İnternette birçok yerde Facebook reklam önerisi ya da tüyoları hakkında yazıları bulabilirsin. Elbette birçoğunda işine yarayacak öneriler var ancak bu yazıda ben biraz daha farklı bir tarafa dikkatleri çekmek istiyorum.
Ancak öncelikle neden Facebook reklamcılığına bu kadar önem vermemiz gerekiyor biraz incelemeye ne dersin?
Facebook’u pazarlama için kullanmak isteyebilmenin bir numaralı nedeni “erişim” faktörüdür. Aylık 2,41 milyar aktif kullanıcıyla, potansiyel müşterilerinin şu anda bu sosyal ağda takılma olasılığı yüksek ve hatta kesin bir gözle bakılmaktadır.
Bununla birlikte, Facebook zamanla büyüdükçe ve giderek daha fazla kullanıcı (ve marka) onu kullanmaya başladıkça, ilgi çekmeye yönelik rekabet de onunla birlikte büyümeye devam etti. Bir Facebook sayfası için ortalama organik erişimin önemli ölçüde azalmasının ve azalmaya devam etmesinin nedeni budur.
Üstelik tüm bunların yanında birçok farklı mecrayı da çatısı altında toplayarak gücüne güç katmaya devam etti. Belki de en önemli atağı Instagram ile birleşerek çok daha güçlü bir pazarlama ağı haline gelmesi söylenebilir.
Günümüzde Instagram ve Facebook’un güçlü pazarlama araçlarına sahip birkaç sosyal ağ mecrası bulmak imkansızdır.
Çevrimiçi reklamcılık günden güne rekabeti oldukça keskin bir yer haline geldikçe markalarda internet ortamında organik erişimlerini güçlendirme konusunda kolları sıvamaya başladı. Birçok yola başvurdular. Şimdi bana soracaksın internet ortamında organik erişime ulaşmanın belirli yolları nelerdir ya da var mıdır diye. Cevabım oldukça basit.
Evet, organik erişimini artırmanın yolları var, ancak daha hızlı ve daha kesin sonuçlar istiyorsan, cevap Facebook reklamcılığından geçiyor. Biraz önce de bahsettiğim gibi Facebook’un en önemli kozu organik erişimi haline geldi. Bununla birlikte platform, yıllar içinde açıkça “organik olarak bir kitle oluşturmaktan” “oynatma başına ödeme yapma”ya doğru evrildi.
Facebook reklamcılığının günden güne büyüdüğünü görmemek imkansız bir şey. Üstelik bu alanda da kalıcı olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. İstatistiklere hızlıca baktığımızda bile Facebook reklamlarının gerçek gücünü ve markan için para kazanma yollarında başarı elde edebilmen için nasıl başarılı bir yardımda bulunduğunu da görebiliyoruz.
Pazarlamacıların % 93’ü, reklamcılık ihtiyaçları için platforma güveniyor. Stratejik bir yaklaşım benimseyenler ve başarıya giden yolu denemeye istekli olanlar için harika çalışıyor.
Bunu söyledikten sonra, Facebook reklamlarıyla yüksek bir yatırım getirisi elde etmek göründüğü kadar kolay olmadığını da eklemem gerekiyor. En iyi Facebook reklamları uygulamalarını uygulaman ve kampanyan üzerinde tutarlı bir şekilde çalışman gerekiyor.
Açıkçası bu bir roket bilimi değil ama yine de doğru yapman gereken birkaç adımı unutmaman gerekir. İster reklamlarında ister doğru hedeflemede önemli alanları gözardı etmemen oldukça önemlidir. Yoksa sonunda kazandığından çok daha fazlasını kaybedebilirsin.
Gerçek şu ki, Facebook’un sana para kaybettiren bir araç olması gerekmiyor. Aksine, kampanyanı iyileştirmek için ince ayar yapmaya devam edersen, reklam bütçenden en iyi şekilde yararlanmana yardımcı olabilir. Seninle paylaşacağım en iyi Facebook reklam önerisi listemi takip ettiğinden de emin ol yeter.
