Yaklaşık 4 yıl önce Facebook reklamcılığına başladığımda dürüst olmak gerekirse, Facebook reklamcılığının nasıl çalıştığı hakkında hiçbir fikrim yoktu. Facebook reklam tasarımı demeyin bile.
Daha sonra, bazen % 200 ve belki de daha yüksek TO’lar ve dönüşüm oranları ile sonuçlanan birçok reklam kampanyasına imza atıldığını gördüm. Bazında bulundum bile.
Açıkçası birçok kişinin Facebook reklamlarına başlarken en ufak bir bilgisinin olduğunu zannetmiyorum. Tabi bunun için dersler almadıysa.
O zaman bile Facebook Reklam Yöneticisi aklını başından alacak, ne yaptığını bilememeni sağlayacaktır.
Böyle bir huyu var. Çünkü her geçen gün değişen bir reklam aracı olan Facebook, kullanıcılarının ve reklam verenlerinin de kendisine ayak uydurmasını istiyor. Ama bu değil ki Facebook reklamlarında uygulayabileceğin ve hiçbir zaman değişmeyen bazı tüyolar yok değil.
Bu rehberde seninle paylaşacağım tüyolar işte tam olarak bunlar. Senin için doğruluğunu kanıtladığım ve bizimde kullandığımız tam tamına 25 Facebook ve Instagram reklam tasarımı hacki (tüyosu) bu rehberde sıralanmış bir şekilde seni bekliyor olacak.
Tonlarca vaka çalışması, A / B test sonucu ve başarı öyküsü görmeyi bekleyin ve hepsini kendi Facebook reklamlarının tasarımı kampanyalarınıza uygulayabilirsin. Tabi bunların sonuçlarını bizimle de paylaşmayı unutma. 🙂
O zaman, hazırsanız başlayalım.
Bir Facebook reklam görseli kampanyanı yukarılara taşıyabilir ya da en dibe çekebilir. İşte bir görselin elinde tuttuğu güç budur.
Özellikle Facebook görsel boyutlarına dikkat etmen oldukça önemlidir. Çünkü reklamlar senden belirli boyutlarda görseller isteyecektir.
Tüketici Edinimi, görsellerin reklamlarının tartışmasız en önemli parçası olduğunu tespit etmiştir. Reklam performansının % 75- % 90’ından sorumludurlar. Unutma ki insanlar yazılardan çok görsellere yüzyıllar öncesinden büyük bir ilgi duymaya başlamıştır. Sosyal medya da aynı bu şekilde insanların en çok ilgilerini çeken görseller ile oluşmaktadır.
Eğer reklam görselin dikkat çekemezse, hiç kimse reklam metnini okumaz.
Bu nedenle seni kazandıran bir çözüm bulmak için sürekli olarak yeni Facebook reklam tasarımlarını A / B test etmen çok önemlidir.
Tüm bu çeşitli reklam tasarımlarının gerçekten farklı tıklanma oranları ve dönüşüm oranları var mıdır diye soruyor musun?
Emin ol var!
İşte üç farklı Facebook reklam tasarımı performansına dair örneği seninle paylaşıyoruz.
Böylece, son derece dönüşüm sağlayan ilk Facebook reklam tasarımı kampanyanı oluşturup hepsini hızlı bir A / B testinde denemeni öneririm.
Ve sonra, yeterince reklamı test edip en iyi tasarım tüyolarını takip ederek kendine uyarladıktan sonra inan elinde insanların tıklamak ya da etkileşimde bulunmaktan başka yapmak istemeyecekleri bir reklama sahip olmuş olacaksın.
İlgili Haber
Facebook haber anasayfasında dikkat çeken bir reklama sahip olmayı düşünüyorsan, rakiplerinin ve birçok kişinin bu alanı fotoğraflar ve durağan görseller ile doldurduğu aşikardır. Tüm bu görsel havuzundan ise öne çıkarak hedef kitlenize ulaşman gerekir.
