Display Ad Konusunda Yardımcı Olacak 5 Tüyo

Display Ad Konusunda Yardımcı Olacak 5 Tüyo

İnternet kullanıcılarının % 11’nin Display Ad (Görüntülü Reklam) engellme programlarını kullandıklarını düşünce, eğer pazarlama stratejinde Display Ad yer alıyorsa adımlarını çok iyi atman gerekir.

Bu mükemmel adımlar özellikle Display Ad denildiğinde elbetteki mükemmel görsellikten gelir.

Hiçbir zaman tasarımın gücünü hafife alma.

Şirketlerin % 50’si , tasarımın başarıya ulaşmada büyük rol oynadığını kendi yaptıkları tüm araştırmalarda gördü ve bunu üstüne basa basa söylüyorlar. Sonuçta, tasarım ilk izlenimleri ve tüketicilerin markanızı algılama biçimlerini etkiliyor.

Elbette, görüntülü reklam kampanyaları yürütmek isteyen her pazarlamacı veya küçük işletme sahibi bir tasarım uzmanı değil. Eğer hali hazırda bir pazarlama uzmanı ya da grafiker değilsen.

Belki de şu an bu rehberi okuyan bir işletme sahibi değil, aksine bir Dijital Pazarlama uzmanısın ve müşterilerinden biri için Display Ad konusunda daha iyi bir hizmet vermek istiyorsun.

Her iki şekilde de bu yazıyı yazmamızın nedenisin demektir.

Bu yazıda özellikle Display Ad, yani yüksek performanslı reklamlar ile öne geçmek için bazı minik tüyoları bir araya getirdik. Böylece rakiplerinin önüne çok kolay ve hızlı bir şekilde, dikkatleri çeken ve başarılı Display Ad’ler ile çıkabilirsin.

O zaman şimdi, yüksek performanslı görüntülü reklamlar oluşturmak için görsel tasarımın beş temel prensibinin üzerinden geçelim.

Eğer Dijital Pazarlama Hakkında daha fazla bilgiye erişmek istiyorsan bu konu hakkında seni daha da öne geçirecek noktaları ele aldığımız yazılarımıza bakabilirsin.

Display Ad ve Search Ad Hakkında Bilmen Gerekenler

Çevrimiçi reklamcılığa giren tonlarca öğe vardır. Dikkat etmen ya da markanın sahip olması gerektiği birçok nokta. Aralarından seçim yapabileceğin çok sayıda reklam biçimi de işte bunların en büyük ve en güçlü oyuncusudur. Üstelik hedef kitlelere ulaşmanın yolları gerçekten sınırsız, tabiki de reklamlar sayesinde. Ancak, çevrimiçi reklamcılık söz konusu olduğunda iki büyük yarışmacı seçmek zorunda olsaydın, herhangi bir pazarlamacı gibi körü körüne gitmeyi istemezdin. Biraz araştırma yaparak belkide herkesin yürütmesi gereken reklam türüden haberdar olurdun. Özellikle e-ticaret alanında yürüyorsan.

Biraz araştırma ile hangi iki reklam türüne ciddi anlamda ihtiyaç duyduğunu görürdün.

Bunlar Display Ads ve Search Ads olarak önüne çıkacaktır.

Her ne kadar bu yazımızın ana konusu Display Ad konusunda diğerlerinin önüne geçmek olsa da her iki reklamla türü içinde oldukça faydalı bir yazı olacak bu. O yüzden önceden her ikisine de şöyle bir bakalım dedim.

Display Ad(Görüntülü Reklam) ve Search Ad(Arama Reklamı): Fark Nedir ve Güçlü Yönleri Nelerdir?

İster inan ister inanma, doğru yapıldığında bu dinamik ikili, ikisini de tek başına yapmaktan daha iyi sonuçlar elde etmek için birlikte çalışabilir.

Ancak, Display Ad ve Search Ad, bir pazarlama stratejisinde bir araya getirmeden önce, hedef kitlene ulaşmak için her birinin nasıl çalıştığını bilmek en iyisidir.

Aşağıda, her birinin kendine özgü güçlü yanları ve bunu nasıl yararınıza kullanabileceğiniz hakkında konuşacağım.