Şimdi, yalnızca hedeflenen sonuçların elde edilmesine yardımcı olmakla kalmayıp aynı zamanda başarısızlık olasılığını da azaltan 7 Facebook reklam önerisi listesinin derinlerine doğru inelim.
Birçok liste üzerinden bugüne kadar defalarca geçtiğine eminim. Bu listede özellikle benimde kullandığım 7 farklı Facebook reklam önerisi üzerinden geçmek istedim.
Hazırsak başlayalım.
İlk ve en önemlisi, tam olarak kimi hedeflediğin konusunda net olman gerekir. Buradaki fikir, yalnızca sunduğun ürün veya hizmetlerle ilgilenecek kullanıcılara ulaşmaktır. Bir kampanya yönetirken şu kullanıcılara ulaşmak asıl hedefiniz olacaktır:
Doğru kullanıcıları hedeflemek, çoğu zaman hafife alınan Facebook reklam önerisi listelerinin maddesidir. Esas olarak, markalar ne kadar çok kişiye ulaşırsa o kadar iyi sonuçlar alacaklarını hissettikleri için doğru kişiyi hedeflemektense çok daha fazla kişinin yer aldığı grupları seçerler.
Ancak, yatırım getiriniz ne kadar zayıfsa, büyük rakamların seni uzağa götürmeyeceğini de unutmaman. Çoğu zaman, açıkça tanımlanmış bir izleyici kitlesine sahip olmak ne çok geniş ne de çok dar olduğundan daha mantıklıdır.
Hedeflemenin işe yaraması için bir marka olarak bilmen gereken bazı noktalar vardır:
Doğru miktarda araştırma ile yukarıdaki soruların cevaplarını bulabilmelisin.
Hedef kitleni daha iyi tanımak için Facebook’un Audience Insights’tan da yararlanabilirsin. Bu verileri analiz etmek sana şunları sağlar:
Başarılı Facebook reklamları yayınlamak söz konusu olduğunda hedef kitleni iyi tanımanın uzun bir yol kat ettiğini unutmamalısın. Kimi hedeflediğini ve nedenini anlamak için zaman ayır.
Facebook reklamları, popüler olarak görsel olmaları ile bilinir. Eminim resimsiz bir Google reklamı hayal edebilirsin, ancak bir Facebook reklamı hayal edemezsin. Bunun da en büyük nedeni burasının bir sosyal medya mecrası olması değil, daha çok görsele dayalı ve kullanıcılarının daha çok görsel materyallere sahip içeriklere etkileşim gösteren bir mecra olmasıdır.
Facebook reklamlarında doğru görselleri kullanmanın önemi konusunda hiç şüphe yok. Seçeceğin görseller kampanyanı çok daha iyi yapabilir veya bozabilirler. Aslında birçok pazarlamacı bu konuda hem fikir. Tüm başarılı Facebook reklamları neredeyse aynı unsurlara sahiptir:
Hedef kitlenden doğru duyguları ortaya çıkarmak için doğru renkleri de seçmelisin. Facebook reklam önerisi listesinde yer alan bir diğer önemli nedenlerden biri de bu aslında. Başka bir çalışmada, tüketicilerin % 85’inin rengin satın alma kararlarında güçlü bir etkiye sahip olduğunu söylediği gösterilmiştir.
Bununla birlikte, aynı derecede iyi bir metin eşlik etmezse, iyi bir görüntü işe yaramaz.
Facebook reklamcılığına yaptığın yatırım, yalnızca reklamın gerçekten bir etki yarattığında değerli olacaktır. Alakalı ve güçlü metin yazarlığı, yalnızca sitene daha fazla tıklama almana yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kullanıcılara yön verir. En önemli Facebook reklam önerisi listesinde dikkate alınması gereken şeylerden biri de bu’dur diyebiliriz.
Facebook reklam metninin çalışması için yapması gereken üç şey vardır:
Metninde yukarıdaki üç öğeye sahip olduğunda, hedef kitlenle güçlü bir bağlantı kurmak kolaydır. Ayrıca, harekete geçmeleri için ihtiyaç duydukları kesin bilgileri de verir. Bunu karlı bir Facebook reklamının ayrılmaz bir parçası yapmak.