İnsanların gözüne çarpan renkli bir reklam oluşturmak, dikkatlerini çekmenin en iyi yoludur.
Ve bunu yapmak için çok iyi Photoshop becerilerine bile ihtiyacın yok desek?
Aşağıda yer alan OptinMonster paylaşımına birlikte bakmaya ne dersin?
Facebook reklam tasarımı materyallerini basit ve renkli tut
Araştırmalar sonucunda hedef kitlende yer alan kişilerin insanlarla veya ürünlerle ilk etkileşimlerinden itibaren 90 saniye içinde zihinlerini oluşturduğunu gösteriyor. Değerlendirmelerinin yaklaşık % 62-90’ı sadece renklere dayandığı da belirlenmiştir. Yani ister inan ister inanma seni o en son gördüğün ve ilgini çeken görsel büyük olasılıkla renginden dolayı ilgini çekti.
Hangi rengi kullanacağından emin değilsen şunları yapabilirsin:
New York Times, reklam yorgunluğunu önlemek ve daha fazla insana hitap etmek için sürekli olarak yeni Facebook Reklam Tasarımı renklerini test ediyor.
Hangi varyasyonun en iyi sonucu verdiğini merak ediyorum
Renkli Facebook reklamları hakkında bilmen gereken bir şey daha varsa o da bizi bir sonraki önerime götürmesidir.
UsabilityTools tarafından yapılan bir araştırma, yüksek kontrastlı açılış sayfası harekete geçirme ifadelerinin kullanılmasının, düşük kontrastlı bir CTA’ya kıyasla % 75 daha yüksek tıklama oranı ile sonuçlandığını göstermektedir.
Yüksek kontrastlar reklamınıza daha fazla dikkat çekmeye yardımcı olacaktır.
Örneğin Nike’ın reklamını ele alalım. Kontrast uyguladığı carousel (döngü) reklamlarında hemen dikkatleri üzerine çekmektedir.
Yüksek kontrastlar kullanmaktan korkma
İşte Udemy’nin başka bir örneği (turuncu ve beyaz reklam öğeleri arasındaki kontrastı fark ettin mi?):
Udemy’nin Facebook Reklam Tasarımı, beyazın turuncu ile tezat oluşturmasına neden oluyor
Ancak bazen, aradığın kontrast, reklam öğeleri arasındaki kontrast olmayacaktır. Ayrıca, tüm haber akışıyla kontrast oluşturan Facebook reklamları da oluşturabilirsin. Böylelikle tüm o paylaşımlar arasından öne çıkarsın. O zaman bir sonraki Facebook Reklam Tasarımı önerime geçebiliriz.
Bir zamanlar neyin en iyi olduğunu görmek için bir A / B testi yaptık. Renkli kırmızı reklama karşı beyaz arka plana sahip bir reklamı birbirleri ile yarıştırdık.
Tahmin et hangisi bu yarışı kazandı?
Beyaz arka planlı reklamın % 60 daha yüksek bir TO’ya sahip olduğunu ve aynı bütçeyle % 40 daha fazla dönüşüm elde ettiğini keşfettik.
Elbette, bu reklamın başarısına katkıda bulunmuş olabilecek başka yönler de vardır. Ancak, bu reklam tasarımını yeni reklam kopyası ve CTA’larla kullanmaya devam ettiğimiz için, önümüzdeki aylar için harika sonuçlar verdi.
İşte Squarespace’ten bir örnek daha. Beyaz resim arka planını renkli simgelerle birleştirildi. Bu da reklamın fark edilmesini kolaylaştırdı.
Bu reklamı haber akışında hemen fark edersin
Reklam görseliniz insanların ilk fark ettiği şeyse, anahtar mesajınızı resmin içine yerleştirmek daha mantıklıdır.
Reklam görselinin üzerinde yer alan metninin kısa ve ilgi çekici olduğundan emin ol.