Hadi bir bakalım!

Arama Motoru Reklamcılığı

İşletmenin ne kadar inanılmaz olduğu, sitenin ne kadar optimize edildiği veya müşterilerinin seni ne kadar sevdiği önemli değildir. Eğer Sephora, Watsons veya Addax gibi güçlü bir marka değilsen, muhtemelen şov yapmak için mücadele edeceksin.

Arama motoru sonuçları sayfasının üst kısmına yerleşmen oldukça önemli bir hal alacak. Bu, özellikle müşterilerin belirli ürünleri aradığı oldukça rekabetçi aramaları sıralamaya çalışıyorsan da geçerlidir.

Bununla birlikte, siteni Arama için kesinlikle optimize etmelisin.

Arama motoru reklamcılığı, işletmenin arama motoru sonuç sayfalarında (SERP’ler) bulunmasını sağlayan PPC olarak da bilinen bir tür ücretli reklamcılık türüdür.

Bu tür reklamlar, potansiyel müşterilerin ürünlerinin ve hizmetlerinin bulmasını sağlayan Google gibi arama motorları aracılığıyla hedef kitlen ile tekelleşmenin harika bir yoludur.

Arama motoru reklamcılığı oldukça basit bir süreçtir.

Örneğin, gömleklerde kişiselleştirilmiş “sözler” yapan bir tişört giyim şirketin olduğunu varsayalım. Zeki ve ilkbaharda yaklaşan düğün sezonu için Google’da reklam vermek istediğin kış sezonunda üzerlerinde “bekarlığa veda” sözleri olan gömlekler yaptın.

Çevrimiçi bekarlığa veda gömlekleri arayan ve umarım teklif verdiğin bir anahtar kelime olan “bekarlığa veda gömlekleri” yazdığında, bu aramalar reklamının Arama sonuçlarının sponsorlu bölümünde görünmesini tetikler. Reklamını yüksek kaliteli resimlerle ve ilgi çekici reklam metniyle oluşturduysan, arama yapan kişi reklamını tıklar, siteni ziyaret eder ve satın alma eylemini gerçekleştirir.

Bu örnekte olduğu gibi, bu reklamcılık sana hızlı ve düşük maliyetli bir şekilde arama sayfasında görünürlük sağlar!

Bunun da ötesinde, arama ağı reklamcılığı size bir ton ek avantaj sağlar:

  • Rekabet ile sıralamada sana rekabet avantajı sağlar
  • Pazarlamanın etkinliğini optimize etmek için ayrıntılı bir yetenek sağlar
  • Hedefleri, ilgi alanlarını ve yerlere göre kitleleri hiper hedeflemeni sağlar
  • Web sitenin ve harekete geçirici mesajların ne kadar etkili (veya etkisiz) olduğunu hızlı bir şekilde belirlemek için hızlı bir teste sahiptir.
  • Hızlı bir şekilde veri odaklı kararlar vermeni sağlar ve pazarlama dolarlarının gelir sağladığını garantiler
  • Arama ağı reklamcılığı, çevrimiçi hızlı sorunlara veya sorulara hızlı yanıtlar almak gibidir. Doğrudan çözümler istiyorsan, Arama Ağı tek bahistir!

Peki, Arama Ağı kampanyalarını kimler yayınlamalı?

Bunun senin için uygun olup olmadığını merak ediyorsan, göz önünde bulundurman gereken bazı şeyler şunlardır:

Küçük Bir Reklam Bütçen Varsa: Genel olarak, müşteriler küçük bir bütçeyle sınırlı olduğunda,  Arama Ağı’ndan başlamanı öneririz. Bunu öneriyoruz, çünkü bu reklam biçiminin kolayca izlenebilir doğrudan dönüşümler sağlaması muhtemeldir. Arama Ağı reklamlarında uzmanlaştıktan sonra, TBM çabalarını Görüntülü Reklam Ağı’na genişleterek görünürlüğünü artırabilir.

Organik Trafiğin Kötü İse: Ne yazık ki, birçok işletme artık organik trafiğe güvenemez bir hale geldi. Organik sonuçlar karşılaştırmalı içeriğe odaklanırken, reklamlar insanları doğrudan çözümlere getirebilir.