İşte Facebook reklam metnini daha iyi dönüştürmek için yazmanın üç basit yolu vardır:
Facebook reklamın için doğru görseli elde etmek, özellikle B2B pazarlamayla ilgilendiğinde bir mücadele gibi görünebilir. Sonuç olarak, birçok işletme görsellerini ciddiye almıyor ve sadece ortaya koymak için bir imaj oluşturuyor.
Görselin reklam metniyle uyumlu olup olmadığı konusunda fazla düşünmezler. Ancak reklam metniyle alakasız bir resim kullanmak, kampanyanı sekteye uğratabilecek bir hatadır. Facebook kullanıcılarına hak ettikleri deneyimi vermez.
İstediğin son şey, hedeflediğin insanları reklamınızla karıştırmaktır. Ve görüntü ve metin eşleşmediğinde olan tam olarak bu’dur. Bu da doğal olarak daha düşük yanıt oranına ve zayıf bir yatırım getirisine yol açar.
Görsel ve metninin organize olduğu bir Facebook reklamına bakmaya ne dersin?
Başarılı Facebook reklamları çok fazla şey başarmaya çalışmaz. Facebook reklam önerisi listelerinde yer almasının bir nedeni CTA düğmeleri kullanan kullanıcıların lazerle tek bir hedefe ulaşmaya odaklanmışlardır. Bu nedenle, ana hedefini yansıtan bir harekete geçirme ifadesine veya CTA’ya sahip olman önemlidir.
İster daha fazla müşteri adayı oluşturmaya ister daha yüksek satış elde etmeye çalışıyor ol, kullanıcılarını net bir harekete geçirme ifadesine yönlendirmelisin. İyi tasarlanmış Facebook reklamları bile uygun bir CTA olmadan başarısız olabilir. Bu yüzden doğru olanı bulmak için zaman harcamalısın.
Yazılan en iyi reklam metinlerinden bazıları işleri karmaşıklaştırmadan basit bir dil kullanır. Metninin amacı, insanları dil becerilerinle etkilemek değil, eyleme geçmeye ikna etmektir. Herhangi bir ayrıntıyı kaldır ve Facebook reklamını kitlenin anlayabileceği bir şekilde yazmayı hedefle.
Reklamını gören herkes şunları bilmekte sorun yaşamamalıdır:
Unutma, Facebook ücretli reklamlarının anlaşılması ve bağlanması ne kadar kolay olursa, o kadar çok yanıt alırsın. Dil kullanımı da dahil olmak üzere pek çok şeyi doğru yapan bir reklam örneğini aşağıya bırakıyorum, beraber incelemeye ne dersin?
Facebook reklamları önerisi listelerinde de söylendiği gibi bu kampanyları kullanmanın en iyi yanlarından biri, belirli bir pazarlama türüyle sınırlı olmamandır. Facebook sana mevcut potansiyel müşterilerine yeniden pazarlama yaparak ulaşma özgürlüğü verir, bu da reklam stratejini daha da etkili hale getirebilir. Facebook reklamları önerisi listesinde, yeniden pazarlamanın kendine ait derin bir yeri vardır.
Facebook yeniden pazarlamasından yararlanarak, reklamlarını geçmişte markanla zaten etkileşimde bulunan kişilere gösterebilirsin.
Facebook yeniden pazarlama, potansiyel müşterilerinle veya bir tür etkileşim içinde olduğun potansiyel müşterilerinle yeniden bağlantı kurmanın en etkili yollarından biridir. Bu liderlerin önemli olmasının nedeni, dönüştürme potansiyellerinin çok daha yüksek olmasıdır.
Bu insanlar markana zaten aşinadır, markan ve ürünlerinin neyi temsil ettiğini bilirler. Bu nedenle, hakkında fazla bir şey bilmeyen diğer potansiyel müşterilerle karşılaştırıldığında, burada küçük bir dürtü bile büyük bir itici güç olabilir.