Örneğin upwork, UVP’lerini reklam görüntüleyicilerinin gözlerinin önüne yerleştirerek, “Mükemmel Freelancerınızı Bulun” reklamın kopyasını kullanır.
Değer reklamını Facebook Reklam Tasarımı görseline yerleştir
Facebook, üzerlerinde çok fazla metin bulunan reklam görsellerini beğenmez ve eğer görseliniz üzerinde metin çok fazla bir alan kaplıyorsa erişimin düşük olacaktır. Hatta belki de hiç yayınlanmayacaktır bile.
Facebook Reklam Tasarımı görsellerini “Evet” veya “Hayır” diye sınıflandırmak yerine, reklamının metin yoğunluğu dört sınıflandırmadan birine sığacaktır:
Reklamının sınıflandırmasını Facebook Metin Yerleşimi Aracı’nı kullanarak test edebilirsin.
İyi olan şey, Facebook’un reklamverenlere e-posta bildirimleri göndermesi ve dikkatinizi metin ağırlıklı reklamlara yönlendirmesidir.
Facebook seni e-posta ile bilgilendirecektir, ya da zamanının çoğunu zaten bu arayüzde geçiriyorsan kesin göreceksin.
Bahse girerim, özellikle B2B işindeysen, insanları duygusal kılan reklam görüntülerini kullanmayı hiç düşünmedin.
Ancak, yeniden düşünmeni sağlayacak çok sayıda kanıt bulunmaktadır.
1.400 başarılı reklam kampanyası vaka çalışmasının analizi, yalnızca duygusal içeriğe sahip kampanyaların, yalnızca rasyonel içeriğe sahip olanların yaklaşık iki katı (% 31’e karşı % 16) performans gösterdiğini ortaya koymuştur.
Heyecan, hüzün, mutluluk, üzüntü, sürpriz gibi oyuna sokabileceğin duyguların sınırı yoktur. Duyguların reklamının teklifiyle eşleştiğinden emin ol. Eğer doğru bir duyguyu işiniz için kullanmayı başarırsanız rasyonel bir mesajdan ve görselden çok daha iyi bir şekilde kullanabilirsin.
Eventbrite’ın renkli reklam görseli, insanları bir konserde gösterir, eğlence ve aidiyet duygularını harekete geçirir. Bu eğilim birçok Instagram reklam örneğinde de görülebilir.
Duygusal reklamlar oluşturmayı test et
Trend Hunter Marketing, 55 duygusal pazarlama kampanyasını analiz etti ve ortalama popülerlik puanının diğer kampanya kategorilerindekinden 8.0 daha yüksek olduğunu belirledi.
Facebook kampanyalarınıza bir sonraki yeni reklam tasarımlarını eklediğinizde duygusal bir görseli test etmeyi düşün.
Facebook Reklam Tasarımı görselinizin en az 1200 x 628 piksel genişliğinde (standart boyut) olduğundan ve renklerin tüm ekran türlerinde sabit göründüğünden emin ol.
Facebook ayrıca reklamverenlerin farklı boyutlarda resim yüklemesine izin verirken, yönergeleri izlemenin reklamlarının her ekranda iyi görünmesini sağlamanın kesin bir yoludur.
Birçok reklam alanında Facebook’un istediği görsel boyutları farklılıklar göstermektedir. Eğer daha fazla bilgi almak istersen Sosyal Medya Görsel Boyutlarının hepsini bulabileceğin rehberimizi de ziyaret edebilirsin.
Çalışmalar, insanların marka kararları vermek için bilgi yerine duygulara güvendiklerini göstermektedir. Reklam resminize bir sembol ekledikçe, kullanıcılar markanı sembolün anlamı ile ilişkilendirir.
İşte Sumo’nun bu reklam görseli kesinlikle en sevdiğim örnektir. Reklamlarında bir büyüme grafiği görüntülenir ve bu, ürünlerinin tam olarak elde edilmesine yardımcı olur. Böylece de internet sitenize gelen trafik daha fazla bir orana sahip olur.