Bir “Acil Durum” veya “Spesifik” Ürün Satıyorsan: Çoğu zaman, arama için en iyi işletmeler belirli ve “ihtiyaç olduğunda” işletmeler içindir. Bir tesisatçı , çilingir, avukat veya insanların belirli zamanlarda bulması gereken bir hizmetsen, hemen Arama Ağı’nda reklam vermelisin.

Kalite Potansiyel Müşterileri Oluşturmak İstediğinde: Arama ağı reklamları, satın alma niyetinde olan müşterileri dönüştürmek için mükemmeldir.

Display Ad (Görüntülü Reklam)

Diğer tarafta arama ağı reklamlarının tamamı Google ile ilgili olsa da, Display ad ağının bir arama motoru platformunda arama yapmakla hiçbir ilgisi yoktur.

Display Ad, seni bulmalarını beklemeden reklamını doğrudan müşterilerin önüne koymana olanak tanır.

Satış dönüşüm hunisinin keşif aşamasında daha aktif olmanı sağlar ve ihtiyaç duyduklarını bilmeseler bile insanları ürününe tanıtır!

Aradaki fark, Display ad çalışma prensibi niyet olduğu için, markanın çevrimiçi farkındalığını artırmak için çalışıyor olmalarıdır! Display Ad, yalnızca web siteleri için değildir ve aşağıdaki biçimlerde görünebilir:

  • Metin – başlık, iki metin satırı ve bir URL; genellikle web sitesi kenar çubuklarında görünür
  • Banner – bunlar resimler ve zengin medya içerir, böylece animasyonlar ve özel düzenler kullanılabilir
  • Gmail – kişisel gelen kutularında görünür
  • Uygulama- belirli mobil uygulama kategorilerini hedefler

Artık, bu seçeneğin yalnızca “karanlıkta çekim” olduğunu hissetmeden önce Google, yönetilen yerleşimlerden (reklamveren tarafından seçilen belirli siteler) kitle özelliklerine göre web sitesi gruplamalarına kadar çeşitli hedefleme seçenekleri sunar.

Örneğin, son birkaç hafta içinde kesinlikle kitap almak için D&R’ın sitesine girdim ve artık nereye gidersem gideyim D&R’ın özellikle baktığım kitabı ve benzerlerini gösteren Display Ad’leri ile karşılaştım.

Çünkü D&R özellikle eylemi sonuçlandırmadığım için bana baktığım tüm o ürünleri gösteriyor ve geri çağırıyor.

İşte bu kısacası Display Ad yani Görüntülü Reklam!

Müşterin çevrimiçi olduğunda, markanı olabildiğince önlerinde tutmak önemlidir.

Tüm reklamların niyeti hedeflemesi gerekmez, bazen çevrimiçi dedikoduları okuyarak ve spor istatistiklerini kontrol ederken insanlara ulaşmak en iyisidir!

Neden?

Çoğu insan, zaman ayırmadan web’de sörf yaparak belirli özellikleri aramaz, ancak iş markanı keşfetmek için yumuşak bir itme olur.

Bununla birlikte, zamanlarından yararlanman önemlidir!

Peki, görüntülü reklam ağı kampanyalarını kimler yayınlamalı?

Bunun senin için uygun olup olmadığını merak ediyorsan, göz önünde bulundurman gereken bazı şeyler şunlardır:

Marka Bilinirliği Oluşturmak İstersen: Birçok reklamveren, görüntülü reklamları insanların markalarına aşina olmaları için kullanır. Google Görüntülü Reklam Ağı çok büyük olduğundan, insanların reklamlarını hedef kitlelerine tanıtabilecekleri birçok yer sunuyor, bu nedenle büyük miktarda trafik çekiyor! Hedef kitlen arasında popüler olan saygın sitelerde görünerek harika bir izlenim bırakabilirsin!