Buffer aldıkları podcast indirme sayısını artırmak istediğinde, rastgele bir kullanıcı grubu seçip onları hedeflemediler. Hayır, aslında emin oldukları Facebook kullanıcılarından oluşan özel bir kitle oluşturdular.
İşte kısaca yaptıkları şey…
Facebook reklam hedeflemesine stratejik bir yaklaşım benimsemesinin bir sonucu olarak Buffer, podcast bölümleri için 3,870 lazer hedefli tıklama oluşturmayı başardı ve 1000 $’dan az bir bütçeyle tıklama başına 0.24 $ harcadı.
Dolayısıyla, her ay sitene zaten önemli miktarda trafik geliyorsa veya hedeflenen e-posta aboneleri listen varsa, kendi hedef kitleni oluşturmak yerine onlara yeniden pazarlama yapman daha mantıklı olacaktır.
Çünkü bu şekilde, yalnızca reklam alanında harcadığın paranı kaybetme şansını düşürmekle kalmaz, aynı zamanda daha hızlı sonuçlar alırsın.
Web sitene gelen trafiği ve dolayısıyla dönüşümleri artırmanın yollarını tartışırken daha önce “Yeniden Pazarlama” terimini duymuş olabilirsin. (Yukarıda bahsettiğimi unutmuş gibi davranıyorum 🙂 )
Daha önce hiç re-marketing (yeniden pazarlama) yapmadıysan aklında şu soru olabilir: Neden re-marketing bu kadar önemli?
Yeniden pazarlama, web siteni daha önce ziyaret etmiş müşterilere banner, e-mail veya sosyal medya reklamlarıyla ulaşma şansı verir. Bir müşteri siteni ziyaret ettiğinde, onlara çevrimiçi reklam vermeni sağlayan özel bir çerezle etiketlenir. Bu, onları satışa dönüştürmek için başka bir şansın olduğu anlamına gelir!
Örneğin, yeni evcil hayvan aksesuarları arayan ziyaretçiler evcilhayvanim.com’a gidebilir ve mevcut farklı ürünlere göz atabilir, ancak birçok ziyaretçi bir satın alma işlemini tamamlamadan ayrılır. evcilhayvanim.com, ziyaretçilerin potansiyel müşteriler olduğunu bilerek onları “site ziyaretçileri” olarak etiketleyebilir.
Bu, daha sonra evcilhayvanim.com’un etiketli “site ziyaretçilerine” bir reklam sunmasına olanak tanır. Hatta, alaka düzeyi yüksek reklamlar göstermek ve sitene tekrarlanan ziyaretleri artırmak için ziyaretçi gruplarını ziyaret ettikleri sayfalara göre bölümlere ayırabilirsin.
Bunu daha detaylı cevaplamak için birkaç madde üzerinden ilerlememiz daha doğru olacaktır.
Ziyaretçilerin % 96’sı dönüşüm sağlamadan ayrılıyor ve ziyaretçilerin % 49’u bir siteyi satın almadan önce 2-4 kez geziniyor.
Değerli müşterilerinin gitmesine izin vermemelisin, bu pazarlamanın ilk kuralıdır. Yeniden pazarlama, müşterilerinle yeniden etkileşim kurmak ve onları sitene geri götürmek için bir kullanıcıyı siteden siteye takip etmene yardımcı olur.
Şirketlerin % 43’ü, çevrimiçi marka bilinirliği ve tanınırlığı için yeniden pazarlamayı kullanıyor.
Yeniden pazarlama ile satın alma sürecinin erken aşamasında marka bilinirliği oluşturabilecek ve ürünün üzerinde otorite haline gelebileceksin. Ziyaretçilerle bu yetkiyi erkenden kurmak, müşterilerini satın almaya hazır olduklarında geri getirmelidir.
Şirketlerin % 56’sı müşteri kazanmak için yeniden pazarlamayı kullanıyor. Yeniden pazarlama, onlara haber sitesi, bloglar ve makaleler gibi başka yerlerde reklamlar göstererek ziyaretçileri yeniden kazanmana yardımcı olur. Yeniden pazarlama reklamları, ziyaretçileri web siteni yeniden ziyaret etmeye ve bir satın alma işlemini tamamlamaya çeken özel mesajlar oluşturmana olanak tanır.
