar Oğuzhan KARAHAN

      Teşekkürler Emre 🙂

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.