Anında Satış Ürünün Yoksa: Çoğu zaman, hemen satın alınması muhtemel olmayan hizmet ve ürünlere sahip işletmeler vardır, bu nedenle markanın en üst düzeyde kalmasını sağlayabilmek için bu reklam türünü kullanman gerekebilir. “Bir satın alma yapmayı düşündükleri için potansiyel müşterileri düşün. Bu, Google Display Ad Ağı’nda yeniden hedefleme yoluyla yapılır!”

Fotoğrafik Öğelerin Varsa: Google Görüntülü Reklam Ağı’nı kullanmanın avantajı, reklamlarındaki resimleri kullanabilmendir! Bu, ev dekorasyonu, giyecek veya etkinlikler gibi salt metin içeren bir arama reklamından daha fazla görsel tanıtım gerektirebilecek ürünler için reklam vermenin harika bir yoludur!

Anahtar Kelime Kapsamı Yardımı: Görüntülü reklamlar, reklamverenlerin anahtar kelime kapsamı ve ürün envanterindeki boşluğu hızla kapatmasına olanak tanır.

Display Ad Oyununda Bir Adım Daha İleri Gitmek İçin Tüyolar

Yukarıdaki bölümde hem Display Ads hem de Search Ads için önemli noktaların üzerinden geçtim.

Bunu neden mi yaptım çünkü her ikisi de birbirini tamamlayan reklam ağları ve bu bölümde üzerinden geçeceğim tüyolar da Display Ad ağının daha mükemmel ve nokta atışı olmasını sağlayacaktır.

1. Yapı

İyi bir Display Ad materyalinin temeli yapıdır. Ayrıca, reklamını haritalandırırken izlemen gereken en iyi uygulamalar olarak sayabileceğim birçok uygulama da vardır.

Ayrıca, kullanıcılar reklamını farklı boyutlu ekranlarda görüntüleyebileceğinden reklam boyutlandırmanın esnek olması gerektiğini de bilindik bir noktadır.

Google, yarım sayfa reklamlardan büyük afişe ve büyük mobil banner’lara kadar çeşitli reklam boyutları sunar.

İlk üç reklam boyutları performans açısından 300×250 (orta dikdörtgen), 336×280 (büyük dikdörtgen) ve 728×90 (şerit) vardır.

görsel boyutu display ad

Bu nedenle, her bir forma uyacak güçlü ancak esnek bir yapıya sahip olduğundan emin olman ve en iyi performans boyutlarına özellikle dikkat etmen gerekir.

Bunu yapmak için bir görüntülü reklamın temel öğelerini düşün. Her reklam dört ana bileşen içermelidir:

  1. Logonu veya şirket adını
  2. Bir değer teklifini
  3. Hizmetinin görsel bir kanıtını
  4. Bir CTA düğmesini

banner tasarımı

Peki bu öğeleri düzenlemenin en iyi yolu nedir?

Doğal olarak, değer teklifin ve CTA’n en önemlisidir. Bir şirket, açılış sayfası CTA’sını optimize etmenin olası satışlarda % 245’lik bir artışa neden olduğunu görmüştür. Bu, CTA’nın ne kadar kritik olduğunun sadece bir kanıtıdır. Bunun gibi birçok örneği internetin dört bir yanında görebilir ve hatta kendi başından bile geçirmiş olabilirsin.

Bu nedenle, değer teklifin ve CTA’n görsel olarak en farklı unsurlar olmalıdır. Logonu reklamının kenarlarından birindeki kenarlıklara yerleştirmelisin. Ayrıca, resminin hiçbir metni engellemediğinden de emin olmalısın.

Sonucunda böyle bir sonuç ile karşılaşabilirsin:

soundcloud

Gördüğün gibi, değer teklifi ve CTA bir Display Ad için ön ve merkezdir. SoundCloud kenardaki yerini almıştır ve ana görsel arka planda bırakılmıştır.

Bu, bir görüntülü reklamın temel öğelerini düzenlemenin yalnızca bir yoludur.

CTA ve değer teklifi en belirgin olduğu sürece, kesin yapı sana kalmıştır elbette.

Öğeler, farklı reklam boyutlarına uyacak şekilde karşılaştırılabilir bir şekilde yeniden düzenlenebilir.

Duyarlı görüntülü reklamlarla Google, reklam öğenin farklı boyut gereksinimlerine uyduğundan emin olmak için çalışır.