Potansiyel müşterilerinin, satın almaya hazır olduklarında reklamınızı kaç kez gördükleri çok önemlidir. Sitene ikinci, üçüncü veya dördüncü kez geri gelen kişilerin satın alma olasılığı daha yüksektir, çünkü web sitelerini zaten görmüşlerdir, bu nedenle ürünlerin veya hizmetlerin onlara daha aşinadır.
Listedeki belki de en dikkat çeken madde bu olacaktır. Kim rakiplerinin müşterilerini çekerek kendi müşterisi haline getirmek istemez ki?
Şirketlerin % 11’i rakiplerinin müşterilerini hedeflemek için yeniden pazarlamayı kullanıyor.
Yeniden pazarlamayla, reklamların web siteni ziyaret ettikten veya belirli bir anahtar kelimeyi aradıktan sonra müşterinin tarayıcısında açılır. Bu, rakiplerin de dahil olmak üzere ürününle son derece alakalı web sitelerini ziyaret etmiş kişileri hedefleyebileceğin anlamına gelir.
Harika pazarlama stratejileri, hedef kitlene ulaşmana ve müşteri tabanını genişletmenize yardımcı olur. Yeniden pazarlama, hedef kitlene ulaşmak, dönüşüm oranlarını artırmak ve kar hanenizi iyileştirmek için çözümündür.
Facebook, YouTube’un en büyük rakibi ve aslında onu bir video platformu olarak tahtından indirmek istiyor. Neden mi? Çünkü çok sayıda Facebook kullanıcısı, Facebook’ta düzenli olarak giderek daha fazla video içeriği tüketiyor.
Dolayısıyla, Facebook reklam karışımına video eklemezsen, masaya para bırakıyor olabilirsin. Daha fazla çaba gerektirdiği için genellikle göz ardı edilen en iyi Facebook reklamları önerisi listesinde yer alan maddelerden biridir.
Ancak doğru yapıldığında, Facebook video reklamlarının görsele sahip reklamları geçebileceğini ve hatta geçtiğini unutmamalısın. Temel video pazarlama stratejinin güçlü bir parçası olduklarını kanıtlayabilirler.
İşte Facebook video tabanlı reklamlardan etkili bir şekilde yararlanmak için bazı yararlı ipuçlarını senin için listeledim:
Radyo ve televizyonun büyük olduğu önceki günlerde, reklamcılık çok fazla tahmin gerektiriyordu. Seyircinin tepkisini gerçekten ölçemezdin. Ve bir kez bir kampanya başlattığında, bu konuda pek bir şey yapamazsın. Şu anda da bu durum pek değişmedi.
Ancak sosyal medya ortaya çıktığından beri işler biraz daha farklılaştı. Sana yalnızca reklam kampanyanın performansı üzerinde daha fazla kontrol sağlamakla kalmadı, aynı zamanda onu buna göre ayarlamana da yardımcı oldu. Performansını izlemiyorsan, diğer tüm Facebook reklamları en iyi uygulamaları sana yardımcı olamayacaktır.
Buradaki fikir, Facebook reklamının nasıl performans gösterdiğini anlamak ve ardından her bir reklamı daha da iyi performans için yavaşça geliştirmektir. Facebook, reklam izlemeyi parkta bir yürüyüşe çıkarıyor, bu yüzden kitlenin gerçekten reklamlarınla bağlantı kurup kurmadığını görmek için bundan yararlanmalısın. Bu geri bildirime dayanarak, reklamının çeşitli unsurlarını değiştirebilirsin.
Örneğin;
Bu arada e-posta bültenimize üye olmadıysan üye olabilirsin, en yeni makaleler geldikçe seni haberdar ediyor olacağım.
[newsletter_signup_form id=4]Reklamlarının performans verilerini Facebook Reklam Yöneticisi’nde görüntülemek kolaydır:
İster ilk Facebook reklam kampanyan ister 100’üncü kampanyan olsun, yeni bir kampanya başlatmak yerine her zaman reklamlarını geliştirmeye odaklanmalısın.