Sumo’nun büyüme eğrisi =?
SaneBox’ın Facebook Reklam Tasarımı, kullanıcıların ürünlerini hemen e-posta ile ilişkilendirebilmeleri için Gmail simgelerini kullanıyor.
SaneBox, reklam görseli olarak popüler bir simge kullanır
Ancak SaneBox’ın Gmail simgesini kullanmasının tek nedeni bu değil. Ayrıca, insanların zaten güvendikleri popüler bir markayı tanımaları gerçeğinden de faydalanıyorlar.
Son derece iyi performans gösteren Facebook reklamından bahsettiğimizi zamanı hatırlıyor musun?
Yüksek bir yatırım getirisi getirmesinin bir başka nedeni de birçok popüler marka logosu içermesidir: Dropbox, MailChimp, iCal…
Reklam tasarımına iyi bilinen logoları dahil etme testi
Çalışmalar, beynimizin tanınan markaları tercih ettiğini gösteriyor. Ürününüzün diğer popüler araçlarla entegrasyonu varsa veya tanınmış bir markayla işbirliği yapıyorsan, bunu Facebook reklamlarınızda göster.
123 Reg’in WordPress logosunu reklam tasarımlarında kullanan başka bir akıllı örneğine bakabilirsin.
123 Reg’in Facebook reklam görselinde WordPress logosu kullanılıyor
İyi bilinen logoları kullanmanın basit Facebook reklam önerisi neredeyse hiç kullanılmıyor. Test et ve ilk yararlananlar arasında ol.
Psychological Science tarafından yapılan araştırmalara göre reklam görselinde gülümseyen bir kişiyi göstermek bizi mutlu, rahat ve güvenli hissettiriyor.
Kendini haber kaynağı sayfalarınızda kişi çekimleriyle sınırlama. Mevcut Facebook’unu bir tasarımı mutlu bir müşterinin resmiyle değiştirmeyi dene.
Pazarlama Denemeleri, stok fotoğrafı yerine ürününüzle ilişkilendirilmiş gerçek bir kişinin kullanılmasının, dönüşümleri % 35 oranında artırabileceğini göstermektedir.
İşte WordPress tarafından mutlu bir kullanıcının resmini içeren bir örnek:
WordPress’in logosunu nasıl içerdiğine dikkat et
Eğer kullandığın kişi görseli Facebook reklam görselinin sadece bir bölümünde yer alıyorsa diğer tarafta boş bir alan kalacaktır. Bu alanı en yararlı şekilde kullanmak ise doğru bir dille yazılmış ve mesaj içeren bir metin ile zenginleştirebilirsin.
Design Shack’e göre, görsel üzerinde yer alan metinler görsellerle birlikte paylaşılan metinlerden %200 daha fazla okunmaktadır. İşte bu yüzden reklam verenler kesinlikle bu alanı doğru bir şekilde kullanmalıdır.
İnsanlar genellikle ne satın aldıklarını görmeyi severler. Bu nedenle, ürününüzü reklamınıza eklemek çok mantıklıdır.
Iowa Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, işitme belleğimizi görsel bellekle karşılaştırmıştır. Doğamız gereği gördüğümüz şeyleri duyduğumuz şeylerden çok daha uzun bir süre hatırlamaktayız.
İnsanların ürünlerinizi hatırlamasını sağlamak için, tıpkı NARS Cosmetics’in yaptığı gibi bunları reklam resmine yerleştirebilirsin.
NARS’ın Facebook reklamı da yoğun renklidir
Facebook reklamlarınızda sergilemek için fiziksel bir ürününüz olması gerekmez. Çevrimiçi bir ürün aynı derecede iyi görünebilir. Pipedrive’ın Facebook reklamını ele alalım, örneğin:
4.5 yıldızlı derecelendirmeyle ne yapmaya çalıştıklarını haylice sevdim.