2. Renk

Tasarımda renk, insanların dikkatini çekmek ve duyguları uyandırmak için kullanıldığından hayati önem taşır. İnsanlar renk düzenini markanla da ilişkilendirir. Coca-Cola’yı düşündüğünde, örneğin, daima kırmızı rengini düşüneceksin.

Rengin arkasındaki psikoloji büyüleyici ve reklam tasarlarken dikkat etmen gereken bir şeydir.

Örneğin, erkekler ve kadınlar farklı renk tercihlerine sahiptir. Bir çalışma, erkekler arasında en popüler renklerin mavi (% 57) ve yeşil (% 14) olduğunu gösterirken; kadınlar mavi (% 35) ve mor (% 23) renklerini daha çok tercih ediyordu.

Bu nedenle, kampanyanın hedeflediği kişiye bağlı olarak biraz farklı bir renk paleti kullanmaya karar verebilirsin.

Belirli endüstriler ayrıca belirli renkleri tercih etme eğilimindedir.

Visual Capitalist’in bu çalışması, logolarına göre en iyi 20 markanın endüstriye göre sıralanmış renklerini göstermektedir:

renk çarkı

Yazar Jeff Desjardins,

“Birçok endüstrinin belirli renkleri tercih etmeye eğildiğini, bu renklerin taşıdığı psikolojik tetikleyicileri kullanarak hem bizi tüketici olarak hem de sektörü temsil ettiğini görebiliyoruz.”

İletişim endüstrisinde örneğin, mavi ve siyah en popüler renklerdir. Bu renkleri bu sektör için görüntülü reklamlarda kullanmak, markana güven verecektir.

Açıkçası, görüntülü reklamın için bir renk paleti seçme konusunda düşünülmesi gereken çok şey vardır. Kendine sorman gereken en önemli sorular ise şöyledir:

  • Kampanyam kime yönelik ve hangi renklere hitap edecek?
  • İnsanlar markamdan ve sektörümden ne bekliyor?

Genel bir kural olarak, renk paletin minimum olmalıdır. Reklamlarda kullanmak için iki veya üç ana renk seçmelisin. Bir renk gökkuşağı kullanırsan, izleyici önemli olana odaklanamaz. Birkaç kontrast renk, bu reklamdaki gibi önemli parçaları öne çıkarır:

displau ads

Yeşil yazı tipi açık arka plana karşı belirgin bir şekilde öne çıkıyor. Tamamen şirket için marka olan basit bir palet.

Her şeyi birbirine doğru şekilde entegre etmenin en önemli cevabı, renklerini akıllıca seçmektir. Seçimin keyfi değildir ve rengin kitle üzerindeki etkisini düşünmen gerekir.

3. Tipografi

Tipografi, bir çizgi romandaki konuşma balonları gibi en kritik bilgilere dikkat çeken bir başka tasarım öğesidir. Unbounce tasarımcısı Ainara Sáinz’a göre:

“Sahip olması gereken en önemli şey, açık ve okunaklı bir tipografik hiyerarşidir. Harika görsellerinizin olması önemli değil – kitleniz mesajınızı okuyamaz veya anlayamazsa, reklamınızı tıklamazlar. ”

Örneğin bu reklam tasarımını göz önüne alalım:

display tasarım 1

Potansiyel müşterinin ağrı noktası kalın kopya kullanılarak vurgulanır. Gözün derhal “İyi ilişkiler işe yarar” ifadesine çekilir. Buradaki önemli paket, izleyiciyi tipografinin sırası ve ölçeği ile görmek istediğin bilgilere yönlendirmektir.

Elbette bu konuda bir diğer nokta ise yazı tipleridir. Kullanabileceğin sınırsız sayıda yazı tipini birçok yerden bulabilirsin. Ancak bu, görüntülü reklamlarında bir sürü farklı yazı tipi kullanman gerektiği anlamına getirmez. Renk gibi, eğer çok fazla yazı tipi belirlersen hedef kitlenin daha çok kafasını karıştırmış olacaksın.