Neler denemen gerektiği konusunda ufak bir listeye ne dersin?
Ne kadar deneyimli olursan ol, ilk reklamı doğru alamayacağını unutma. Sadece bu şekilde çalışmıyor. Reklam kampanyanı denemelerle geliştirmek için tutarlı bir şekilde çalışman gerekecek. Bu, sana gerçekten yüksek bir yatırım getirisi sağlayan reklamları filtrelemene ve bulmana yardımcı olacaktır.
Herhangi bir tahminden kaçınman ve bir kampanya başlatmadan önce bir dizi reklam seti ve reklam oluşturman önemlidir. Ve ilerledikçe, kötü performans gösteren reklamlardan kurtulabilir ve onları daha iyi olanlarla değiştirebilirsin.
Okuyabileceğin değerli verileri ortaya çıkarmak için kampanyana biraz zaman, belki de birkaç gün ver. Bu verileri kullanarak, reklamının performansını ölçebilir ve neyin işe yarayıp neyin yaramadığını okuyabilirsin. Uzmanlar, reklamını en az 2.000 kişi görüntüleyene kadar ve olmadıkça reklamlarının performansını karşılaştırmaya başlamamanı önerir.
Sabırlı olduğunuz göz önüne alındığında, sana en iyi sonuçları veren reklamları belirlemen çok uzun sürmez. Bu reklamları bulduğunda, sonuçları iyileştirmek ve toplam reklam harcamalarından daha fazlasını elde etmek için bunları kolayca değiştirebilirsin.
Facebook reklamları söz konusu olduğunda, kendi bütçeni belirleme konusunda çok fazla özgürlüğe sahip olman harika bir unsurdur. Aslında, 5 ₺’den daha az olan bir kampanya başlatabilir ve bazı sonuçlar görmeye başlayabilirsin.
Ancak, kampanyan ve hedeflemesiyle ilgili bir sekme tutmazsan, kazandığından daha fazlasını kaybedersin. Çünkü Facebook’ta reklam maliyeti hedeflediğin niş kitlenin büyüklüğü ve diğer tüm değişkenleri göz önüne alındığında, birden fazla faktöre bağlıdır.
Facebook, bütçeni belirlemene izin verir, ancak bunu doğru yapmak önemlidir. Toplam bütçe seçtiğin tutarın seçtiğin zaman dilimine eşit bir şekilde yayıldığını belirtirken, günlük bütçe ise belirlediğin tutarın her gün harcanacağını belirtir. Ta ki sen kampanyanı kapatana kadar.
Bütçe belirlemeye gelince, katı ve kesin kurallar yoktur. Tamamen ne tür bir risk alabileceğine ve hedef kitleni ne kadar iyi tanıdığına bağlıdır. Ancak yeni başlıyorsan ve işin ipuçlarını öğreniyorsan, daha düşük bir bütçeyle gitmeyi seçmek mantıklıdır.
Aldığın yanıttan emin olduğunda, bütçeni yavaşça artırabilirsin. Unutma, uyguladığın en iyi Facebook reklam önerisi listesindeki maddelerden her biri, bütçen yerine getirildiğinde sana daha iyi sonuçlar verecektir.
Karlı bir Facebook reklam kampanyası yürütmek söz konusu olduğunda, kampanyanıza daha fazla para yatırmadan önce bir test reklamı yayınlamak önemlidir. İşin iyi yanı, Facebook bunu dahili bölünmüş test özelliği ile destekliyor.
Kötü reklamları bulmak için kampanyalarını test etmek, Facebook reklamlam önerisi uygulamalarının kapsamına girer. Reklamları bölerek test ederek, hangi reklamların senin için işe yaradığını tam olarak bilirsin ve güçlü bir potansiyele sahip olursun. Reklamını test etmeyi seçtiğin her bir reklam varyasyonu, seni daha yüksek kâra bir adım daha yaklaştırır.