Ürününüzün ambalajından çıkarılması veya bir şekilde veya başka bir şekilde hazırlanması gerekiyorsa, Facebook reklamına her iki aşamayı da dahil edebilirsin.
İnsanların beyinlerini tüm hikayeyi bir araya getirdiği için önce ve sonra göstermek çok ilgi çekicidir. Bu basit Facebook reklam hackiyle teklifini bir hikayeye dönüştürdün.
Bu Facebook reklam örneğe göz at. Bir abonelik paketi alma ve lezzetli bir yemek haline getirme hikayesi anlatıyor.
PLated öncesi ve sonrasını gösterir
“Öncesi ve sonrası” tekniği George Loewenstein’ın 90’larda kanıtladığı “bilgi boşluğu” teorisini izler: Meraklı birey, yoksunluk hissini azaltmak veya ortadan kaldırmak için eksik bilgileri elde etmek için motive olur.
Görüntüleri önce ve sonra gösterirseniz, beyinleri hikayenin eksik kısımlarını geliştirirken, kullanıcılar reklamlarınızla daha fazla vakit geçirmeye başlar.
Kinetic Social tarafından hazırlanan bir raporda, atlıkarınca reklamlarının Facebook’taki statik sponsorlu yayınlara kıyasla insanların tıklamasını sağlamada 10 kat daha iyi olduğu belirtiliyor.
Carousel (Döngü) reklamlarının yatırım getirisinin normal reklamlardan % 1000 daha yüksek olduğuna ikna olmama rağmen, bu reklam türü TO’ları bir ölçüde artırmana yardımcı olabilir.
Carousel (Döngü) reklamları, ürününü sergilemek veya bir hikaye anlatmak için en fazla 10 ardışık teklif eklemene olanak tanır.
Hired, Facebook reklamlarını bir dizi geliştiriciye hitap etmek için atlıkarınca reklam biçimini kullanmıştır.
Hired’in reklamı her türlü geliştiriciye hitap edecek şekilde yapılmıştır
Bir SaaS şirketinde çalışıyorsan, kayıt işleminin çeşitli adımlarını gösteren bir carousel (Döngü) reklamı ayarlayabilirsin.
Bir abonelik hizmeti sunuyorsan, abonelik ve dağıtım aşamalarında insanlara rehberlik edebilirsin.
Kısa bir süre içinde onlarca farklı reklam tasarımıyla çalışıyorsan, hepsinin güvenilir ve kaliteli göründüğünden emin ol.
Yüksek kaliteyi asla miktardan ödün verme.
Facebook reklam görsellerinde bir yıldız olarak, beş düşük kaliteli resimden 10 kat daha fazla değere sahip olabilir. MailChimp’in reklamını ele alalım:
MailChimp Markası stok fotoğrafları yerine özel görüntüler kullanıyor
Stok fotoğrafları, özellikle de ücretsiz olanları kullanmaktan kaçının. İnsanlar haber bültenlerinde aynı görüntüleri tekrar tekrar görmekten bıktılar.
Sizi diğerlerinden ayıran Facebook ve Instagram reklam tasarımları oluşturmanın hızlı bir yolunu arıyorsan, Holini’yi inceleyebilirsin.
Blog görüntülerine her zaman açık mor bir katman eklerler. Bu şekilde içerikleri kolayca tanınabilir ve ücretsiz stok fotoğraflarını arka plan katmanı olarak kullanabilirler.
Bu arada e-posta bültenimize üye olmadıysan üye olabilirsin, en yeni makaleler geldikçe seni haberdar ediyor olacağım.
[newsletter_signup_form id=4]Satışların yanı sıra artan marka bilinirliği avantajından da yararlanmak istiyorsan, reklam tasarımlarını zaman içinde tutarlı tutmaya çalış.
Bu, çeşitli renkleri veya farklı görüntü türlerini test edemeyeceğin anlamına gelmez. Ancak, en azından bazı reklam öğelerini yerinde tutmaya çalış.