Nerede bir yazı tipi seçmeye başladığını merak ediyor olabilirsin. Bunun için birçok güzel kaynağı internet dünyasında bulabilirsin. Bunlardan biri de kuşkusuz ki Google Fonts olacaktır.

Örneğin, bu açılış sayfasına bir göz atalım:

display tasarım 2

Başlık için kullanılan yazı tipi klasik serif yazı tipi olan Playfair Display’dir. Markanın bir web tasarım şirketi olarak sanatsal yeteneğini ima eden güçlü stilistiktir. Altındaki bilgiler, sans-serif yazı tipi olan Museo Sans’tadır. Yazı karakterlerinin kombinasyonu, sans-serif yazı tipi yukarıdaki stilistik yazı tipini dengelerken çalışır.

Yine, farklı, tamamlayıcı yazı tipleri kullanılarak bir hiyerarşi oluşturulur. Taşımak istediğin hayati bilgiler için daha sıradışı bir yazı tipi kullanabilirsin. Bilgi eklemek için daha geleneksel bir yazı tipini de düşünmeden geçme derim.

Metnin belirli bölümlerini öne çıkarmak için bir stil veya kalın yazı tipi veya her ikisini birden kullanmak da yarcımdı olacaktır.

4. Sadelik

KISS prensibini hiç duydun mu?

Cevabın hayır ise, 70’lerin rock grubu ile ilgisi yok.

KISS, Keep It Simple yani Basit Tut anlamına gelir. İfade, ürün tasarımından kaynaklanır, ancak tasarıma her bağlamda uygulanabilir.

Display Ad açıkça kompakttır. Tüm marka öykünü 300×250 boyutunda bir reklama sığmayacaksın. Yani, basit tutmalısın. Mesajını net ve hızlı bir şekilde iletmen gerekir.

İşte senin için başka bir kısaltma…

Google Marketing, görüntülü reklamlar oluşturmak için üç C’yi önermektedir. Compelling, Concise ve Clear yani Zorlayıcı, özlü ve açık olmalıdırlar. Bu, izleyiciyi bunaltmamaktır.

Bu Display Ad örneği join.me’den. Reklamın görselinin ne kadar basit ama parlak olduğuna dikkat et:

display tasarım 3

Değer teklifi ve CTA açıktır. Ve istediğin bu.

Üç C, insanların dikkatini çeken bir tasarıma, kısa bir mesaja ve net bir harekete geçirici ifadeye ihtiyacın olduğu anlamına gelir.

B2C reklamları için ürününü de görüntülemek istersin. Bunu yapabilir ve yine de minimum düzeyde tutabilirsin. İşin püf noktası, mesajını veya CTA’yı aşmayan yüksek çözünürlüklü bir resim kullanmaktır.

Display Ad çıktılarında basit bir tasarıma sahip olmanın bir başka yolu, tüm kampanyanın tasarımını sorunsuz hale getirmektir.

Örneğin, bir görüntülü reklamı tıklarsan ve seni farklı bir resim, renk ve / veya yazı biçimine sahip bir açılış sayfasına götürürse, bu sıkıntı yaratacaktır. Çünkü reklamını gördüğün şeye gelip gelmediğini beynin algılamayabilir.

Mesala bu reklam örneğini ele alalım:

display tasarım 5

Tıkladığında seni bu sayfaya götürecek.

Mesaj farklı ve görüntüler farklı. Genel deneyim ezici.

aha

Karşılaştırma olarak, şu banner reklamı inceleyelim:

Seni bu açılış sayfasına götürüyor:

aha

Görüntülü reklamın mesajının ve tasarımının, açılış sayfasının mesajıyla eşleştiğini açıkça görebilirsin. Genel deneyim sorunsuz.

Bu neden bir nokta peki diye soruyor olabilirsin.

Kusursuz tasarım daha iyi bir kullanıcı deneyimi yaratır. Daha iyi bir kullanıcı deneyimi daha fazla dönüşüme yol açar. Kullanıcı deneyimini geliştirmek, dönüşüm oranlarında % 400’e kadar bir artışa neden olabilir.

5. Özel Resimler ve Grafikler

Sadece alanı doldurmak için görüntüleri asla kullanmamalısın. Veya görüntülü reklamında resim olması gerektiğini düşündüğün için.