Facebook reklam kampanyanızı geliştirmek için aşağıdaki öğeleri test edebilirsin ve test etmelisin,:
İçgüdülerin ne kadar iyi olursa olsun, her zaman Facebook reklamlarının başarısını test etmeye odaklanmalısın. Reklam kampanyanı ölümüne analiz etmeyin çünkü seni hiçbir yere götürmez.
Ne kadar çok reklam varyasyonunu test edersen, kampanyandan o kadar emin olursun. Son olarak, en az değil, zaten Google reklamlarını veya diğer PPC reklamlarını başarılı bir şekilde deniyorsan, kendi Facebook reklam stratejini geliştirmek için bunu kullanmak isteyebilirsin.
İlgili Haber
Facebook reklamları genellikle Google reklamlarıyla karşılaştırılmıştır; temelde benzer bir teklif modelini takip ettikleri içindir. Ancak, daha derine inersen, her ikisi arasında büyük bir fark olduğunu göreceksin.
Google’da arama yapan kişiler genellikle satın alacak, okuyacak şeyler arıyorlar. Ancak reklamlarını gören Facebook kullanıcıları hiçbir şey aramıyor, sadece haber akışlarına göz atıyorlar.
Bu, Facebook reklamlarında gerçekten başarılı olmak için, anında geri dönüşler düşünmemen gerektiği anlamına gelir. Ancak uzun vadeli bir stratejin olsun.
Örneğin, emlak işin için potansiyel müşteriler oluşturmak için Facebook reklamlarını kullanıyorsan, bu potansiyel müşterileri nasıl besleyeceğinden ve uzun vadede ödeme yapan müşterilere dönüştürebileceğinden emin olman gerekir. Olumlu bir yatırım getirisi elde etmenin tek yolu budur. Facebook reklamlarını, ilgilenen insanları satış hunine çekmek için ilk adım olarak görmelisin.
Dolayısıyla, Facebook reklam kampanyan daha fazla etkileşim, trafik, potansiyel müşteri veya satış oluşturmayı amaçlasa da, kayıpları önlemek için uzun vadeli düşünmen gerekir. Facebook reklamları önerisi listesi bulma ve uygulama arayışında, uzun vadeli bir vizyona sahip olmanın önemini unutmamalısın.
Facebook Audience Insights iki grup insan hakkında toplu bilgi verir: Sayfana bağlı kişiler ve Facebook’taki kişiler. Böylece yankı uyandıran içerik oluşturabilir ve mevcut hedef kitlendekiler gibi daha fazla insanı kolayca bulabilirsin.
Yeniden pazarlama, web siten veya mobil uygulamanla daha önce etkileşimde bulunan kişilerle bağlantı kurmanın bir yoludur. Bu stratejik olarak bu kitlelerden önünde reklamlarını konumlandırmanı sağlar. Böylece markanın bilinirliğini artar veya bir satın alma yapmak bu kitleleri kendi websitene çekebilirsin.
A / B testi ( bölünmüş test olarak da bilinir), bir web sayfasının, e-postanın veya başka bir pazarlama varlığının iki sürümünü karşılaştırma ve performanstaki farkı ölçme sürecidir. Bunu bir sürümü bir gruba ve diğer sürümü başka bir gruba vererek yaparsın. Daha sonra her bir varyasyonun nasıl performans gösterdiğini görebilirsin.
Bir rehberinde sonuna gelmişken neden Facebook reklam önerisi için bu adımları atman gerektiğinin kafanda oturup oturmadığını sormam gerekiyor.
Bu rehberde bahsettiğim bütün maddeler hem sosyal medya kullanıcılarının davranışları hem de bir pazarlama stratejisinde neleri kullanmamız gerektiği konusunda bize yol gösterecek yollar üzerine kurulmuştur. Özellikle son dönemin belki de en güçlü pazaralama alanı olan Facebook reklamlarının çok daha başarılı bir şekilde ilerlemesi hem marka satışlarına hem de marka bilinirliğine büyük kazanç sağlayacaktır.
Aklına takılan herhangi bir soru ya da kendi facebook reklam önerisi maddeni eklemek istiyorsan yoruma yaz ve bizimle paylaş. Belki bir sonraki rehberde senin önerini de ekleriz. 🙂