Örneğin, Marketo markalı renklerini daima reklamlarda mor kullanır:
Marketo’nun reklam görselleri hemen tanınabilir
AdEspresso’nun Facebook reklamlarında her zaman marka maskotları bulunur ve bu da reklam resmini haber akışında anında tanınabilir hale getirir.
AdEspresso’s bir marka maskotu yarattı
NewsCred’in çalışması, Millennials’ın % 62’sinin çevrimiçi içeriğin bir markaya sadakatini artırdığını düşünüyor. Millennials için marka sadakatinin en önemli itici gücü % 77 ile harika bir üründür. Bunu % 69 ile marka tanınırlığı ve güveni yakından takip ediyor.
Marka bilinirliğini Facebook reklamcılık hedeflerinizden biri haline getirmek, insanlar ürünlerine gittikçe daha fazla alıştıkça uzun vadede faydalı olacaktır.
Lezzetli bir dondurma içeren bir reklamı tıkladıktan sonra köpek maması satan bir web sitesine indiğinde, aldatıcı reklam hakkında muhtemelen oldukça olumsuz hissedersin.
İnsanların reklamlarınızı tıklamasını sağlamak zaferin sadece yarısıdır. Ayrıca, kullanıcıların açılış sayfanızdan alışveriş yapmasını sağlaman gerekir.
Reklam tasarımlarımı açılış sayfalarıyla yakından eşleştirdikçe, dönüşüm oranlarının % 20-35 oranında arttığını gördük.
İşte size bu konuda bir Facebook reklam görsellerine bir örnek:
Reklam görselinin arka planı koyu
Reklamın arka planının açılış sayfasıyla tam olarak nasıl eşleştiğine dikkat et:
Açılış sayfası ile eşleşen bir arka plan içeriyor
Tabi bu konuda başka örneklerde bulabilirsin. Thistle’ın Facebook reklamına ve açılış sayfasına bir göz at:
Thistle’nin reklamında parlak renkler ve lezzetli yemekler yer almaktadır.
Thistle’ın açılış sayfası aynı renk kodunu kullanıyor
Dönüşüm oranını artırmak için reklam tekliflerini açılış sayfalarıyla da eşleştirmeyi unutma.
Video reklamların ROI’sini analiz ederken Kinetic Social, video reklamların en düşük eCPC’e sahip olduğunu ve ortalama eCPC’nin 0,18 ABD doları olduğunu tespit etti.
Ürününün bir videosunu tanıtabilir veya Adidas’ın yaptığı gibi markalı video içeriğini paylaşabilirsin:
10k beğeni? – Fena değil!
İndirim sunan bir Facebook veya Instagram kampanyası yürütüyorsan, kullanıcıların teklifi mümkün olan en kısa sürede fark ettiklerinden emin ol.
Örneğin, MOO’nun Facebook reklamında, reklam görselinde büyük bir sarı “% 25 indirim” işareti bulunur ve bu da tekliflerinin açıkça görünür olmasını sağlar.
MOO’nun Facebook reklamında indirim teklifi var
A/B testi, Scoro’da Facebook reklamlarını test ederken “Kaydol” CTA’sı olan reklamın “Daha Fazla Bilgi Edinin” CTA’sı ile reklamın % 14,5 daha iyi performans gösterdiği keşfedilmiştir.
Bunun başlıca iki nedeni vardır:
Bu durumda “Kaydol” CTA kazanan oldu
Reklam tasarımları oluştururken son Facebook reklamcılık hedefi dönüşümlerinizi gözden kaçırmayın. İnsanlar “Daha Fazla Bilgi Edinin” gibi düşük tehdit içeren CTA’ları tıklama olasılıkları daha yüksek olsa da, “Kaydol” CTA’yı tıkladıktan sonra daha yüksek bir oranda dönüşüm gerçekleştireceklerdir.