Görüntülerin pazarlamada çok önemli olduğunu biliyorsun. Muhtemelen, bilgiyi duymak yerine görüyorsan bilgileri hatırlama olasılığının yükseldiğini daha önceden zaten duymuşsundur.

Neden mi böyle?

Görüntüler değerli bilgiler iletir. Bu, pazarlamada neden bu kadar önemli olduklarına değiniyor. Ve neden sadece uğruna görüntüleri kullanmıyorsun? Görüntüler bir amaca hizmet eder ve bu da insanların zihnine görsel bir oluşum olduğu için daha çabuk aşina bir hale gelir.

Belki de görüntünün amacı ürününü tüm ihtişamıyla sergilemektir…

Veya reklamını daha dikkat çekici hale getirmek için bir resim veya grafik kullanıyorsundur…

display tasarım 22

Özel görüntüleri bu şekilde kullanmak, izleyicinin ilgisini çekecektir. Genel bir kural olarak, stok görüntülerinden kaçınmalısın. Sonuçta tasarım yaratıcılıkla ilgilidir.

Örneğin Wistia, Display Ad yapılarında eğlenceli ve benzersiz görüntüler kullanır:

wistias

Resimler dikkat çekiyor ancak reklamın mesajından uzak durmuyor

KISS’i hatırlıyor musun? Bu reklamlardaki resimlerin sahip olmasının etkisi, seni ürün hakkında daha fazla bilgi edinmeyi merak etmeleridir. Wistia bunu kasten yapar. İlgini çeken ve daha sonra seni daha fazla bilgi içeren açılış sayfalarına götüren basit görüntülü reklamlara sahiptir:

display tasarım websitesi

Görünüşe göre açılış sayfaları % 13’e dönüştürülmektedir.

Başarılarını taklit etmek için ürünlerini sergile veya insanları ilginç ve benzersiz görüntülerle cezbet. Ancak, CTA ve değer teklifinin ön planda olduğundan da emin ol, çünkü elbette tıklamalar istiyorsan bu iki nokta oldukça önemli bir hal alacaktır.

Hedeflerinize sertifikalı bir Google reklam ajansı ile devam etmek istiyorsanız sizi hizmet sayfamıza davet ediyoruz.

Google Ads

Sonuç Olarak

İyi tasarım (akıllı hedefleme ile birlikte) yaygın afiş körlüğünü iyileştirmene yardımcı olabilir. Bu nedenle, yapabileceğin en iyi reklamları oluşturmak için temel tasarım ilkelerine uyduğundan emin olman gerekir. Display Ad özellikle söz konusuysa bu rehberde yer alan beş madde özellikle öne kazanır.

Kısaca özetlemem gerekirse;

  • Bir görüntülü reklam oluşturmanın en iyi yolu, değer teklifini ve BTA’ınızı en belirgin hale getirmektir.
  • Marka bilinci oluşturma ve pazarlama hedeflerine uygun basit bir renk paleti seçmen gerekir.
  • Tipografi söz konusu olduğunda, en önemli bilgilerin öne çıkmasını sağlamak için bir hiyerarşi oluştur.
  • Görüntülü reklamlarının genel tasarımını basit tutmak daha çok avantaj sağlayacaktır.
  • Ve son olarak, kararsız izleyicilerin dikkatini çekmek için benzersiz görüntüler tercih etmelisin.

Devam et ve mevcut görüntülü reklamlarına yakından bak.

Bu tasarım ilkelerine uyuyorlar mı? Daha iyi bir Tıklanma Oranı elde etmek için yeniden tasarıma mı ihtiyacın var mı?Cevaplarını çok merak ediyorum. Yorum kısmından bana ve ekibime ulaşabilirsin.

2 Yorum
  • türkan kor User Avatar türkan kor

    özel resimler ve grafikler konusunda biraz eksikliğim olduğunu anladım.
    Takipteyim.

    • Bu konudaki eksikliklerinizi bizim makalemizden yararlanarak giderebilirsiniz.
      Takipte kalmanız bizi gururlandırır.

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.