Reklam görüntüleyicinin gerçekleştirmesini istediğiniz eyleme daha fazla dikkat çekmek için harekete geçirici mesaj eklemeyi test edin. LinkedIn tarafından güzel bir örneğe birlikte bakalım:
Reklam görseline CTA eklemeyi test et
2017’nin başlarında Facebook, artık reklamverenlerin GIF’leri reklam görseli olarak kullanmasına izin verdiğini açıkladı.
Hala bu konuda hiçbir fikri olmayan birçok insan var, bu Facebook reklam kesmek senin yararına kullanabilirsin.
Aslında, bu konuda Buffer kendi GIF’lerinizi oluşturmak için harika bir rehber hazırlamıştır.
Çok havalı!
Tüm Facebook reklam kampanyaları için geçerli olan basit bir kural vardır. Reklamların hedef kitleyle ne kadar alakalı olursa, dönüşümleri o kadar artar.
Yere özgü Facebook reklamları, alaka düzeyini bir üst düzeye taşır.
Reklam görüntülerindeki belirli şehirlerden bahsederek, Lyft daha fazla insanın dikkatini çekebilir. Çünkü kullanıcılar reklamı hemen bulundukları yerden bahsettiği kadar alakalı olacaklar.
Lyft, yere özgü tasarımlar kullanıyor
Mazda, belirli bir Mazda bayisine gitmesi muhtemel kişileri hedeflemek için coğrafi yarıçapa dayalı dinamik reklamlar oluşturdu.
Sonuçlar şaşırtıcıydı: Bu reklamları gören ziyaretçiler, kontrol grubundan % 53 daha yüksek bir oranda dönüşüm gerçekleştirdi.
Bu, inandığım bir markanın sponsorlu bir yayını.
Facebook Ads Manager hesabınıza giriş yaptığını ve kampanyanın performansının iki gün öncesine göre % 50 oranında düştüğünü düşün.
Ne oldu?
Bu korkutucu pazarlamacıların kabusu Facebook reklam yorgunluğu olarak adlandırılıyor. Hedef kitlenin reklamlarınızı görmekten bıktığı andır.
AdEspresso’nun analizi, Facebook reklamlarının tıklama başına maliyetinin ikinci reklam görünümünde % 45’ten fazla ve bir kişi aynı reklamı 6 kez gördükten sonra % 120’den fazla arttığını göstermektedir.
Yüksek reklam sıklığı CPC artırır ve TO’yu düşürür
Peki, reklam tasarımlarınızın eski haberler haline gelmesini nasıl önleyebilirsin?
Şöyle çalışır:
Artık, hedef kitlenin aynı reklam tasarımını tekrar tekrar gördüğü konusunda endişelenmene gerek yok. Her bir tasarımı yalnızca birkaç kez görecekler ve Facebook kampanyanın ömrünü birkaç hafta uzatacaklar.
Tüm önerilerimin sonuna gelmiş bulunuyorum. Bu rehberi yararlı buldun mu?
Unutma ki sosyal medya ağları gün geçtikçe birçok insanın dikkatini çeken bir alan olmuştur. Dünya üzerinde çok fazla kişinin bu ağları kullanması nedeni ile markalarda buralarda yerlerini alır. Facebook bu durumda kesinlikle markaların en çok tercih ettiği yer haline gelmiştir. Her ne kadar başka sosyal ağlar devreye girse de Facebook hiçbir zaman gücünü yitirmeyecektir. Hedef kitlesi içerisinde kesinlikle her hedef kitle sınıfından insan bulunmaktadır ve markalarda bu geniş hedef kitle yelpazesini kullanmayı çok sever.
İşte bu durumda da Facebook Reklam Görselleri devreye girmektedir. Ne kadar dikkat çekici ve doğru bir görsel kullanırsan o kadar olumlu geri dönüş aldığını görebilirsin.
Bu rehberdeki önerileri daha önce de kullanıyor muydun?
Eğer bu rehberden sonra kullanmaya başladıysan sonuçlarını bizimle de paylaş.